Zdravím, máte prosím zkušenosti s overstay v US? Přetáhla jsem J-1 víza o 2 dny. Jednalo se o WaT program pro studenty a letos chci jet znovu. Budu mít problém vůbec víza dostat nebo mě můžou nevpustit až na imigračním v US? Máte někdo zkušenosti? Někdo říká, že na tak krátký úsek nehledí a někdo, že mě určitě nepustí, tak nevím...díky za každé info, zkušenosti, rady. .

USA víza overstay

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

11 reakcí

Zdravím, máte prosím zkušenosti s overstay v US? Přetáhla jsem J-1 víza o 2 dny. Jednalo se o WaT program pro studenty a letos chci jet znovu. Budu mít problém vůbec víza dostat nebo mě můžou nevpustit až na imigračním v US? Máte někdo zkušenosti? Někdo říká, že na tak krátký úsek nehledí a někdo, že mě určitě nepustí, tak nevím...díky za každé info, zkušenosti, rady.

0

Kolegyna pretahla WaT asi o tyden a pri dalsi navsteve sla automaticky na secondary check - po cca 3h ji rekli ze do USA uz ji nepustej a nechali ji dalsich 6h sedet na chodbe a brecet, nakonec ji pustili.. smiley

Jestli dostanes viza tak si myslim ze te pustej smiley Ale urcite pocitej ze ti daj na immigracnim hard times smiley

0 Citovat

No ty bláho smiley Nevíš, na co vše se jí ptali a co prověřovali? Ještě jsem ty dva dny loni řešila s agenturou, jestli je to opravu v pohodě a nebudou problémy a bylo mi řečeno, že ano a teď se dozvídám tohle...samozřejmě už mám vše zaplacené (program, domluvenou práci, letenky..) a jen čekám na pohovor na ambasádě. V agentuře mi řekli, ať to kdyžtak v případě vyptávání svedu na unforeseen circumstances, jako zmeškaný let v důsledku zácpy ve městě apod. a že nejbližší let byl až za ty dva dny. Ale mně se to vůbec nelíbí, nechci lhát. Tu zpáteční letenku jsem měla koupenou už půl roku předem..

0 Citovat

Prestrelila si viza, alebo grace period?

0 Citovat

No ja myslim ze na ambasade to bude urcite clear.. Nicmene v zadosti o vizum (jestli si dobre vzpominam) se vyplnuje, jestli si nekdy porusila podminky US viza, jestli si napsala ze ano, tak se na to urcite zeptaji a kdyz jim vysvetlis neco ve smyslu ze neletelo letadlo etc. a vizum ti daji, tak bych se toho tolik nebal, nicmene s tim secondary checkem bych pocital..

0 Citovat

Pokud Ti dají víza, tak bych byl relativně v klidu. Taky bych nelhal, řekl bych, jak to bylo, že jsi dostala špatný info, koupila letenku, nic neověřovala a pak už bylo pozdě, posypal si popel na hlavu. Jasně, můžeš narazit na někoho, kdo nebude mít den a jet zpět, ale to můžeš i když máš vše cajk.

0 Citovat

Právě k tomu vyplňování mi agentura řekla, ať zaškrtnu, že jsem nic neporušila...no vůbec se mi to nelíbí, nechci takhle lhát. Na ambasádě v systému uvidí, že mám overstay nebo ne? Navíc k tomu zpožděnému letu - předpokládám, že si asi pak na imigračním můžou zjistit, že zpáteční letenku jsem kupovala už někdy v březnu a mezitím jsem žádné další lety nekupovala, že? Prostě lhát tam opravdu nechci..nevíte, na co se ptají na tom security check a jaké otázky tak očekávat, co si připravit apod.? Bojím se, že na špatné info to neuhraju, protože neznalost neomlouvá, že...

0 Citovat

Máš dvě možnosti, buď poslechnout agenturu, což kdykoliv zjistí, že jsi přetáhla nebo nelhat. Jasně neznalost neomlouvá, ale nepřetáhla jsi o rok a nemakala tam načerno. Osobně bych šel do férovky.

0 Citovat

Suhlasim s eremim. Ak ti pridu na klamstvo (co sama vidis, ze asi pridu), nielenze pravdepodobne nedostanes J-1, ale ani B-2 ci ESTA este peknych par rokov.

0 Citovat

Nasiel som par zdrojov. Myslim, ze to s tebou nedopadne az tak zle smiley

If you have already left the United States,your previous overstay will not necessarily prevent you from returning unless you did accrued 180 days or more of unlawful presence before leaving and are therefore barred from reentry.

If you accrued fewer than 180 days of unlawful presence, you can still apply to return to the United States if you otherwise qualify for another nonimmigrant or immigrant status. Be prepared to explain why you overstayed in case you are questioned about it at the consulate or port of entry -- it may be seen as bad sign regarding your credibility or willingness to comply with the terms of your new visa.

Zdroj: http://www.alllaw.com/articles/nolo/us- ... -stay.html

Tu sa dievcina pyta, co teraz, ked prestrelila J-1 o 12 dni a imigracni pravnici jej radia to, co my tebe.

http://www.avvo.com/legal-answers/i-ove ... 13673.html

0 Citovat

Díky moc za příspěvky, jasně, taky se přikláním k pravdě. Jen ještě přemýšlím nad variantou, že při vyplňování žádosti o víza bych zaškrtla to neporušení, a to proto, že až do nedávna jsem fakt žila v domnění, že jsem nic neporušila, agentura se mi o možnosti nevpuštění do US předtím vůbec nezmínila a podle čistého svědomí bych to tak vyplnila. Abych si tím zaškrtnutím, že jsem porušila nezničila zbytečně šanci na získání víz, které bych jinak mohla dostat. To, že mě nemusí pustit jsem se dočetla až před pár dny jen tak mimochodem v jedné skupině na FB, kde se řešil podobný případ. To zaškrtnutí neporušení se mi nezdá jako nějaký fraud, jen špatné vyplnění v dobré víře. Ale teda nevim. Co si o tom myslíte? Kdybych to z vlastní iniciativy neřešila, nedozvím se vůbec nic a pravděpodobně bych se až na letišti velice divila...

0 Citovat

Jasně, já tomu rozumím. Mluvila jsem o sobě, že kdybych to náhodou nezjistila, prostě bych to tak vyplnila a vůbec by mě nějaké porušení programu nenapadlo. Ale tak aspoň, že mám o tom info "už" teď...ještě by mě zajímaly vaše tipy, na co všechno se můžou na security check ptát a co si připravit? Slyšela jsem, že projíždí soukromé emaily, sociální sítě etc. Napadlo mě nějaké písemné zaručení od zaměstnavatele, že jsem důvěryhodná osoba atp., tak jestli to má vůbec smysl? Vazby na ČR mít moc nebudu, v červnu státnicuji a práci tu mít taky ještě nebudu. Díky

0
11 reakcí