Dobry den, pres spolecnost flydubai sme si zarezervovali letenky do Male (Maledivy). Moje zena mezitim otehotnela a termin porodu skoro presne vychazi na termin odletu. Cena letenek je cca 20 000 CZK. Kdyz letenky zrusime, tak nam flydubai nauctuje storno poplatek cca 5000 CZK a zbytek nam da ve forme voucheru v hodnote 15 000 CZK. Voucher muzu pouzit jenom na nakup letenek, kde jednim z cestujichich musim byt ja (protoze sem letenky kupoval) a je platny jenom po dobu 6 mesicu. Letenky se daji rezervovat max tak 1 rok dopredu a s 1,5 rocnim ditem se nam asi nikam cestovat chtit nebude, takze ten voucher je nam na 2 veci. A to nejlepsi je, ze pojisteni storna letu nam preplati jenom storno poplatek minus 10% spoluucast, takze 4500 CZK. Prepis letenek samozrejme mozny neni, abych nedochazelo k preprodavani.Je mozne po pojistovne vymahat nahradu skutecne skody, cos je v nasem pripade 20 000 czk?  .

Pojisteni storna letenky - jak to ve skutecnosti funguje?

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

To rozhodně nejsi sama, to je logické :-)

Určitě bych se ale zeptal (řekl) i v první pojišťovně, že máš i jinou pojistku, po které by jsi chtěla plnění ve výši zbytku škody. Rozhodně by to nemělo ohrozit pojistné plnění. Maximálně pozdržet pro případnou komunikaci mezi pojišťovnama. Určitě bude stačit zavolat na příslušnou klientskou linku. Řeknou co a jak..

S největší pravděpodobností to ale stejně vidím tak, že plnění bude ponížené o spoluúčast..

0 Citovat

V Erste (tedy Kooperativa), už pojistnou událost zdárně uzavřeli, podali jsme to jménem partnera, protože ten momentálně podstupuje sérii operací a museli jsme zrušit plánovanou cestu. U Erste jsme oba, tu druhou pojistku mám pouze já, proto jsem se vlastně ptala. Teď je mi jasné, že tohle se dvakrát plnit nemůže. Zeptám se když tak pouze na tu spoluúčast, není to zas tak malá suma, měli jsme být měsíc v Japonsku, propadly nám i přelety tam, nějaké AirBnb atp.

0