Dobrý den,Koupil jsem si letenky přes Kiwi.com a tam u rezervace uvádí, že zabezpečí online check-in. Na stránkách aerolinky však po zadání referenčního čísla vidím, že online check-in pro danou cestu "není k dispozici." Máte někdo s nečím podobným zkušenosti? Nerad bych se na poslední chvíli dozvěděl, že musím k přepážce na letišti. Ďekuji, .

Kiwi.com - informace o chcek-inu

Založil ve fóru Vyhledávače letenek

8 reakcí

Dobrý den,

Koupil jsem si letenky přes Kiwi.com a tam u rezervace uvádí, že zabezpečí online check-in. Na stránkách aerolinky však po zadání referenčního čísla vidím, že online check-in pro danou cestu "není k dispozici." Máte někdo s nečím podobným zkušenosti? Nerad bych se na poslední chvíli dozvěděl, že musím k přepážce na letišti. 


Ďekuji,

0

Kdybys mistni forum cetl poradne, vedel bys ze si nemas letenky u kiwi.com kupovat protoze to neni seriozni prodejce.. Pokud ti nekdo z mistnich (kdo se od nich taky nechal napalit) bude chtit poradit, urcite bude potrebovat vedet 1) s jakou letis spolecnosti 2) pres jakou stranku ses pokusil udelat checkin.. Protoze moznosti proc nejde muze byt cela rada..

0 Citovat

... a kdy se let má uskutečnit, protože jednou z nejpravděpodobnějších možností je, že je na on-line check-in ještě brzy

0 Citovat

A nebude to tím, že většina aerolinek má online check-in jen v řádu hodin max dní před odletem. A příště si kupuj letenky tady. Tady ti totiž i poradí, když budeš mít problém a ještě ušetříš

0 Citovat

Ahoj,

v minulosti jsem u kiwi.com nakoupil nejake lety, vzdycky to nejak dopadlo. Ted jsem v posledni dobe zaznamenal velke mnozstvi problemu s lety koupenymi pres kiwi.com. 

Coz me ponekud vydesilo, dam si na to pozor. Ted ale moje vec, uz pred nejakym casem jsem koupil pres kiwi.com zpatecni let manzelce, ma to byt za dva tydny. Vzhledem k informaci o kiwi.com jsem se chtel ted ujistit, jestli to vypada v poradku.


Zkusil jsem provest o obou letu check in. Ne, ze bych si myslel, ze je mozne ho dokoncit dva tydny pred odletem, ale abych videl, ze kiwi.com skutecne koupilo u aerolinek letenky. Jeden let je czech, druhy lufthansa.


A k me docela hruze, v obou pripadech to vypise dost silenou hlasku, ze zadny takovy pasazer neexistuje. Kouknete prosim na prilozene obrazky. V systemu kiwi.com je u letu napsane "Online odbavení není pro tento let k dispozici. Budete se muset nechat zdarma osobně odbavit na letišti."


Jde mi o to, ze je mi to znacne podezdrele. Driv, kdyz jsem se pokousel o online check in, driv, nez to slo, vzdycky to vsude napsalo, ze to proste zkousim moc brzy. Nikdy to nenapsalo, ze booking reference / pasazer neexistuje.


Mate prosim nejakou radu, jak zjistit, ze manzelka nekam poleti? Protoze kdyz bych ted zjistil, ze me kiwi.com ojebalo, furt jeste bude nakup dalsich letenek relativne cenove dostupny. Kdyz to manzelka zjisti az na miste, ze nema kam naboardovat, protoze o ni nikdy neslyseli, bude ta cena takova, ze se se mnou asi rozvede. Diky za rady :(





2.png
1.png

0 Citovat

Neni na webu LH a CSA nahodou jiny booking code (PNR)? Do checkmytrip nebo viewtripu si to nedaval?

0 Citovat

No a co na to Kiwi?

0 Citovat

Marek Sourak: tak jsem to zkusil dat do viewtripu a ten mi taky napsal, ze rezervace neexistuje.

Zacinam se opravdu potit.

Mate nejake prasky pro lidi, co se nechali zblbnout kiwi.com? A ou :(

0 Citovat

acherontiaatropos napsal(a):

Marek Sourak: tak jsem to zkusil dat do viewtripu a ten mi taky napsal, ze rezervace neexistuje.

Zacinam se opravdu potit.

Mate nejake prasky pro lidi, co se nechali zblbnout kiwi.com? A ou :(

zavolej nebo napis na Kiwi a uvidis

0
8 reakcí