Čau lidi, chceme v lednu, únoru a březnu procestovat Laos, Kambodžu a Vietnam. Teď jsem se zarazil při hledání víz do jednotlivých zemí. Máte někdo zkušenost z trasou: Bangkok-(pěšky přes hranici)->Laos-(pěšky)-(pěšky)->Kambodža-(???)>Vietnam? Takže jak to udělat? První možnost mě napadla: 1. Z Bangkoku rovnou odletět do Hanoje(Saigonu) projet cely Vietnam a pak přejít pěšky do Kambodži(Laosu)? Ale pak tim pádem letět z Vietnamu zpět do Bangkoku, protože jinak bychom museli platit znovu víza do Kambodže nebo Laosu. Jel tady někdo takovou trasu a jak to udělal? Nebo dá se přejít pěšky do Vietnamu za jinou cenu? Jak to funguje?  .

VÍZA? Thajsko, Laos, Kambodža, Vietnam

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Měli jsme eVisa a v pohodě. Je to dobře investovaných 6USD

0 Citovat

a možná se tím i vyřeší platnost pasu, když nám ho vydají, tak vlastně budeme vědět, že nás tam pustěj ..., díky moc všem

0 Citovat

Udelenie víz ti nikdy negarantuje vstup do krajiny. Konečné rozhodnutie je vždy na pracovníkovi imigračnej kontroly, tak ako pri ESTE do USA.

Každopádne sa ale nemáte čoho báť, je to úplne vpoho a všetky pravidlá spĺňate.

0 Citovat

20zelvicka6 napsal(a):

a možná se tím i vyřeší platnost pasu, když nám ho vydají, tak vlastně budeme vědět, že nás tam pustěj ..., díky moc všem

To se tak úplně nevyřeší - eVisa jsou platná 3 měsíce od vydání, dovolují jeden vstup a pobyt max. 30 dní. Takže by se teoreticky mohlo stát, že víza budou ještě platná ale pas již bude mít kratší "trvanlivost" než 6 měsíců.

0 Citovat

Jaký vízum z Vietnamu do Bankoku? Vízová povinnost není vázaná na místo odkud letíš, ale na státní občanství, takže je úplně jedno jestli do BKK přiletíš z Evropy, Vietnamu nebo třeba Zanzibaru.

0 Citovat

Bangkok je město v Thajsku. Vietnam a Kambodža jsou země. Někdy se to plete...

0 Citovat

Asi skôr myslí, že keď príde druhý krát do Thajska v krátkej dobe... V ošiali lacných letov a plánovania sa niekdy tie destinácie a štáty mýlia. Tiež jeden nechápal, čo meliem o Indonézii, keď ide na Bali.

Edit: pôvodná otázka - problém nebude

0 Citovat


hushemoji.jpg

0 Citovat

valkova0211 napsal(a):

Nepletu se vím že Bangkok je město a ne stát!!!je přece jedno kam do Kambodže poletím nebo jestli poletim z Vietnamu z Ho či ....nebo Hanoje ptám se na víza!! Ne na znalosti zeměpisu!

A co nechápeš na mé odpovědi? Vízová povinnosti nesouvisí s tím, odkud do země přiletíš, jestli z Česka nebo Vietnamu proboha, ale že jako občan ČR nemáš vízovou povinnost!

0 Citovat

Jo tak to je úplně nejlepší, smazat svoje příspěvky, aby to tady potom v tom vláknu nedávalo smysl...

0 Citovat

Asi jinej oddíl..

0