Ahojte prišla som si po radu, snažila som sa prečítať všetko čo tu je vo fóre, ale odpoveď som nenašla. Mám kúpené letenky z ORY do HNL. Prestup cez LHR a LAX. Cestou naspäť chceme vystúpiť v LHR a nie až v ORY. Máte s tým skúsenosť či je to problém alebo ako to riešiť a kde to riešiť? Pýtam sa teda hlavne kvôli batožine. Veľmi pekne ďakujem za rady. .

Skrátenie letu pri ceste naspäť

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

21 reakcí

 Ahojte prišla som si po radu, snažila som sa prečítať všetko čo tu je vo fóre, ale odpoveď som nenašla. Mám kúpené letenky z ORY do HNL. Prestup cez LHR a LAX. Cestou naspäť chceme vystúpiť v LHR a nie až v ORY. Máte s tým skúsenosť či je to problém alebo ako to riešiť a kde to riešiť? Pýtam sa teda hlavne kvôli batožine. Veľmi pekne ďakujem za rady.

0

tak si nezober batozinu a mozes vystupit. tato otazka tu uz dlho nebola...
mozes sa este zahrat na choreho, prip. skusit presvedcit na odbaveni HNL pracovnika nech ti checkne batozinu iba do LHR. tam toho vela nevymyslis ked mas bagaz.

0 Citovat

Ak máte odbavenú batožinu, bude to veľmi ťažké. LHR je prestupný HUB a tak to tam na nich skúša každý druhý. Vyťahovanie batožiny, ktorá už medzičasom mohla byť naložená na ďalší let ich stojí čas a peniaze a nedajú sa len tak - ak im poviete hocijaký iný dôvod ako nevoľnosť, budú chcieť naúčtovať stovky Eur za rozdiel medzi cenami leteniek a pri nevoľnosti vás zas môžu povláčiť po letiskových lekároch a príplatok vám odpustia len ak je to naozaj opodstatnené.

Šanca že vás v HNL odbavia len do LHR je vpodstate nulová, ak nemáte dlhý prestup v LHR, čo pri náväznom lete do ORY určite nehrozí.

Teoretická možnosť je ešte schválne "nestihnúť" odlet v LHR, ale tam vám zas pravdepodobne odletí batožina do ORY (aj keď by nemala ale vieme že sa to stáva pravidelne) a odmietnuť riešenie z ich strany. Či ale kvôli mojej úspore chcem spôsobiť meškanie celého letu, lebo museli vyťahovať moju batožinu... to už nechám na vašej morálke ;)

Takže buď bez batožiny alebo sa pripraviť na to, že na letisku zo seba budem musieť robiť idiota ;)

0 Citovat

hlavne nechapem, preco toto ludia neriesia uz pri kupe letenky...

0 Citovat

Či niekomu stojí simulovať pomočenie za ušetrených 30 eur na letenke už nechám na osobnom zvážení :))

0 Citovat

Letos jsme letěli Milan - Honolulu a na zpáteční cestě jsme taky nechtěli až do Milána a zkusili jsme vystoupit v Mnichově a dojet do Prahy autem. Lufthansa neměla žádnej problém. Řekli jsme že nás bolej záda po dlouhý cestě a ještě se nám omlouvali že nám nevrátěj peníze za poslední let...Kufry jsme měli odbavené

0 Citovat

nechápem niektorým, že sa vám chce komentovať nezmysli a strácať tým váš čas...letenka bola chybná a je pre nás zbytočné letieť o let viac do paríža, tak som sa opýtala na tieto možnosti..ale očividne je problém sa opýtať aj na cestovateľskom fore na radu...podruh22 ďakujem za odpoveď :) apsoň jedna reálna skúsenosť

0 Citovat
tonic napsal(a):

tak si nezober batozinu a mozes vystupit. tato otazka tu uz dlho nebola...
mozes sa este zahrat na choreho, prip. skusit presvedcit na odbaveni HNL pracovnika nech ti checkne batozinu iba do LHR. tam toho vela nevymyslis ked mas bagaz.

no však tomuto rozumiem že to môžem skúsiť ale myslela som skúsenosť z praxe aká je šanca či je to skôr reálne alebo nie

0 Citovat
grouppen napsal(a):

Když budeš cestovat nalehko jen s kabelkou a mončičákem, tak můžeš vystoupit kde chceš.

keby idem s kabelkou a mončičákom tak túto otázku asi nepíšem do fóra

0 Citovat
tonic napsal(a):

hlavne nechapem, preco toto ludia neriesia uz pri kupe letenky...

a poraď čo som mala riešiť ?

