Zdravím přátelé, mám na vás dotaz ohledně nakupování letenek přes Expedii. Společně s kamarádem jsme si letos na podzim koupili letenky z Prahy přes Istanbul do Tokya, s Turkish Airlines, pomocí portálu Expedia. Letenky jsme zaplatili, hned došel potvrzovací email, ale nevíme jak dál postupovat. Zda je rezervace platná u aerolinek, jestli máme postupovat dále na Expedii (check-in) nebo letenky dostaneme před odletem na letišti. Děkuji za vaše rady a postřehy a přeji všem úspěšný vstup do nového roku, spoustu nalítaných hodin a hlavně pevné zdraví. Neřád  .

Expedia

Založil(a) ve fóru Vyhledávače letenek

Na ubytování do konce března, bez min. částky.

0 Citovat

viem využiť viackrát ten kód, či iba 1x?

0 Citovat

Mně to šlo 2x...

0 Citovat

Diky Cali :-) ja využil hned pětkrát :D 

0 Citovat

Mně to nejde využít na žádnej hotel v UK, ani ty co nejsou v akci. Je to omezený na německo nebo ?

0 Citovat

Expedia je rovnaký majiteľ (a totožná ponuka) ako Cheaptickets.com a tam je takmer po celý rok nejaký kupón na -16%, momentálne "WINTERBREAK". Je ale pravda že majú ceny v dolároch a ten kurz niekedy spraví svoje.

0 Citovat

Jasně, ale nevýhoda je použití kupónu max. 2x. 

0 Citovat

https://www.expedia.com/g/rg/hit...angid=1033

0 Citovat

Zdravím,

nejsem příliš zkušený "letec" a tak prosím o radu. Cca před 1o dny jsem kupoval  2 letenky preš Expedia.com na let operovaný ČSA.  Letenky jsem zaplatil, přišel mi 5 místný kód a 2 třináctimístné kódy letenky (začínající číslicemi 064). Na web. stránkách ČSA se do itineráře rezervace dostanu jak pod kódem rezervace, tak pod třináctimístným kodem letenky. Co však znamená status "čeká na vystavení/letenka musí být vystavena do... (datum odletu)  - resp. waiting for ticketing/ Ticketing deadline (datum odletu)" ?...Myslel jsem, že číslo letenky je právě onen 13 místný kód. Další věc je totiž ta, že jsem měl peníze na účtu za kupované letenky stoprocentně minimálně blokované a dnes koukám jako blázen, nevidím žádnou transakci ani historii o ní.

Vůbec tedy netuším, zda tedy letenky mám, či nemám...V profilu Expedia.com mám vystavený účet, kde je zároveň zapsáno, že jsem zaplatil plnou cenu letenek. Plánovaný odlet je v půlce února.

0 Citovat

U webu ČSA je poměrně běžné, že při koupi přes třetí stranu se až do odletu jeví letenka jako "čekající na vystavení", i když už dávno vystavená je. Absence transakce na účtu už je podezřelejší a pokud ji nikde nenajdete, řešil bych s bankou.

0 Citovat

Kapitán Mísa napsal(a):

zkontroloval bych letenku přes web saudia.com (manage my booking -> e-ticket číslem.

+ checkmytrip.com :) to by vám mělo říct o letence a jejím stavu trochu více :) 

0 Citovat

No stress, Expedia si transakciu kludne realizuje aj za 13dni, uz sa mi to stalo minimalne 2x,proste blokace z banky expirovala a neni videt v blokovanych transakciach ale kludne za 10dni to Expedia realizuje,   ak je na CMT vsetko confirmed, tak len pockat na transakci, oni si to strhnu z uctu casom.

0 Citovat

Jakákoli rezervace na expedii má svoje číslo, které mělo přijít do mailu a podle něj by ti to mělo být dohledatelné aspoň na webu expedie.

0 Citovat

Kapitán Mísa napsal(a):

Letenky jsem zaplatil, přišel mi 5 místný kód a 2 třináctimístné kódy letenky (začínající číslicemi 064). Na web. stránkách ČSA se do itineráře rezervace dostanu jak pod kódem rezervace, tak pod třináctimístným kodem letenky.


064 je kód ČSA tzn., že letenka byla vystavena.  Není mi jasné v čem hledáte problém?

0 Citovat

budu poprve objednavat ubytko pres Expedia, je tam neco, na co si dat pozor nebo tip, na slevovy voucher?:)

0 Citovat

Mobilní aplikace snad dávala 10% slevu.

1 Citovat

jo, je tam 10% po prihlaseni na mobilu i notebooku :)

0