Ahojte mam jednu mozno hlupu otazku. Vyplnujem ESTA a je tam otakza ci je USA tranzitna krajina. My ideme do USA a potom na par dni aj do Mexica. Potom naspat do USA a domov. Je teda USA tranzitna krajina? Dakujem .

Pomoc pri vyplneni ESTA

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

22 reakcí

Ahojte mam jednu mozno hlupu otazku.

Vyplnujem ESTA a je tam otakza ci je USA tranzitna krajina.

My ideme do USA a potom na par dni aj do Mexica. Potom naspat do USA a domov. Je teda USA tranzitna krajina?

Dakujem

0

USA v tomto pripade nie je tranzitna krajina

0 Citovat

Tranzitní země by to byla jen když bys tam pouze přesedal. Jakože fakt dojel, přesedl a jel dál. Třeba na letišti.

A kdyby náhodou, já vyplňoval estu podle tohoto návodu https://estavisa.cz/jak-vyplnit-...ular-esta/ , tak kdyby něco, mrkni tam :)

0 Citovat

hlavne sa registruj cez oficiálnu stránku ESTA: https://esta.cbp.dhs.gov/ najlepšie preklikom zo stránky veľvyslanectva: https://cz.usembassy.gov/cs/

0 Citovat

@hugonovak... Takto kaziť biznis :)

0 Citovat

Tak nějak mám pocit, že tazatel z roku 2015 už moc velkej byznys nikomu nepřinese.

0 Citovat

To je tak, keď sa ponáhľaš a a nenapadne Ťa skontrolovať dátum viacerých príspevkov :-) . Možno by sa mohli takéto staré témy, ktoré už nikomu nič neprinesú, mazať.

0 Citovat

No to bolo na margo Jakuba kadraba, ktorý má za úlohu robiť PR a sekol sa o rok :D

0 Citovat

Ahoj, využiju tohoto vlákna i k mému dotazu. Pokud přes USA pouze "projíždíme" - letíme přes Atlantu do Kostariky a tudíž vyplním při žádosti u otázky „Je důvodem vaší cesty do USA tranzit/průjezd do jiné země?“ odpověď „Ano“., povolí mi v Atlantě případný vstup do USA? Máme tam tuším 12 hodin a zvažujeme, že se do města na chvíli přece jen podíváme (nebudeme tam ubytovaní, proto ani nevím co bych vyplnil na případnou otázku ohledně kontaktu/hotelu v USA)

0 Citovat

ano, ina moznost nie je :) tak ci tak vstupis na uzemie USA, lebo tranzitne zony americke letiska nemaju. takze kludne do Atlanty - ubytovanie napis transit/atlanta airport, alebo take nieco

0 Citovat

Vyplňuju ESTA a mám problém. Bydliště. Bydlím na vesnici, kde byly pouze čísla domů. Před asi 3 lety se udělaly názvy ulic. Do políčka bydliště Address line 1 jsem už napsal všechny možný kombinace - ulice, obec, ulice + číslo, obec + číslo. Číslo vepředu, vzadu, PSČ + obec....pořád to hází Invalid street name. Nějaká rada ? Dík

0 Citovat

Měl jsem stejný problém. Dvakrát jsem zopakoval tak, jak to je, nakonec mi to s chybovou hláškou vyhodilo i dotaz, jestli je adresa opravdu správně, odkliknul jsem a hotovo. To tam nikde není?

0 Citovat

Tak asi na podesáté mi to nabídko políčko s potvrzením, že adresa je správná. Ufff. Přitom jsem ESTA dělal už před 3 lety a nepamatuju se, že bych řešil tenhle problém.

0 Citovat

Řešila jsem to před pár lety i teď. Přesně, jak píše Kryštof, chce to dvakrát zopakovat, ale je to otrávené. Systém nejenže neznal naše adresy, vč.do práce,  ale ani kontakty na ubytování  v USA ( spali jsme v soukromí,  ne v hotelech).

0 Citovat

Mandarinka napsal(a):

Systém nejenže neznal naše adresy, vč.do práce,  ale ani kontakty na ubytování  v USA ( spali jsme v soukromí,  ne v hotelech).

Je kontakt na ubytovanie & adresa ubytovania vôbec povinný údaj?
0 Citovat

Je je, taky jsem s tím měl problém a pustilo až naponěkolikáté.

0 Citovat

A čo v prípade keď je človek ubytovaný cez airbnb? 

0 Citovat

No to jsem byl taky. Však každé Airbnb má svůj název a adresu, rozdíl proti hotelu není vlastně žádný :) 

0 Citovat

Jo, len mám pocit, že airbnb zobrazuje presnú adresu až pár dní pred príchodom :o)

0 Citovat

No mělo by ji zobrazit po zaplacení, aspoň já teďka vidím přesné adresy na únorové i březnové rezervace, co mám.

0 Citovat

Prosím nemáte někdo radu jak vyplnit adresu ve formuláři ESTA? Za nic mě nechce pustit přes 1.řádek - ulice a číslo. Návod ve formátu "142 Lomena" mi oznámí, že ulice je neznámá. Tak nevím, mám se přestěhovat?

0 Citovat

Přečti si diskuzi výše, Kryštof vysvětluje, jak na to.

0 Citovat

Jasan, děkuji, už mi to taky prošlo. Stačí nic ve formuláři neměnit a potvrdit to znovu s "chybou". V "třetím" formuláři už je kolonka na zaškrtnutí, že je to opravdu správná adresa. Díky moc.

0
22 reakcí