Ahoj, let s UIA z Prahy do Kyjeva a dále Colombo. Odbavení kompletní v Praze. Bohužel při příletu jsem marně čekal na můj kufr. Ještě spolu se dvěma holkami z Mnichova. Radostný počátek dovolené. Kdo to zná nemusím rozvádět. Těm zbývajícím to nepřeju. Sepisování reportů PIR pro pana úředníka velká otrava v 02.00 místního času.Včera tedy po třech dnech svitla naděje, že by mohl kufr dorazit. Zatím jej nemám.Problém je že jsem asi dvě hodiny cesty od letiště což znamená další náklady na odvoz nemluvě o tom, že jsem si musel koupit pár nejnutnějších věcí.Mám nárok na kompenzaci. Jsem připojištěn u ERV.Dík za reakce. Josef .

Zpoždění zavazadel nárok na kompenzaci.

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

6 reakcí

Ahoj, let s UIA z Prahy do Kyjeva a dále Colombo. Odbavení kompletní v Praze. Bohužel při příletu jsem marně čekal na můj kufr. Ještě spolu se dvěma holkami z Mnichova. Radostný počátek dovolené. Kdo to zná nemusím rozvádět. Těm zbývajícím to nepřeju. Sepisování reportů PIR pro pana úředníka velká otrava v 02.00 místního času.

Včera tedy po třech dnech svitla naděje, že by mohl kufr dorazit. Zatím jej

 nemám.

Problém je že jsem asi dvě hodiny cesty od letiště což znamená další náklady na odvoz nemluvě o tom, že jsem si musel koupit pár nejnutnějších věcí.

Mám nárok na kompenzaci. Jsem připojištěn u ERV.

Dík za reakce. Josef



0

Stalo se mi to vloni. Kompenzace spočívala v proplacení účtenek za koupené věci. Kufr mi dovezli do hotelu.

0 Citovat

Odvoz zavazadla do hotelu (nebo domů, pokud se stalo při návratu) je automaticky.

0 Citovat

K pojištění ERV... Je to obvyklé škodové pojištění v běžném rozsahu ostatních pojistitelů. Viz část VPP "prokazatelně doložené mimořádné výlohy na nákup nezbytných náhradních věcí, tj. základních hygienických potřeb a oblečení..." Takže kartáček obyč, a ne elektrický, přesto, že jsi ho ve zpožděném zavazadle měl, nějaké triko, gatě, ale ne třeba jeansy, protože na Srí Lance je horko a nejsou potřeba atd. Hlavně na všechno účty. Samozřejmě plnění z pojistky je jedna věc a kompenzace druhá, do toho určitě jdi po příletu domů.

0 Citovat

Ahoj děkuji za reakce😁 kufr mi byl doručen včera do hotelu, malé poškození ale jinak vše ok. Ještě jednou díky.Josef

0 Citovat

Zdravím. Ještě přidám zkušenost za sebe - v takovým případě je dobré to řešit přímo s leteckou spolčeností, pokud máte P.I.R protokol nebo jak se jmenuje to potvrzení o zpoždění z letiště, tak následně po návratu se mi povedlo vyjednat odškodnění přímo od let. společnosti (Aeromexico). České pojišťovny jsou proti tomu většinou dost kryté a pokud nemáte účtenky na všechny "nezbytné nákupy", narazíte.

0 Citovat

Ještě jeden trik - já si vždy zavazadlo před odbavením vyfotím na mobil. Pomáhá to dost jak případě, že se zavazadlo ztratí, tak i v případě poškození.

0
6 reakcí