Ahoj, koupil jsem last minute zájezd do Egypta, s plánem koupit víza po příletu. Teď mě cestovka straší, že autobus nemůže moc dlouho čekat na lidi, co si víza nekoupí přes ně, a že bychom to raději měli udělat - samozřejmě je to dražší. Nikdy jsem v Egyptě nebyl, tak mě zajímá, jak dlouho reálně trvá to zakoupení víz na letišti? Díky.  .

Víza do Egypta

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

10 reakcí

Ahoj, koupil jsem last minute zájezd do Egypta, s plánem koupit víza po příletu. Teď mě cestovka straší, že autobus nemůže moc dlouho čekat na lidi, co si víza nekoupí přes ně, a že bychom to raději měli udělat - samozřejmě je to dražší. Nikdy jsem v Egyptě nebyl, tak mě zajímá, jak dlouho reálně trvá to zakoupení víz na letišti? Díky.

0

Cestovka straší, víza si navíc můžeš vyřešit online předem na webu https://www.visa2egypt.gov.eg/ za stejnou cenu jako na letišti po příletu a pak už nebude žádný problém.

0 Citovat

Bohužel už mám méně než 7 dní do příletu, takže mi jde pouze o ty na letišti.

0 Citovat

Nebudete jedini, ti, co tam letaji casto, budou kupovat na letisti.

0 Citovat

Nákup víza v Hurghadě byl otázkou 5 minut. Byl bych naprosto v klidu. 

0 Citovat

Paradoxně ti co víza měli od cestovky stáli v delší frontě a my byli rychlejší :)

0 Citovat

To je naprostá nehoráznost od CK!!! Protože v praxi to funguje tak, že Vy si sice koupíte vízum v CK, ale pak na letišti jdete po příletu k jejich stánku, kde Vám to vízum dají do pasu, no a pokud je takových lidí hodně, tak stojíte u toho stánku ve frontě, která je stejná nebo kolikrát i delší (protože se bohužel nechalo hodně lidí napálit od CK), jako ta na koupení víz přímo na letišti, které jsou, ale o dost levnější. My jsme většinou hotovi rychleji, než Ti, co koupili u CK.

Jsem na tyhle praktiky vyloženě alergická, protože v tomto případě nejde o žádnou službu navíc, kterou by Vám CK poskytla!!! Vy musíte na letišti v Egyptě provést stejné úkony, jen s CK o dost dražší.

Takže vízum do Egypta nikdy nekupujte u CK!!!

0 Citovat

Blbost… celník tam dá akorát nálepku a razítko a vybere pár euro. Toť celá víza v Egyptě. Otázka 5-ti minut.

0 Citovat

Ne pár euro, ale 25 USD (nebo 25 EUR od těch, co nemají dolary).

V prosinci jsem měl frontu v Hurghadě rychlou, i když nejdřív už na chodbě byly davy Rusů z jiného letadla před kontrolou očkování či testu. Nejčastější návštěvníci Egypta z posledních měsíců tam ale nebudou, takže asi ani fronty.

0 Citovat

Pokaždé to bylo tak, že ti, kteří si koupili víza v cestovce, čekali v mega frontě cca 15-30 minut. Ti, kteří si ho šli koupit rovnou buď úplně bez fronty, nebo max 5 minut. Takže je to přesně naopak, než píše CK. 🤦🤦🤦 A i kdyby to bylo náhodou obráceně, tak autobus neodjede, pokud nemá všechny lidi, i kdyby tam měl čekat 2 hodiny.😁

0 Citovat

Čerstvá zkušenost s vízem na letišti Hurghada-po vstupu do letištní haly jsem šel ke stánku cestovních kanceláří a chtěl čtyři víza, nalepil je a řekl si o 160 Usd opáčil jsem že to ne a že jedno vízum má stát 25Usd a nebudu to platit vztekle tedy víza zase odlepil a já se vrátil ke stánku kde prodávaly víza za 25Usd.

2
10 reakcí