0 Citovat
MoonEclipse napsal(a):

Či niekomu stojí simulovať pomočenie za ušetrených 30 eur na letenke už nechám na osobnom zvážení :))

akých 30 € máš na mysli?

0 Citovat

Všichni ti tu dali reálné scénáře, které mohly nastat. To, že nikdo neletěl tvou trasu ještě neznamená, že jsou výše uvedené odpovědi špatné.
1) Odbavíš se v HNL jen do LHR (nepravděpodobné). Ale záleží jak dlouhý přestup tě tu čeká.
2) Požádáš o vydání zavazadla na LHR (velmi nepravděpodobné, viz důvody výše)
3) Zahraješ nemocnou, ale v případě krátkého přestupu budeš mít kufr už v Paříži.
4) Letět do Paříže.

Čili nikdo ti nic garantovat nemůže a stejně se vše dozvíš v době letu.

0 Citovat

Letenka je naceněná na trasu ORY-HNL-ORY a i tak se má proletět. Pokud se neproletí, je tu riziko sankcí, tzn. že aerolinka bude chtít doplatit cenu za ORY-HNL-LHR, která bude jiná a nejspíš vyšší než chybový tarif ORY-HNL-ORY.
Naprosto netuším k čemu ti bude něčí "skúsenosť z praxe", protože jde o to, na koho narazíte při odbavení. Teoreticky odbavit zavazadla jen do LHR (BEZ SANKCE) možné je, prakticky jste vydáni napospas libovůli personálu letiště. Stejně tak, když ti že reálná šance je 46% (procenta tady teď frčí...) o víkendech 48%, a když prší, tak jen 37%, je to pořád zcela bezcenná informace viz předchozí věta.
Já jsem toto řešil kdysi při cestě s rodiči-seniory. Zpáteční letenka KRK-PRG-JFK s ČSA byla výrazně levnější než jen zpáteční PRG-JFK rovněž s ČSA. Do KRK jsme samozřejmě jeli, při cestě zpět byly v PRG asi 4 nebo 5 hodin na přestup. Na tranzitní přepážce jsme se šli zeptat, jestli by pro rodiče bylo možné cestu ukončit už v Praze, aby se nemuseli trmácet do KRK a pak autem tutéž cestu zpátky. Odpověď byla že není problém a že za půl hodiny si máme vyzvednout zavazadla. Hotovo, vyřízeno.
Ale opět: jiná aerolinie, jiné letiště a asi i jiná mentalita (ve Státech je obvyklé mít na všechno manuál a "procedure" a toho se striktně držet). Vypovídací hodnota pro tebe? Nula.
Pokud by cesta začínala/končila někde, kam respektive odkud se levně dostat může být problém (Lisabon, Helsinky apod.), tak neřeknu, ale máte letenky do Paříže odkud létá x nízkonákladovek. Být vámi letím do Paříže.
Reakce jsou poněkud nevrlé, protože pod každou letenkou zahrnující vícero přestupů se tento dotaz a dotaz jestli je možné nastoupit až v bodě B, když odlet je z A, se objeví minimálně třikrát a zodpovězeny tudíž byly opakovaně.

0 Citovat
Babs13 napsal(a):

a poraď čo som mala riešiť ?

no prilet do Londyna a nie do Pariza :) a ako sama hovoris, je to chybny tarif, takze mozno treba nejaku tu obet polozit na oltar cestovania :) a nehnevaj sa, ze na cestovatelskom fore sme tu sem tam ako psi/y ... niektore otazky sa tu opakuju do nekonecna. Ale napr. uz dlho nebola otazka ci sa da nastupit az na prestupnom letisku:) co teda povazujem za uspech

Btw, ako tu bolo spomenute je to tak 50/50. toto sa oplati risknut ak mas trasovanie povedzme New York-Vieden-Varsava. Ale ak je tvoj ciel sa dostat naspat domov (teda ak byvas na Slovensku) na trasovani LAX-LHR-ORY, tak ci tak musis mat kupene 2 pripoje na cestu domov, ci uz z Londyna, alebo Pariza. A ci sa toto oplati, to necham na tvoje rozhodnutie. Ale ak byvas v Londyne, tak vyskusaj, ale v zalohe by som mal aj tak nejaky lacnu letenku/eurostar/bus Pariza-Londyn ak by to nevyslo.

0 Citovat
Babs13 napsal(a):

akých 30 € máš na mysli?

To bolo myslené tak, že prípoj z Paríža ťa zrejme výjde o pár desiatok Eur viac ako z Londýna a máš tam menej možností.

