Ahoj, jsem ockovany a planuji cestu do Londyna. O povinnosti mit test pred odletem vim. Zajimam se ted o tzv day 2 test po priletu do UK. Nasel jsem seznam poskytovatelu a z toho co jsem to sledoval jsem pochopil ze je treba objednat nejakou testovaci sadu, mimochodem pekne drahou.   "You must book your tests before you travel and leave enough time for them to be delivered to your address in England."   Tzn ze ve formulari zadavam adresu hotelu a balicek tam na me bude cekat a pak si ten test udelam? Kdyby byl nekdo kdo uz si tim prosel a dal pripadne tipy tak budu rad Cele mi to nejak nedava smysl protoze: Your COVID-19 Test Kit includes a free Royal Mail Tracked 24 return label to post your completed sample to our laboratory. Send your test kit back using the free return packaging provided via a Royal Mail Priority Postbox Monday - Friday. To jako prijedu na hotel, tam bude balicek, udelam si test, poslu zpet a nez prijde vysledek tak co?    Diky  .

Anglie day 2 test

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

8 reakcí

Ahoj,

jsem ockovany a planuji cestu do Londyna. O povinnosti mit test pred odletem vim. Zajimam se ted o tzv day 2 test po priletu do UK. Nasel jsem seznam poskytovatelu a z toho co jsem to sledoval jsem pochopil ze je treba objednat nejakou testovaci sadu, mimochodem pekne drahou.

  "You must book your tests before you travel and leave enough time for them to be delivered to your address in England."  

Tzn ze ve formulari zadavam adresu hotelu a balicek tam na me bude cekat a pak si ten test udelam?

Kdyby byl nekdo kdo uz si tim prosel a dal pripadne tipy tak budu rad

Cele mi to nejak nedava smysl protoze:

Your COVID-19 Test Kit includes a free Royal Mail Tracked 24 return label to post your completed sample to our laboratory.

Send your test kit back using the free return packaging provided via a Royal Mail Priority Postbox Monday - Friday.

To jako prijedu na hotel, tam bude balicek, udelam si test, poslu zpet a nez prijde vysledek tak co? 

 

Diky

0

tak nic, pokud jsi očkovaný, není žádná karanténa, pouze povinnost si ten 2nd day test koupit, a to ještě před cestou (po zaplacení testu pošlou emailem kód, který je potřeba zadat do příjezdového formuláře, bez toho nejde vyplnit +souběžně s formulářem na letišti někdy chtějí ukázat doklad o zaplacení).

Testy stojí od 20 do 150 GBP podle poskytovatele https://www.gov.uk/find-travel-test-provider

Levnější testy jsou často jsou vyprodané (nejdou často ani objednat), případně když už to projde, samotný test pak někdy nedorazí, nebo dorazí výrazně později a poskytovateli se nedá dovolat.

Nicméně pro očkované to není takový problém, Ti splnili povinnost si test objednat (z vládou předepsaného seznamu), pokud test nedojde, napíšete na NHS a pošlou udělají vám NHS test zdarma.

 

0 Citovat

a poslat si to mam nechat kam? Na hotel v UK?

Kazdopadne diky za reakci

0 Citovat

Ano na hotel, bacha na ty nejlevnejsi poskytovatele, napr. Expert Medical, cena je sice £24 liber ale test mi nikdy nedorazil. Muzes se taky objednat do walk-in centra napr. ExpressTest abys mel vetsi jistotu.

0 Citovat

Lucie napsal(a):

Ano na hotel, bacha na ty nejlevnejsi poskytovatele, napr. Expert Medical, cena je sice £24 liber ale test mi nikdy nedorazil. Muzes se taky objednat do walk-in centra napr. ExpressTest abys mel vetsi jistotu.

Uaaaa, zrovna ExpertMedical jsem chtěl objednat protože co jsem našel je nejlevnější.... Čistě teoreticky, když nedojde, vadí to? Kód do formuláře mít budu... Bude po mě výsledek někdo chtít? Např na hotelu nebo při odletu zpet do ČR?

Ty tedy kupuješ testy u Express Testu za 70 liber? Jako nejsem kolenovrt, ale toto mi přijde fakt moc

0 Citovat

Vysledek nebude nikdo chtit, jde fakt jen o ten kod a vytahnout z lidi penize, klidne ho objednej. Pri odletu do CR se kontroluje jen ockovani a pas 👍🏼 Kupovala jsem u ExpressTest pred par tydny, kdyz jsem letela na Slovensko a vyzadovali test i pro ockovane a chtela jsem mit jistotu, ze budu mit vysledek na cas. 

0 Citovat

Máte někdo aktuální zkušenost, jestli ten test někdo kontroluje při odletu z UK?

0 Citovat

Tak pro očkované už žádný 2nd day test není potřeba. Jak v Anglii tak ve Skotsku. Vyzkoušeno v neděli v Edinburghu. Plus na odletu se projde jen security a nejde přes pasovou kontrolu. Podobně jako v USA.

 

0 Citovat

Nejsem vůbec očkovaná, zapomněla jsem dodat. Proto musím na test.

0
8 reakcí