Ahoj, jsem ted v Kostarice a chci to tu protahnout, ma nekdo zkusenost?  .

Kostarika prodloužení pobytu

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

10 reakcí

Ahoj, jsem ted v Kostarice a chci to tu protahnout, ma nekdo zkusenost?

0

To už ste tam 3 mesiace? Inak asi klasický visa run, napr. do Mexika otočka, neviem ako sú teraz otvorené pozemné hranice.

0 Citovat

Ahoj Tonic, dik za odpoved. Jeste nejsem 3mes, jen par tydnu. Ale udelal jsem blbost, ze jsem nekoupil letenku na plne 3mesice, ale jen na 6tydnu. Immigracni urednik mi pak pri vstupu do zeme dal pobyt jen do odletu podle letenky. Moc se mi tu libi, zadne restrikce, vse otevrene a nulove prirustky covid, tak to chci prodlouzit. KLM letenku zmeni, to neni problem, jen ted zjistuju, jak prodlouzit to povoleni k pobytu. Pozemni prechody jsou pry zavrene. Tak jestli to nekdo ted v dobe covidove zkousel, ocenim zkusenosti.

0 Citovat

A já myslel,ze nulové přírůstky covid má jen Severní Korea... To, že nejsou data neznamená, že tam covid není....

0 Citovat

Jo Eremi, jeden myslel... zkontroluj si to na oficialnich strankach WHO :

https://www.who.int/countries/cri/

Nicmene tato diskuse neni o prirustcich, ale o praktickych radach, tak prosim jen o odpovedi k tematu od lidi, kteri prodlouzeni pobytu v nedavne dobe  resili. Dekuji

0 Citovat

https://www.worldometers.info/co...osta-rica/

Nejsi tak naivní, ze by sis myslel, ze na Kostarice covid není, že ne? Pouze hlásí data jednou za několik dní a skoro vůbec netestuji. 

Jinak treba tohle člověk najde za pár sekund hledani:

https://ticotimes.net/2021/04/05...o-tourists

0 Citovat

Tak ten covid tam asi bude jako jinde, ale je tam volnej život narozdíl od ČR, tak se mu odtam nechce. :) A já to chápu.

0 Citovat

To samozřejmě chápu, co nechápu, ze vazne tvrdí, že tam jsou nulové přírůstky a ze si není schopen zjistit aspoň základní info, které je běžně dostupné k tématu na které se tu ptá, tedy že pozemní přechody se po víc než roce otevřely 5. 4. a je k tomu spoustu článku.

0 Citovat

Vážení cestovatelé,

Prosil jsem o prispevky pouze k tematu. Pro diskuzi o covidu si prosim zalozte novy thread, ja tuto diskuzi ukoncuji, protoze ma situace s vizem je zrejme vyresena.

Ze vcera znovutevreli pozemni hranice jsem uz take zjistil, takze prodlouzeni vyresim visa runem do Nicaraguy, je to odsud z Guanacaste kousek.

Timto dekuji za vas cas a loucim se s pozdravem Happy travel!  a svym poslednim prispevkem do vasi covidove diskuse:

 

Ze jsou nulove prirustky netvrdim ja, mily Eremi, ale WHO. A kde jinde chces vzit duveryhodnejsi info??? Samozrejme v Costa Rica covid je, k dnesku 218449 pripadu ( ale srovnej to cislo s Ceskem. Vzhledem k otevrenosti a  mnozstvi turistu tady jsou kostaricka cisla vynikajici). viz screenshot dole.

Ja mluvil o dennich prirustcich, ktere jsou dle WHO nulove  uz delsi dobu co to sleduji, viz ten  screenshot.

A ze by nove prirustky nehlasili? Naivini. Toto neni severni korea, mily Eremi,  statni sprava a zdravotnictvi je tu na skvele urovni. Mala , mozna ne zcela relevantni, ale presto osobni zkusenost : byl jsem u lekare  v  na pre-dive health check pred potapenim. V mestecku Playa del Coco (Pacificke pobrezi, district Sardinal). Byl jsem prekvapen vysokou urovni a profesionalitou personalu. 

Stranky WHO Costa Rica:  

Data reported to WHO in the last 24 hours. Latest update: 7 April 2021, 2:44 am GMT-6.   0 New cases   218 449 Confirmed cases   2 981 Confirmed deaths

 

 

0 Citovat

Ty jsi ale chytrák. Takže ať to konečně pochopíš i ty přímo kostarické ministerstvo zdravotnictví a výčet nových případů za jednotlivé dny, máš tam přírůstky den po dni od 30.3. do 6.4. viz odkaz

https://www.ministeriodesalud.go...19-totales

Pokud chceš něčím argumentovat, tak si aspoň najdi relevantní zdroje. Proste teď nehlásí nové případ denně, ale jednou za několik dní, kapis to?

A k těm jejich číslům, je to země s 5 mil obyvatel a dosud udělali celkem 842 tisíc testů, třeba u nás se udělalo 13,5 mil testů, když netestuješ nemůžeš mít nakažené, pokud chápeš.

Ale uznávám, že někdy být naivní a nevědomý je jednodušší.

0 Citovat

Já se ti divím :-) Nedáš si říct a nedáš.

 

0
10 reakcí