Pretože pri celodennom lete cez pol sveta je časová úspora nenastúpenia na ten jeden kratučký let LHR - ORY absolútne zanedbateľná (a ten čas aj tak stratíš pri riešení situácie v ORY) a mne by to za tú námahu nestálo. Radšej by som využil situáciu, kúpil na jednu noc hotel v Paríži a z nepohodlného vynúteného prestupu si spravil výlet do Paríža. Aspoň budeš mať rezervu pri meškaní letu.

Sorry ak niečo z toho čo som písal vyznelo ofenzívne alebo akokoľvek... ale sú to reálne skúsenosti a reálne situácie ktoré môžu nastať a podľa mňa to je oveľa cennejšia informácia ako "Letel som so spoločnosťou XY z YZ do ZY a prešlo mi to". V jednom prípade z 10 to prejsť mohlo, v 9 z 10 nemusí.

0 Citovat

Rozmáhá se nám tu takový nešvar... Po mohu nastoupit na let až v bodě B tu máme po 158. mohu s odbaveným zavazadlem ukončit let už v bodě B:-)
Chybový tarif = zpravidla nejlevnější booking class = žádná možnost změn a navíc, nota bene v US naprostá neochota a nezájem řešit odbavení mimo cílovou destinaci. Jasně, někomu to mohlo vyjít, ale na tom se nedá stavět. Zkusit to při mezipřistání jde, ale zase x-faktorů, navíc v tomto případě to je opravdu o lidech, na koho padneš. Sám mám bilanci 50:50...

0 Citovat

Třetí typ dotazu, který se opakuje stále dokola: "Mám na letence xy času na přestup v XYZ. Dá se to stihnout?"

0 Citovat

ďakujem teda za všetky odpovede moja otázka bola iba či sa to dá alebo nie...v londýne máme rodinu, kt. sme chceli ísť pozrieť..ale keď sa to nedá tak sa nedá...bola to len čisto otázka nečakala som že tu budú ponúkať rady typu skús pokus o pôrod alebo či sa to dá na 37% alebo 48% alebo podobné absurdnosti...nikdy predtým som to neriešila a pri takomto tarife mi prišla tá otázka vhod hlavne ak to niekomu vyšlo..ale nevedela som či je to problém odbaviť len do LHR alebo je to štandard že s tým nerobia problém preto som sa opýtala..ale asi je hlavne problém že som sa opýtala lebo očividne podľa vás to musí byť samozrejmosťou každého člena tejto stránky aby vedel že sa to dá len v prípade že prší s kombináciou panickej poruchy...ach

0 Citovat

Zcela vám unikla pointa, ale budiž. Absurdní byl váš dotaz. Analogie: "Pojedu přes vesnici 90 km/h. Chytnou mně policajti? Jaké máte 'zkušenosti'?"

0 Citovat

Tyto otázky se objevují na všech forech
Nevím ale možná by mohla fungovat tato odpověď a používat vždy.
1- Ukončení nebo zahájení letu v jiném místě.
Můžete to zkusit na vlastní odpovědnost a nebýt překvapený, když vám to nevyjde.
2- Stihnu přestup?
Ano , pokud je let na jedné letence. Let společnost garantuje přestup a dopraví do místa určení./někdy se zpožděním/
Pokud není, letadlo bude mít zpoždění a nestihnete návazný let musíte se postarat sám o sebe.Letecká spol. se o vás nepostará. Je to vaše riziko.

0 Citovat
Petr76 napsal(a):

Zcela vám unikla pointa, ale budiž. Absurdní byl váš dotaz. Analogie: "Pojedu přes vesnici 90 km/h. Chytnou mně policajti? Jaké máte 'zkušenosti'?"

ale ja som sa nepýtala na koľko % je to možné či sa mi to podarí...moj dotaz znel či je to či sa to dá alebo či sa to nedá....stačila mi odpoveď typu je to možné ale záleží od personálu takže je to na moje zodpovednosti či to chcem alebo nechce riskovať...a tým to je pre mňa ukončené...riskovať nebudem poletím do paríža vec je vybavená nechápem ako jedna otázka vyvolané také pobúrenie...čakala som na odpoveĎ ako dal dave a nie ma tu urážať že to má každý vedieť...ok nejdem to tu spamovať už...

0 Citovat

Hele, nic ve zlém, to není nic proti tobě... Když mi to tu četli snad 100x a jak píše Petr, je to vždy loterie, ze které se nedá zobecňovat. Ale zkus to, třeba to vyjde.

0
21 reakcí