Ahoj, chci se zeptat zkušených cestovatelů na můj menší problém letem s TAP Portugal z Miami via Lisabon do Prahy, který se stal 19. dubna. Koupil jsem si letenku přes Kiwi.com a na přepážce mi paní řekla, že je bohužel letadlo plně obsazené a dají mi kompenzaci ve výši 700 USD + ubytování v některých blízkých hotelů na jejich náklady, že poletím stejným letem o den později. Jelikož jsem nepospíchal a vidinou proplacených nákladů na letenku jsem neprotestoval. Při čekání na shutlebus do hotelu za mnou přišla paní z přepážky, že by pro mě měla let se SWISS do Curychu a následně do Prahy, který měl odletět za cca 3 hodiny. Zdůraznila mi, že o kompenzaci v hodnotě 700 USD nepřijdu když poletím tímto letem, kterým jsem nakonec odcestoval. Dostal jsem dva papíry s potvrzením o kompenzaci a řekli mi, že se prostřednictvím emailu ozvou. Už to bude měsíc a stále nic. Už jsem psal na webu dopravce, ale pořád to píše nějakou chybu a celkově se v těch stránkách a reklamacích vůbec nevyznám. Myslíte, když jsem ještě tentýž den odletěl jinou společností, že mám nárok na odškodné, které mi bylo slíbeno? Děkuji moc za jakékoliv informace. S pozdravem Johnny .

Nevešel jsem se na palubu

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

7 reakcí

 Ahoj,

chci se zeptat zkušených cestovatelů na můj menší problém letem s TAP Portugal z Miami via Lisabon do Prahy, který se stal 19. dubna.

Koupil jsem si letenku přes Kiwi.com a na přepážce mi paní řekla, že je bohužel letadlo plně obsazené a dají mi kompenzaci ve výši 700 USD + ubytování v některých blízkých hotelů na jejich náklady, že poletím stejným letem o den později. Jelikož jsem nepospíchal a vidinou proplacených nákladů na letenku jsem neprotestoval. Při čekání na shutlebus do hotelu za mnou přišla paní z přepážky, že by pro mě měla let se SWISS do Curychu a následně do Prahy, který měl odletět za cca 3 hodiny. Zdůraznila mi, že o kompenzaci v hodnotě 700 USD nepřijdu když poletím tímto letem, kterým jsem nakonec odcestoval.

Dostal jsem dva papíry s potvrzením o kompenzaci a řekli mi, že se prostřednictvím emailu ozvou. Už to bude měsíc a stále nic. Už jsem psal na webu dopravce, ale pořád to píše nějakou chybu a celkově se v těch stránkách a reklamacích vůbec nevyznám. Myslíte, když jsem ještě tentýž den odletěl jinou společností, že mám nárok na odškodné, které mi bylo slíbeno?

Děkuji moc za jakékoliv informace.

S pozdravem

Johnny

0

Sami od sebe nikdo platit nebude. Musíš se ozvat, urgovat, vyhrožovat :)

Napiš jim přímo na kontaktní mail https://www.flytap.com/en-gb/support/contacts

0 Citovat

Obecně mám s TAP hodně špatnou zkušenost, prakticky nekomunikují, už s nimi 2 měsíce řeším chybějící míle, ty jejich claim formuláře nefungují, na maily nereagují, respektive občas se ozvou, občas ne, ale výsledek je stále nula.

0 Citovat

Mohu potvrdit při řešení kompenzací. Pomohla až předžalobní výzva. Celkem se obávám, že stejně to dopadne i teď a člověk se bude muset vzdát 25 % kompenzace odměnou za advokáta.

0 Citovat

Johnny, jsou to Portugalci, a toto je jejich styl. Musíš je urgovat, protože se chovají v duchu maňana (po jejich amanha) ;-) Jestli jsi letěl o více jak 3 hodiny později, měl bys mít nárok na kompenzaci. Jestli méně, tak budeš tvrzení proti tvrzení a na velmi chabých základech.

0 Citovat

Děkuju za rady a názory, nakonec s nima komunikuji přes chat na facebooku :) . Tam mi odepisují skoro ihned, nechali si poslat číslo mého účtu, tak jsem zvědav jak to dopadne. Ještě jednou díky za odezvu. Mějte se hezky

3 Citovat

Tak se omlouvám, že znova otravuji. Přišel mi od TAPu email a vůbec tomu nerozumim, když tam zadám svůj email a číslo reklamace na odkazu, které jsem dostal, tak mi vyjede tohle povídání (viz příloha) bohužel portugalsky. Netuším jestli mi to potvrdili nebo zamítli. Nevíte co to znamená?

Ještě přemýšlím, že se obrátim na vasenaroky.cz, sice bych přišel o 25%, ale mohlo by se to alespoň hnout. Děkuju moc


screenshot-20170530-162333.png

0 Citovat

Google překládač píše, že úspěšně obdrželi kontakt, ale že litují, ale nepodařilo se jim tě kontaktovat.

0
7 reakcí