Ahoj ! Velmi špatnou zkušenost mám s My Trip. V červenci 2019 jsem zakoupil 9 zpátečních letenek San Francisco – Papeete . (tam United Airlines, zpět French Bee ) na datum 10.-21.3.2020 Při koupi bylo uvedeno : žádné odbavené zavazadlo. Proto jsme zakoupili 5 ks zavazadel a zaplatil cca 7 500 Kč za odbavené zavazadlo. Nyní při kontrole na webu UA i FB zjištěno, že zavazadla do 23 kg mají všichni (9 osob) , s tím , že 1. zavazadlo je gratis. A není zde také nic uvedeno o koupi 5 ks navíc. Působí to tedy na mne jako zjevný podvod ze strany My Trip , že záměrně uváděli „bez odbaveného zavazadla“ , nechali si zaplatit a částka 7500 Kč zmizela někde na účtu My Trip. Samozřejmě, že jsem kontaktoval emailem My Trip, přišla mi odpověď za 5 dní. Zhruba odpověděli toto : Souhlasil jste s našimi podmínkami..., nemáte na nic nárok Na můj konkrétní dotaz, kde zmizelo 7500 Kč,  nereagovali. Na další urgenci neodpověděli (dosud). Máte zkušenosti s podobným jednáním?  .

My Trip - nikdy více

Založil ve fóru Vyhledávače letenek

11 reakcí

Ahoj !

Velmi špatnou zkušenost mám s My Trip.

V červenci 2019 jsem zakoupil 9 zpátečních letenek San Francisco – Papeete . (tam United Airlines, zpět French Bee ) na datum 10.-21.3.2020 Při koupi bylo uvedeno : žádné odbavené zavazadlo. Proto jsme zakoupili 5 ks zavazadel a zaplatil cca 7 500 Kč za odbavené zavazadlo. Nyní při kontrole na webu UA i FB zjištěno, že zavazadla do 23 kg mají všichni (9 osob) , s tím , že 1. zavazadlo je gratis. A není zde také nic uvedeno o koupi 5 ks navíc.

Působí to tedy na mne jako zjevný podvod ze strany My Trip , že záměrně uváděli „bez odbaveného zavazadla“ , nechali si zaplatit a částka 7500 Kč zmizela někde na účtu My Trip. Samozřejmě, že jsem kontaktoval emailem My Trip, přišla mi odpověď za 5 dní.

Zhruba odpověděli toto : Souhlasil jste s našimi podmínkami..., nemáte na nic nárok

Na můj konkrétní dotaz, kde zmizelo 7500 Kč,  nereagovali.

Na další urgenci neodpověděli (dosud).


Máte zkušenosti s podobným jednáním?

0

https://www.cestujlevne.com/disk...order=best


0 Citovat

Jsou to podvodnici jako vsichni ostatni, stoji za to tyhle veci urcite pripominat - nicmene dokupovat si dopredu zavazadla pres pochybne OTA je trochu zbytecna chyba zacatecnika.. :)

0 Citovat

To samé dělá i Kiwi - kufry máš v ceně, ale stejně si za ně u nich připlatíš.

0 Citovat

Komu není rady, tomu není pomoci. Tonicem odkazovaný článek je 5 let starý. 

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Komu není rady, tomu není pomoci. Tonicem odkazovaný článek je 5 let starý. 




Bohuzel tyhle veci je potreba porad pripominat dokola:)))
0 Citovat

Pokud jde o French Bee, tak v základní ceně je jen příruční zavazadlo. Když se kouknu na let PPT - SFO 12.3. tak je tam za odbavený zavazadlo příplatek (vč. pár věcí okolo) 39 EUR, krát 5 je to cca pět tisíc v českejch.


Snad jsi na těch letenkách aspoň dva a půl tácu díky rezervaci přes nějakýho bizarního prodejce ušetřil, takže by mohla nula od nuly pojít :-)

0 Citovat

Ja letím túto trasu v októbri - tam United airlines - v cene  je batožina 23 kg aj v promo tarife, navyše je tam možnosť okamžite si zvoliť sedadlá bez príplatku, ale aj priplatiť si za Economy+, / veb UA /, jednosmerka bola porovnateľná s jednosmerkou Frenchbee v tarife s batožinou - tak nerozumiem prečo FrenchBee. Späť ideme loďou na Hawai, ale pri pozeraní spiatočka nebola určite 2x tak drahá, ako jednosmerka. Treba sa však vyhnúť termínom, keď v Papeete nakladajú a vykladajú pasažierov výletné lode , hlavne tie väčšie.

0 Citovat

Podivam li se nyni na svou rezervaci u FB,je zde jasne uvedeno prvni zavazadlo 23kg v cene,druhe zavazadlo  je zpoplatnene.

Kombinaci ua a fb nabizel web my trip a byla nejlevnejsi,necelych 14 tisic kc.

0 Citovat

A nevyslo by lepe koupit zvlast UA a French Bee?

0 Citovat

Pripad My Trip mel nakonec dobre rozuzleni.Obratil jsem se na českou pobočku Evropskeho spotrebitelskeho centra a asi za měsíc prisel z My Trip kratky email, kde se omlouvali za omyl a vratili zpět 1500 Kč na osobu. Diky ESC!!! Plati nicméně pro mne poučení:My Trip nikdy vice!


0 Citovat

Díky za info. Dobré vědět, že se někde dá dostat zastání :)

0
11 reakcí