Zdravím, v létě plánujeme navštívit Thajsko, Malajsii a Indonésii, s tím že priletame do Thajska (Chiang Mai) 12.8. a odletame ze stejného letiště 15.9., čímž překročíme o 4 dny 30 denní lhůtu bezvizovou povinnost do Thajska. Jak se k tomu staví Thajské úřady , je nutné vyřídit vizum díky tomuto překročení? Přičemž v Thajsku samotném strávíme 10 dní po příletu a 1 den v den odletu. Máte někdo s tímto zkušenosti? Děkuji za odpovedi.  .

Vízum do Thajska a překročení 30 dní

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

2 reakce

Zdravím,

 v létě plánujeme navštívit Thajsko, Malajsii a Indonésii, s tím že priletame do Thajska (Chiang Mai) 12.8. a odletame ze stejného letiště 15.9., čímž překročíme o 4 dny 30 denní lhůtu bezvizovou povinnost do Thajska. Jak se k tomu staví Thajské úřady , je nutné vyřídit vizum díky tomuto překročení? Přičemž v Thajsku samotném strávíme 10 dní po příletu a 1 den v den odletu. Máte někdo s tímto zkušenosti? Děkuji za odpovedi.

 

0

To budú 2 vstupy do krajiny ,každý považovaní zvlášť v tejto variante všetko OK. Pozor na pripadnú zmenu itinerára ,bezvízové obdobie pri pozemnom vstupe je iné (bývalo iné ,treba skontrolovať)

0 Citovat

Zkušenost z letošního roku: v lednu jsme pár dní pobyli v Bankgoku, potom odletěli do Kambodže a po zemi se vrátili zpátky do Thajska.  Při vstupu do Thajska jsme pokaždé dostali do pasu razítko s vyznačeným datem, kdy musíme opustit Thajsko (poprvé: vstup 24. 1. nutno opustit do 24.2., podruhé: vstup  4.2., nutno opustit:do  5.3.) To znamená, že každý vstup se počítá zvlášť, a máte asi 30 dní na pobyt. Podle mých zkušeností nemusíte vyřizovat vízum.  Zpočátku jsem měla starosti kvůili "leteckému" a "pozemnímu" vstupu, (ten pozemní je podle weboých stránek thajského MZ omezen jen na 15 dní), ale neměli jsme s tím problém. Ve vašem případě - jeden den - buďte úplně v klidu.   

0
2 reakce