Zdravím všechny, rád bych se zeptal zdali někdo z vás nebyl nedávno v Athénách ?  Podle toho co jsem se dočetl, jsou Athény nebezpečné a plné migrantů kteří vytváří gangy....  .

bezpečnost Athén

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

11 reakcí

Zdravím všechny, rád bych se zeptal zdali někdo z vás nebyl nedávno v Athénách ?  Podle toho co jsem se dočetl, jsou Athény nebezpečné a plné migrantů kteří vytváří gangy....

0

Spíš bych se bál komoušů a jiné levicové svoloči která se koncentruje kolem čtvrti Plaka.

0 Citovat

V Athénách jsem  byla měsíc zpět. Před odjezdem jsem shlédla dokument o migrantech a dětské prostituci v Athénách, takže jsem byla sama zvědavá, jak to bude v reálu.  Je fakt, že jsme vůbec nebyli  v blízkosti Omonia nebo Victoria Square, kde jak mi řekl řecký kamarád, se cítíš jako bys byl v Africe. Právě tam se shlukují nejvíc. V centru na náměstí postávají hloučky, ale jinak jsem se necítila nijak v nebezpečí, i když je fakt, že sama bych přes park v noci/večer nešla.

0 Citovat

Tady je něco na čtení o tom, na co si dát pozor: https://www.athensguide.com/crime.htm

0 Citovat

A kde přesně jste se to dočetl? Na stránkách SPD? 

0 Citovat

Byl jsem loni v Dubnu. Kolegyně mě upozorňovala, že si máme hlídat věci ( jako baťůžek nemít na zádech v metru apod.. ) nebyla v ATH ani 3hodiny a rozřízli jí baťoh na zádech a ukradli věci... 

My bydleli v Exarcheia. Hostitelka nás upozorňovala pouze na to, ať v noci nechodíme poblíž tamní školy, moc to nedoručovala ani přes den. Jinak jo, bylo tam více "cizinců", ale bylo to v pohodě. Pokud nenosíš "zlato" okolo krků a neupozorňuješ na sebe zbytečně tak pohoda. 

Plaka - hodně "hello my friend" a dotěrní více jak v Miláně.  Ale přes den jsme pouze byli. 

0 Citovat

Ahoj, vrátil jsem se z Athén dva dny zpátky a cítil jsem se naprosto bezpečně. Občas jsme viděli skupinky na matracích někde v zapadlejších uličkých, ale žádná problém s nimi nebyl, bydleli jsme v hotel Minoa Athens a okolí hotelu naprosto v pořádku, zastávka metr asi 50 metrů od hotelu.

0 Citovat

V Athénách jsem byl čtyřikrát,takže můžu porovnávat - naposedy loni v dubnu.

Je to tam rok od roku horší! V centru černo ,bordel,špína bezdomáči/migranti kenpují na matracích venku....hlavně centrum Syntagma  - Monastiraki je děs běs,náměstí Monastiraki špinavé,otravní cikání s růžemi a pod.

V metru pozor tam se krade a opravdu hodně hlavně v přeplněném centru - i já přišel v metru o peněženku(naštěstí záložní).

Na druhou stranu Plaka,Akropole či Lycabettus tam to bylo celkem ještě OK.

Omónii se určitě vyhnout - proš asi jsou tam hotely za zlomek ceny než třeba v okolí Plaky ..

Osobně už bych do Athén nejel!

0 Citovat

Tak hlavně je dobře, že tvoje informace z loňského dubna jsou rozhodně aktuálnější než ty zpřed dvou dnů...

0 Citovat

Stop rasizmu

Refugees welcome

Kokain pre kazdeho

0 Citovat

Asi hraje i roli, kdy tam člověk jede, já byl mimo sezonu, takže lidí určitě míň. Neříkám že jsem byl z Athén nějak u vytržení, ale určitě jsem se se necitíl v nebezpečí a to jsme chodili městem i v noci. V metru si hlídám věci vždycky a všude a neměli jsme jediný problém, takže za mě v tomhle období klidně navšítvit (letenky z Vídně nebo Blavy bývají do 500 Kč)

0 Citovat

Byla jsem vloni v únoru a cítila jsem se naprosto bezpečně. Tím, že tam bylo v to období docela málo turistů, nikde nebylo přeplněno a nepřehledno. Jednou jsme narazili na ulici nedaleko centra, která vypadala neevropsky a jednoduše jsme do ní nešli. 

0
11 reakcí