Dost chaoticky jsem požádal o vízum do Číny a teď mi někdo vyprávěl, že pokud jsem do té žádosti neuvedl místa, kam pojedu, tak tam prý nesmím jet? Pochopte - jsem "batůžkář" - přijedu někam, pak se náhodně vydám podle nálady někam...kamkoli! Nikdy si nic neplánuju! Takže v žádosti mám asi Peking a pak ještě nějaký město (který si už ani nepamatuju) a tam bych teda rozhodně celej měsíc nechtěl trčet...Jak to vidíte? Můžu si prostě osedlat osla a vyrazit když na ten měsíc budu mít vízum? Co se stane, když mě chytne policajt v městě/vesnici, kterou nemám v iteneráři? A jak ten policajt bude vědět, co v iteneráři mám a co ne? Jinak zákony jejich místní dodržovat budu a ani fotit se nechystám. Jen bych si chtěl zajít do toho jejich underground katolického kostela (v Číně maj prej bejt 2 církve - ta oficiální a ta "undergroundová"). Kdyžtak mi sem ještě připište kam je dobrý podle vás se podívat...  .

Svoboda cestovaní po Číně versus co člověk napsal do žádosti

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

5 reakcí

Dost chaoticky jsem požádal o vízum do Číny a teď mi někdo vyprávěl, že pokud jsem do té žádosti neuvedl místa, kam pojedu, tak tam prý nesmím jet? Pochopte - jsem "batůžkář" - přijedu někam, pak se náhodně vydám podle nálady někam...kamkoli! Nikdy si nic neplánuju! Takže v žádosti mám asi Peking a pak ještě nějaký město (který si už ani nepamatuju) a tam bych teda rozhodně celej měsíc nechtěl trčet...Jak to vidíte? Můžu si prostě osedlat osla a vyrazit když na ten měsíc budu mít vízum? Co se stane, když mě chytne policajt v městě/vesnici, kterou nemám v iteneráři? A jak ten policajt bude vědět, co v iteneráři mám a co ne? Jinak zákony jejich místní dodržovat budu a ani fotit se nechystám. Jen bych si chtěl zajít do toho jejich underground katolického kostela (v Číně maj prej bejt 2 církve - ta oficiální a ta "undergroundová"). Kdyžtak mi sem ještě připište kam je dobrý podle vás se podívat... smiley

0

Musíš říkat, že miluješ stranu smiley

0 Citovat

Čínské velvyslanectví tvrdě vyžaduje detailní itinerář včetně letenek, jízdenek a hotelů. Itinerář můžeš a nemusíše dodržet. Stačí rezervovat hotel s možností storna zdarma.V Číně samotné to pak nekontrolují. Vízum dají na dobu itineráře plus dva dny.

0 Citovat

Důležité je mít tam něco napsané. Kde se pak budeš pohybovat je už buřt. Udělali jsme to stejně a pohoda smiley

0 Citovat

Ve většině východoasijských zemí (i JV Asie) platí pravidlo
"Je jedno, co tam je napsáno, hlavně, že kolonka je vyplněná." Takže pravděpodobnost, že někdo něco bude kontrolovat, je nula.

A to nejen u víza, ale i u mnoha jiných aktů spojených s úřady. I ve vztahu k turismu i v běžném životě. Moje platební karta je třeba podepsaná třemi křížky. Protože v Saigonu mi při placení odmítla paní kartu, protože nebyla podepsaná. Tak jsem tam nakreslil 3 křížky. Pak už bylo vše v pořádku a já mohl zaplatit.

Mimochodem, když chce Vietnamec víza do Evropy, musí předložit taky podrobný itinerář včetně bloklých letů, zamluvených hotelů a jiných přesunů. Podobné to bude i pro Číňana, když chce do Evropy.

0 Citovat

nemohl byste mi, prosim, nekdo poslat jakej jste meli itinerar? ze bych se inspirovala...? smiley Diky!

0
5 reakcí