Ahoj, chtěl bych se zeptat čistě hypoteticky, jak by se např. v takovém Izraeli nebo USA řešilo v praxi překročení povolené doby pobytu, ať už z důvodu nelegální práce, ztráty pasu (a neřešeím nic s ambasádou a podobně), jak to vlastně vypadá v praxi, takové vyhoštění, když je člověk v té zemi na 0 ? Zaplatí mu vláda letenku domů a dostane navždy zákaz do země nebo se z něj stane bezdomovec v té zemi a ikdyž se to provalí, tak mu nikdo nic (ani proti jeho vůli) nepomůže,nezaplatí zpět a nikoho ten člověk nezajímá ? U těch mexičanů si to ještě umím představit, že je v po detenci natlačí někde do kamionů a vyhodí je někde v Mexicu v poušti, ale jak se to řeší s takovým člověkem, co má bydliště v Evropě apod?  .

ztráta pasu/překročení viza apod.

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

5 reakcí

Ahoj, chtěl bych se zeptat čistě hypoteticky, jak by se např. v takovém Izraeli nebo USA řešilo v praxi překročení povolené doby pobytu, ať už z důvodu nelegální práce, ztráty pasu (a neřešeím nic s ambasádou a podobně), jak to vlastně vypadá v praxi, takové vyhoštění, když je člověk v té zemi na 0 ? Zaplatí mu vláda letenku domů a dostane navždy zákaz do země nebo se z něj stane bezdomovec v té zemi a ikdyž se to provalí, tak mu nikdo nic (ani proti jeho vůli) nepomůže,nezaplatí zpět a nikoho ten člověk nezajímá ? U těch mexičanů si to ještě umím představit, že je v po detenci natlačí někde do kamionů a vyhodí je někde v Mexicu v poušti, ale jak se to řeší s takovým člověkem, co má bydliště v Evropě apod? 

0

To zní jako hodně blbej plán.

0 Citovat

:D, chod do toho. Treba mat zazitky ktore ma malokto. 

Kazdopadne mam kamosa co pred 15 rokmi robil na cierno v izraeli a asi po roku ho chytili, vyhostili a dostal zakaz vstupu na 20 rokov. 

Ci platil letenku neviem. 

0 Citovat

Je to různé. Vyhoštění + nežádoucí, mastná pokuta a/nebo basa. Třeba i zaplatí tu letenku, tomu ale pravděpodobně bude předcházet pár týdnů v detenci. Podívej se, kam strkali migranty v USA, byla z toho slušná aféra - lidi zavření víceméně v kleci, děti oddělené od rodičů, místo přikrývek thermofolie...

0 Citovat

určitě nehledám dobrodružství na této urovni, řekněme, že mám známého, co už v podobné bryndě plave a jen mě zajímají následky :)

0 Citovat

O kolik jsi překročil? 

V Izraeli to občas lidi řeší výletem do Jordánska nebo do Egypta. Cestou zpátky dostaneš "nový" vstup na tuším 90 dní. Ale jestli už máš záznam, tak riskuješ, že tě nepustí zpátky. 

Izrael má hranice hlídané hodně dobře, nepočítal bych s tím, že vycestuješ nepozorovaně. USA neznám, ale tipuji podobný přístup. 

EDIT: nejlépe se obrátit na ambasádu ČR 

0
5 reakcí