Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jak to mají v Polsku po příletu ze zelených zemí, lépe řečeno jestli bude potřeba test pro cestu z Itálie s příletem do Polska. Popřípadě jestli někdo absolvoval podobnou cestu a jak to probíhalo.  A ještě by mě zajímalo jak se to řeší u vnitrostátních letů v rámci Itálie (let Trapani-Milán s Ryanair).  Děkuji všem za odpovědi a postřehy !  .

Přílet do Katowic z Milána

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

4 reakce

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jak to mají v Polsku po příletu ze zelených zemí, lépe řečeno jestli bude potřeba test pro cestu z Itálie s příletem do Polska. Popřípadě jestli někdo absolvoval podobnou cestu a jak to probíhalo. 
A ještě by mě zajímalo jak se to řeší u vnitrostátních letů v rámci Itálie (let Trapani-Milán s Ryanair). 
Děkuji všem za odpovědi a postřehy !

0

Ne a ne. Test z Itálie do Polska potřebovat nebudeš (do Polska ho nepotřebuješ odnikud) a na vnitrostátních letech v Itálii je taky nepotřebuješ. Kdybys mermomocí potřeboval test, tak v Itálii se dělají zdarma na železničních stanicích (významných).

0 Citovat

Chystáme se na zpáteční let z Wroclawi do Neapole.

1) Opravdu nepožadují poláci testy? I přes veškeré varování a restrikce popsané na webech ministerstev?

2) Ryanair chce pro cestu z pl do ita dplf formulář. S ním počítám a vyplnil jsem jej. Ale při návratu do PL chcou 2 formuláře viz foto. Podle ministerstva stačí jen test, bez formulářů. Je opravdu možné cestovat bez jejich vyplnění a nestane se, že mě nepustí do letadla?

Dík za info


bez-nazvu11.png
bez-nazvu12.png

0 Citovat

Poláci žádný test nechcou, chcou jen ty dva dokumenty co máš na obrázcích a ty vybírají cca 30 minut před přistáním. Po přistání kontrolují jestli máš covid pass, ale ten pro tranzit do ČR nemusíš mít, protože tě pouze "vysvobozuje" z povinné polské karantény (která pro tebe jako tranzitujicího neplatí). Test by teoreticky mohli požadovat při vstupu do Polska z ČR, ale prakticky to nikdo nekontroluje.

0 Citovat

Nevracel se takhle podobně někdo v poslední době ? :)

0
4 reakce