Ahoj, jsem v trochu bizarní situaci. V září se chci dostat z Indonésie do Indie a už dlouho mám koupenou letenku z Jakarty do Dillí s přestupem v Singapuru (jsou to teda dvě letenky v jedné: Jakarta -> Singapur, Singapur -> Dillí). Trochu se mi ale změnil plán, na jehož konci se v září ocitnu na Sumatře (Medang), ze které je pro mě výhodné, rychlé a levné si koupit letenku přímo do Singapuru, kde bych chtěla nastoupit až na druhé letadlo (Singapur -> Dillí) z první zakoupené letenky. Chci se zeptat, jestli má prosím někdo podobnou zkušenost - že by letěl jen na "jednu polovinu" ze zakoupené letenky. Jsou s tím problémy na letišti? Díky předem za jakoukoliv odpověď. .

"Nevyužití" jedné části letenky

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

5 reakcí

Ahoj, jsem v trochu bizarní situaci. V září se chci dostat z Indonésie do Indie a už dlouho mám koupenou letenku z Jakarty do Dillí s přestupem v Singapuru (jsou to teda dvě letenky v jedné: Jakarta -> Singapur, Singapur -> Dillí). Trochu se mi ale změnil plán, na jehož konci se v září ocitnu na Sumatře (Medang), ze které je pro mě výhodné, rychlé a levné si koupit letenku přímo do Singapuru, kde bych chtěla nastoupit až na druhé letadlo (Singapur -> Dillí) z první zakoupené letenky. Chci se zeptat, jestli má prosím někdo podobnou zkušenost - že by letěl jen na "jednu polovinu" ze zakoupené letenky. Jsou s tím problémy na letišti? Díky předem za jakoukoliv odpověď.

0

DimikUK napsal(a):

To je vtip? Po x-te. Pokud nenastoupis na prvni let tak letenka propada a na dalsi let te neodbavi.

Nikde jsem nenašla odpověď. Asi špatně hledám :) Každopádně díky za info.

0 Citovat

Ono také záleží s kým letíš, třeba u lowcostů to možné zpravidla je - ptej se dopravce.

2 Citovat

Tarifní podmínky většiny společností jsou bohužel postavené tak, že když vynecháš část trasy, zbytek se bez náhrady zruší.

1 Citovat

Přeptej se přímo u letecké společnosti, pod kterou je letenka vystavená. Pravidlo automatického storna letenky v případě no-show na některém z legů v itineráři není implicitní, vždy záleží na tarifních podmínkách.

0 Citovat

Moc všem děkuji za odpovědi, poptám se u své letecké společnosti.

0
5 reakcí