Ahoj,v březnu se chystáme s manželem do Kalifornie (přílet do LA) na road trip s tím, že bychom se potom chtěli ze SF přesunout letecky do Philadelphie, odlet do ČR máme z NY. Jedeme s jedním kufrem - velké přelety (ČR - USA) by neměl být problém s váhou (vždycky nám váhu sčítali), ovšem nikde jsem nedohledala, jak je to s americkými let. společnostmi...? Musíme si koupit 1 odbavené zavazadlo + doplatit nadváhu, nebo si koupíme "2 odbavená zavazadla" s tím, že nám to také sečtou? U Southwest jsou při koupi 2 letenek 2 zavazadla v ceně, ale sčítají hmotnosti, když 2 osoby mají 1kufr s váhou určitě přes 23 kg? Moc díky za rady a zkušenosti. .

Zavazadlo - 2 osoby, 1 kufr - americké letecké společnosti

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

14 reakcí

Ahoj,

v březnu se chystáme s manželem do Kalifornie (přílet do LA) na road trip s tím, že bychom se potom chtěli ze SF přesunout letecky do Philadelphie, odlet do ČR máme z NY. Jedeme s jedním kufrem - velké přelety (ČR - USA) by neměl být problém s váhou (vždycky nám váhu sčítali), ovšem nikde jsem nedohledala, jak je to s americkými let. společnostmi...? Musíme si koupit 1 odbavené zavazadlo + doplatit nadváhu, nebo si koupíme "2 odbavená zavazadla" s tím, že nám to také sečtou? U Southwest jsou při koupi 2 letenek 2 zavazadla v ceně, ale sčítají hmotnosti, když 2 osoby mají 1kufr s váhou určitě přes 23 kg? Moc díky za rady a zkušenosti.

0

A už máte letenky so Southwest? Lebo sa mi zdá, že s jedným kufrom nad 23kg to len komplikujete ak máte nárok na dva.

0 Citovat

Do kufru sbalte tašku a při přeletu odbavíte 2 kusy.

0 Citovat


qaiyj3t-1.png

0 Citovat

Letenky ještě nemáme, ale jeden velký kufr ano :-)

0 Citovat

My sme u Southwest leteli, jeden z kufrov vážil cca 30kg a nechceli nám to zobrať tak sme museli na mieste kúpiť od nich ich "tašku" a preskládať veci z nadmerného kufru. Cenu si už nepametám, ale nebolo to uplne málo (zdá sa mi, že cca 50 dolárov).

https://www.terapeak.com/worth/s...916262629/

0 Citovat

Velký kufr bude jen překážet. Při cestě tam si vystačíš jen s kabelkou. Nemusíš nic vozit, maximálně pár kousků oblečení, které můžeš postupně vyhazovat po cestě. Vše se tam dá koupit zpravidla podstatně levněji než u nás.

Při cestě zpět můžeš balit podle toho jak moc provětráš kreditku. Pokud jí vyluxuješ úplně, lze použít i kartonové krabice, nebo pytle na odpad a případně přebalovat podle požadavků leteckých společností.

0 Citovat

Stalo se nam s AA, ze jsme meli dohromady 46kg ve dvou kufrech - 20 a 26kg (2 x 23kg allowance) a na prepazce nas to nechala nejaka (*&#@ prebalit s tim ze musime mit 2 x 23 presne..

V US bych obecne radsi nespolehal na zdravy rozum, malokdy to tam funguje jako u nas..

0 Citovat

Jano napsal(a):

My sme u Southwest leteli, jeden z kufrov vážil cca 30kg a nechceli nám to zobrať tak sme museli na mieste kúpiť od nich ich "tašku" a preskládať veci z nadmerného kufr

... a přitom stačilo si přečíst podmínky na webu, kde je jasně uvedeno, že Southwest odbavuje zdarma DVĚ zavazadla po 50 librách/23 kg.

0 Citovat

@Petr76 to sme vedeli, ale ďalší kufor sme naviac nemali a váha sa nakupila počas tripu.. tak sme dúfali, že to nejak uhráme s tým že: "šak to je menej než 46kg spolu".

Nakoniec sme neuhrali, nič sa nedá robiť :)

Čož je presne prípad k otázke na začiatku..

0 Citovat

Jde o to, že je tu „kusový koncept“ a nikoliv „váhový koncept“. Takže ano, potřebujete 2 kusy zavazadel a přes to nejede vlak.

tonic: tvoje meme začínají přebíjet i padrina :D

0 Citovat

@kickass: "V US bych obecne radsi nespolehal na zdravy rozum, malokdy to tam funguje jako u nas"

Práveže v USA našťastie stále funguje zdravý rozum a poriadok. A ten vyžadujú aj od návštevníkov. Preto tam majú poriadok a nie bordel ako u nás. To len na okraj, ale poznámku som si nemohol odpustiť.

Kritizuješ niečo, čomu absolútne nerozumieš. Ak by si aspoň trochu rozumel technike a logistike, vedel by si, že 2 x 23kg z technického a logistického hľadiska nie je to isté ako 20kg + 26kg alebo dajme tomu 5kg + 41kg. Podľa Tvojej logiky je to to isté. Veď dokopy je to stále 46kg, tak kde je problém, že?

Tá (*&#@, ako ju nazývaš, bola k Vám maximálne ústretová. Nemusela súhlasiť s prebalením a rovno Vám mohla naúčtovať príplatok za nadváhu. Rozumný človek, keď si v podmienkach prečíta, že limit je 23kg, tak sa do toho limitu zbalí.

Hmotnostné a rozmerové limity našťastie ešte stále de facto určujú technici (aspoň dúfam), a nie nejakí namyslení manažérikovia, ktorí si myslia, že môžu "rozkázať vetru dažďu". Okrem toho, do váhových limitov hovoria aj zákony na bezpečnosť práce a ochranu zdravia zamestnancov.

V zámorí som toho nalietal pomerne dosť. Takmer vždy som musel ísť z rôznych dôvodov na check-in priehradku, a takmer vždy sa tam našiel niekto, kto nechápal, čo je to hmotnostný alebo rozmerový limit. Až na výnimky to bol vždy držiteľ pasu EU.

0 Citovat

Celé je to o tom, že nakladači zavazadel si ve Státech vymohli, že nebudou nakládat zavazadla těžší než 50 liber. A že ve Státech je myšlení "outside of the box" docela problém je taky fakt. Myšleno obecně.

0 Citovat

Děkuji za rady, rozměrově kufr odpovídá, váhově bychom ho určitě nenarvali 46 kg oblečení, atd., ale max. 30 kg, což dle podmínek nelze a tím pádem se samozřejmě přizpůsobíme :-)

0 Citovat

Hlavne 2 kufre majú výhodu. Rozložiť veci - nikdy nevieš, či to ho nestratia :)

0
14 reakcí