Ahoj, chtel bych se zeptat, jaka jsou aktualni pravidla pro veci do letadla smerujici do USA.  Pripadne, kde lze aktualni pravidla nalezt?Jde mi zejmena o elektorniku (tablet a power banka) + ktere jidlo si lze sebou vzit do prirucniho zavazadla aniz by mi ho vyhodili. Dekuji .

Povolene veci a potraviny na letech do USA?

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

19 reakcí

Ahoj, chtel bych se zeptat, jaka jsou aktualni pravidla pro veci do letadla smerujici do USA.  Pripadne, kde lze aktualni pravidla nalezt?

Jde mi zejmena o elektorniku (tablet a power banka) + ktere jidlo si lze sebou vzit do prirucniho zavazadla aniz by mi ho vyhodili. 

Dekuji

0
Nač potřebuješ tahat přes oceán jídlo?
0 Citovat
Darky...
0 Citovat
Nesmíš dovážet žádné biologické potraviny (ovoce, zelenina, maso, mléčné výrobky).
0 Citovat
A Horicke trubicky jsou biologicka potravina? :-D
0 Citovat
Sušenky právě nevadí :)
0 Citovat

A ten tablet s power bankou je zatim v pohode? Pry to chteji nejak omezovat, ale myslim ze to ted jeste neni...

0 Citovat

Čerstvá zkušenost z LA: v letadle jsme dostali vyplnit celní prohlášení, kde jsme měli uvést, jestli přivážíme výše uvedené výrobky (ovoce, maso,...). Takže jsem přiznal ovoce a masné výrobky (nějaké salámy apod.), které jsme si vezli. Pak ještě kapitán letadla vyhlásil, že vzhledem k tomu, že se nesmí dovážet O+Z, tak od nás všechno O+Z (co nestihneme do přistání sníst) vyberou do sběrného pytle. I stalo se. Jak to dopadlo? Vyplněné celní prohlášení s přiznanými položkami po nás nikdo nechtěl, vše proběhlo automaticky na čtečkách pasů a otisků, celník pak jen dal razítko do pasu. Zavazadla rovněž nikdo nekontroloval, aby tam eventuelně něco závadného našel. Tím tedy nechci nikoho navádět... :-)

0 Citovat

Boston. Během fronty jsem neviděl nikoho, koho by prohlíželi. Skoro bych řekl, že kartičky jen sbírali. Hnali nás jak dobytek.

0 Citovat

Ahoj, co bochník chleba v odbaveném zavazadle? Za 14 dní letíme za bráchou, co tam dlouhodobě žije a ten říká, že pro pravou českou šumavu by vraždil... Tak bych mu jí ráda přivezla :-)

0 Citovat

to ani neries, zober a je sanca asi tak pol percenta, ze ti ten chlieb najdu a zoberu:)

0 Citovat

A napriklad polevku v sacku/masovou omacku v obalu jako polevka mohu vzit?

0 Citovat

sackovu polievku urcite, konzerva by mala byt tiez ok, skor otazka ze preco

0 Citovat

Na 1 ze 3 hlavnich jidel denne, co si clovek nechce kupovat.

0 Citovat

Polévky v sáčku, nudle a miliardy variant konzerv a hotových jídel za pár dolarů, které se jen vrazí do mikrovlnky jsou plné regály s chlaďáky v každém supermarketu.
Paštikářství našich rodičů z raných let 90-tých bylo z objektivních důvodů pochopitelné, toto zřejmě geneticky zakódované paštikářství o čtvrt století později je už opravdu k trpkému pousmání.

0 Citovat

Tohle uz je mimo tema a nejsou to zadne rady co vse si clovek muze vezt sebou...

0 Citovat

Naopak, jsou to upřímné a pravdivé rady. Já myslím, že hoši z TSA ti ukážou, zač je chalupářský guláš v kufru:-)

0 Citovat

Nedávno jsem letěl z Amsterodamu do států a cesťák vedle mě měl příruční zavazadlo napěchované chlebem (6 velkých bochníků), které vezl svým kolegům. Sehnat dobrý tmavý chleba není za oceánem úplně jednoduché, a pokud tam musíte setrvat několik měsíců, chybí Vám.

0 Citovat

Jeste jeden dotaz: kdyz bych mel neco podle nich nepovoleneho, tak to jen vyhodi nebo hrozi i nejaka pokuta?

0 Citovat

Okrem popravy tak 10 000 dolarov ak nedeklarujes nieco co by sa nemuselo doviezt, tu mas zoznam veci, inak tu mozme vymyslat donekonecna. Ved naco mame ten internet, radsej sa hadat na fore :D Tu je obsiahly zoznam skoro vsetkych veci co by si chcela zobrat
https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/3619/related/1
Z vlastnych skusenosti - v USA som bol 5x, take tie darceky ako Horalky, Sojove Rezy, Tatranky bez problemov, kamosi doviezli na W&T 2 kila hrachu (suseneho, nepytajte sa ma preco). Hlavne nenosit ovocie, zeleninu a nejake surove maso. P

0
19 reakcí