Ahoj,nemáte někdo zkušenost s provázaností čísla pasu na letence a víz na vstup do Austrálie ?V pondělí letíme do Austrálie, a teď jsem odcheckoval letenky (Emirates). Bohužel přestup je v Dubaji, a číslo pasu který mi končí za necelé dva měsíce mi to nevzalo.  Musel jsem zadat číslo druhého pasu, který platný je ještě dalších 9 let. Dočetl jsem se, že jiné číslo pasu na letence nevadí, resp. důležitá je jeho platnost dle požadavků té dané země, což je při přestupu v Dubaji u nich min. 3 měsíce ještě platnost.Jenže víza do Austrálie mám vystavené na ten starý pas. A nevím tak, zda nebude problém po příletu do Austrálie předložit starý pas na imigrační kontrole, přesto že jsem letěl na jiné číslo nového pasu. Setkal se s tím někdy někdo ?Na webu imigračního do Austrálie sice detaily jdou změnit, ale proces jde ke schválení a bojím se, že to prostě do pondělí neschválí/nedořeší a bude pak po příletu problém. .

Jiné číslo pasu na letence a na vízech - Austrálie

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

7 reakcí

Ahoj,

nemáte někdo zkušenost s provázaností čísla pasu na letence a víz na vstup do Austrálie ?

V pondělí letíme do Austrálie, a teď jsem odcheckoval letenky (Emirates). Bohužel přestup je v Dubaji, a číslo pasu který mi končí za necelé dva měsíce mi to nevzalo.  Musel jsem zadat číslo druhého pasu, který platný je ještě dalších 9 let. Dočetl jsem se, že jiné číslo pasu na letence nevadí, resp. důležitá je jeho platnost dle požadavků té dané země, což je při přestupu v Dubaji u nich min. 3 měsíce ještě platnost.

Jenže víza do Austrálie mám vystavené na ten starý pas. A nevím tak, zda nebude problém po příletu do Austrálie předložit starý pas na imigrační kontrole, přesto že jsem letěl na jiné číslo nového pasu. Setkal se s tím někdy někdo ?

Na webu imigračního do Austrálie sice detaily jdou změnit, ale proces jde ke schválení a bojím se, že to prostě do pondělí neschválí/nedořeší a bude pak po příletu problém.
0

Podle meho by problem byt nemel kdyz jsou oba pasy platne v dobe vstupu do Australie , na letence by cislo pasu nemelo hrat roli .jak pises  a vizum do Australie mas v pase ktery plati .. ale treba nekdo poradi lepe . ja tuto zkusenost mam  s davne doby , kdy jsem mel 10 lete vizum do USA  a mel jsem pak dva pasy , protoze  na tom ,  kde jsem mel USA vizum mi  skoncila platnost .ale dnes mohou byt jine predpisy a pokud budou puntickari ,tak v dobe vstypu zrejme v tom starem pase nesplnis podminku platnosti , na druhou stranu mas sebou  pas  .ktery to splnuje , ovem v nem neni vizum ...normalni  clovek by to ale uznal. prudic  bude delat problem

0 Citovat

Na jaké číslo pásu jste letěl je asi jedno, ale co minimální platnost pasu v okamžiku vstupu/odletu do Austrálie? Proč jste si vůbec nechal vystavit vízum do víceméně propadlého pasu?

0 Citovat

Informace o platnosti pasu v době vstupu se v několika zdrojích na netu liší. Na webu imigračního píšou, že musí být pas platný min 6 měsíců po podání žádosti o víza a platný v době jeho pobytu. Já mám víza prodlužované z původních loňských, kdy jsem tam byl také. A tam je uveden právě starý pas, který v jejich podmínkách by platný být nejspíš měl, protože jsem dostal Grant Letter i na tuto dobu pobytu - tak předpokládám platnost i nyní. Zkazil mi to až ten přestup v Dubaji, kde i na transfer vyžaduje letenka pas platný min 3 měsíce, což mám ten nový.

Jde mi primárně o to, zda je jedno, jestli mám jiné číslo pasu na letence, a pak předložím na imigračním jiný pas k vízům. Aby se mě celník nezačal ptát proč mu dávám jiný pas než na který jsem letěl - nevím co oni tam vše vidí a kontrolují za údaje.
0 Citovat

A nemas pak obavy , ze te uz v Dubaji  nepusti na odlet do Australie , kdyz nemas  v pase na ktery letis vizum do Australie  ? S toho bych mel mozna vetsi obavy ,nez pak s problemu v Australii

0 Citovat

Tohle problém nebude, na imigračním v Austrálii jim bude jedno na jaké číslo pasu jste letěl a pro vstup do Austrálie žádná prodloužená doba pasu po pobytu není nutná.

Spíš by mohl být problém v místě odletu nebo přestupu, kde můžou kontrolovat ETA do Austrálie dle pasu. Ale pokud letíte v pondělí, beztak už s tím asi mnoho neuděláte.

0 Citovat

Tak jsem poslal žádost na imigrační o přidání nového čísla pasu, jejich VEVO kontrolní systém to začal ukazovat s novým číslem validní, takže předpokládám že jsou k novému pasu už víza přiřazena také.  Tak snad to bude v pohodě a doletím na nový pas až tam :-)

Nenapadlo mě, že budou v Dubaji kontrolovat i na transferu bez opuštění letiště víza na další let, to bych čekal už na začátku celé trasy když už.

0 Citovat

Jen abych to dokončil, kdyby někdo řešil něco podobného, tak přidání nového pasu k vízum prošlo, a do Austrálie jsme doletěli v klidu bez nejmenšího problému :-)

0
7 reakcí