Ahoj lidi,již 2 měsíce řeším zrušený a následně zpožděný let se společností ryanair.Po pročtení fóra jsme se rozhodli využít služeb od vašenároky které tu často pozitivně doporučujete.Bohužel po 2 měsících ze dne na den nám napsala spolupracující advokátní kancelář, že společnost ryanair reagovala na předžalobní výzvu negativně a protože náš let byl z Milána odmítají se dále naším případem zabývat. Musím přiznat, že jsem docela naštvaný a možná reaguji podrážděně. Přijde mi, že vašenároky pouze napsali společnosti ryanair zprávu, následně podali předžalobní výzvu a když to nevyšlo tak případ zahodili. Každopádně máte zkušenosti s nějakou jinou společností, která by mohla být ochotna se případem zabývat, i přesto že byl odlet z Milána? Děkuji za všechny tipy i rady. ;) .

Společnosti na vymáhání odškodného za zpožděný let

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

mikir> chcel som len pomoct...  ked si s riesenim spokojny ty tak potom je vsetko v poriadku . ;)

0 Citovat

Anna napsal(a):

Kryštofe moc děkuju za zprávu, která mne uklidnila :).

Libore, letím do Kualy, což je pravdaže trasa sjízdná i busem, tudíž by tohle mohlo být řešení. A teprve pak mám další lety a potom Borneo.


Načo sa vôbec stresujete keď je to prelet do KUL? Je to jedna z najvyťaženejších leteckých trás sveta, lietajú tam lowcosty každých pár minút a prípadná autobusová alternatíva je dostupná od 5 eur... To už by ma viac štval zmeškaný rýchlik alebo Regiojet po ceste domov ako toto, hlavne ak dostanem kompenzáciu 600 eur :))


Keď sa na*erete, vezmete prvý možný let v business class s odletom do hodiny, zaplatíte si najlepší možný salónik v Changi a ešte vám polovica kompenzacie zostane.

0 Citovat

MoonEclipse Šlo mi o případné nestihnutí letu z Mnichova do Singapuru, asi jsem se do toho dlouhýho příspěvku zapletla. Tím, že bych přiletěla o den později bych nestihla lety Singapur- Kuala- Kota Bharu- Penang v rámci jednoho bookingu, a až potom poletím na Borneo s jinou společností. To už jsou ale detaily. Děkuju za zodpovězení dotazu v případě vymáhání kompenzací :). 

0 Citovat

Fakt v rámci 1 bookingu toto? Jako multicity s 3 segmenty na takové krátké vzdálenosti? Tomu nerozumím.

0 Citovat

Mimochodem Singapur - Kuala Lumpur - Kota Bharu - Penang to je snad koupený u Firefly přes Kiwi ne?  :-D Žádná jiná aerolinka úsek Kota Bharu - Penang nelétá. Podle mě to celý bude mix různých one way letenek od různých aerolinek, typický Kiwi. A to se radši ještě znovu podívejte jestli tam nemáte změnu letiště z KLIA na Subang, to by pak byl itinerář za všechny prachy. 

0 Citovat

matej15 

Kupovala jsem všechny tyhle lety přímo u Malaysia airlines (jo, někdo může mít hloupý řeči ohledně bezpečnosti, ale na to já nehraju...) ale za cenu 6500 Kč pro dvě osoby a takovej navazující itinerář včetňe odbavených zavazadel, to mi přišlo výhodný. A navíc nabízejí 1/3 ceny zpět v případě, že ty lety zruším, takže i to se hodí. 

Další let na Borneo mám potom jeden kupovanej u AirAsia a pak zpět JetStar. Šlo mi o to, abych za rozumnou cenu měla i odbavený zavazadlo, protože potom letím na dlouho na Zéland. 


Jak říkám, napsala jsem na ten první příspěvek neúplný informace, omlouvám se za zmatky. V podstatě mi stačila ta odpověď od Kryštofa o těch kompenzacích. Ale děkuju i Vám za starost, protože to fakt vypadalo, že v tom mám docela nesrovnalosti :-D. Mějte se fajn, mě čeká 87. let, tak snad už se příště nebudu tak blbě ptát. Nezlobte se ;)

0 Citovat

Malaysia Airlines jsou z hlediska bezpečnosti v pohodě (minimálně na domácích letech) a ceny mají velmi nízké (zvlášť v akci a včetně zavazadla). Já jsem s nimi měl letos 3 domácí přelety, ale kupoval jsem je jednotlivě (2 byly návazné, ale nákup zvlášť byl levnější, i když jisté riziko tam pak je). Nechápu ten nákup najednou, protože to by mohlo způsobit, že po případném nestihnutí odletu ze Singapuru propadnou i další. Těžko byla letenka skládající se ze tří krátkých letů (z toho 2 vnitrostátních a 1 z nich s přestupem) levnější než nákup zvlášť.

Pokud letíš do Kota Bharu kvůli Perhentianům, tak není jisté, jestli se tam v únoru vůbec dostaneš. Lodě často nejezdí, bude záležet na počasí. Pláže na pevnině nejsou asi moc pěkné, alespoň ne na plavání (určitě ne, pokud nebudou jezdit lodě kvůli silnému větru).

https://www.tripadvisor.ie/ShowT...gganu.html

0 Citovat

Také mě to napadlo, protože co jiného v Kota Bharu... Navíc pravdu má matej15, min.  KBR-PEN bude s Firefly. Podobný itinerář jsem také skládal, ale nechal plavat, protože mnoho psů = zajícova smrt... 

0 Citovat

Ahoj, máte zkušenosti se společností nahrady.cz? V červnu jsem měl zpožděný let přes 3 hodiny s Ryanairem a uplatnil u nich kompenzaci. Už 2 měsíce jsou stránky nefunkční. Mám tedy zkusit jinou společnost jako Claimcloud nebo máte někdo dobrou zkušenostve vyjednávání s Ryanairem napřímo? (nikde jsem na jejich stránkách nenašel email nebo kontakt)

Děkuji

0