Ahoj, zrušil jsem letenky do 24 h od zaplacení platební kartou. V popisku měli, že není problém plné refundace pokud zruším do 24h, což jsem udělal.Po zrušení mi tam vypisuje toto oznámení:This reservation has been fully cancelled and a refund has been issued to the original form of payment. The timing of your refund is dependent on the airline and bank or credit issuer, and may take one or two billing cycles to appear on your credit or bank statementTak jsem si napsal pár mailů s expedií, jestli budou nějaké poplatky, storna atd. a řekli, že mi náleží refund v plné výši a že si mám kontaktovat banku, že je možné že peníze se jim ještě nemuseli připsat a s bankou vyřeším pozastavení platby. Ovšem po kontaktování banky druhý den ráno, už mi sdělili, že platba zastavit nelze a je již provedená a musím tedy komunikovat s expedií. Tak jsem jim poslal další mail, že platba zastavit nelze a že už je odeslaná a na to mi přišla odpověď : Thank you for contacting Expedia.We are more than willing to assist you verifying the refund status of your cancelled reservation.Since you booked so recently, the charge may not have gone through on your credit card. If so, the authorization on your account will be removed within two to three working days. If the charge did push through, it generally takes about eight weeks to post on your account. We suggest you to contact your credit card company to verify the status of your refund.Thank you for choosing Expedia.A tam mě právě zarazilo, že to bude trvat 8 týdnů. Opravdu to tak je? Protože se nějak obávám, jestli mi vůbec peníze vrátí :( není to málo.....Je expedie v tomto bezproblémová a věrohodná co se refundu týče? Nebo to mám řešit s mojí bankou jako reklamaci platby?Díky za info, pořád jsem v takové nejistotě jestli mi vrátí peníze :( .

Expedia.com - zrušení letenky do 24h

Založil ve fóru Vyhledávače letenek

3 reakce

Ahoj,

zrušil jsem letenky do 24 h od zaplacení platební kartou. V popisku měli, že není problém plné refundace pokud zruším do 24h, což jsem udělal.

Po zrušení mi tam vypisuje toto oznámení:

This reservation has been fully cancelled and a refund has been issued to the original form of payment. The timing of your refund is dependent on the airline and bank or credit issuer, and may take one or two billing cycles to appear on your credit or bank statement

Tak jsem si napsal pár mailů s expedií, jestli budou nějaké poplatky, storna atd. a řekli, že mi náleží refund v plné výši a že si mám kontaktovat banku, že je možné že peníze se jim ještě nemuseli připsat a s bankou vyřeším pozastavení platby. Ovšem po kontaktování banky druhý den ráno, už mi sdělili, že platba zastavit nelze a je již provedená a musím tedy komunikovat s expedií. Tak jsem jim poslal další mail, že platba zastavit nelze a že už je odeslaná a na to mi přišla odpověď :

Thank you for contacting Expedia.

We are more than willing to assist you verifying the refund status of your cancelled reservation.

Since you booked so recently, the charge may not have gone through on your credit card. If so, the authorization on your account will be removed within two to three working days. If the charge did push through, it generally takes about eight weeks to post on your account.

We suggest you to contact your credit card company to verify the status of your refund.

Thank you for choosing Expedia.

A tam mě právě zarazilo, že to bude trvat 8 týdnů. Opravdu to tak je? Protože se nějak obávám, jestli mi vůbec peníze vrátí :( není to málo.....

Je expedie v tomto bezproblémová a věrohodná co se refundu týče? Nebo to mám řešit s mojí bankou jako reklamaci platby?

Díky za info, pořád jsem v takové nejistotě jestli mi vrátí peníze :(

0

no stress:) pozri si na internetbankingu, ci to mas tu platbu v blokacii. Ak ano, tak uz len staci pockat, kym ju banka uvolni.

Tiez som pred par rokmi takto rusil letenku cez Expediu, bez problemov

0 Citovat

Peniaze vratia toho by som sa neobaval, no poznam pripady kedy to trvalo aj 12 tyzdnov...

0 Citovat

Vždyť ti píšou že to může trvat až dva zúčtovací cykly.

Expedia věrohodná je. Jen se divím, že si nejdříve koupíš letenku a pak teprve zjišťuješ kredibilitu toho kdo ti ji prodal.

0
3 reakce