Ahoj všichni,chystáme se na Kubu a při té příležitosti to budeme brát do Miami a z Miami zpět do ČR. Vím, že Kuba s USA nemá příliš dobré vztahu, nicméně v roce 2016 se uvolnilo embargo na dovoz tabákových výrobků a alkoholu z Kuby do USA. Bohužel si ale stále nejsem jistý, zda se to týká jen amerických občanů, nebo i mě jako čecha.Tedy otázka zní - můžu si do ČR přivézt doutníky přes Miami?Předem díky za cenné rady!  .

Kuba -> Miami -> Praha - Dovoz doutníků

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

2 reakce

Ahoj všichni,

chystáme se na Kubu a při té příležitosti to budeme brát do Miami a z Miami zpět do ČR. Vím, že Kuba s USA nemá příliš dobré vztahu, nicméně v roce 2016 se uvolnilo embargo na dovoz tabákových výrobků a alkoholu z Kuby do USA. Bohužel si ale stále nejsem jistý, zda se to týká jen amerických občanů, nebo i mě jako čecha.

Tedy otázka zní - můžu si do ČR přivézt doutníky přes Miami?


Předem díky za cenné rady!
 

0

Doporučuji se ti obrátit na Kubánskou ambasádu a Americké velvyslanectví v Praze. Tam ti to zodpovědí nejpřesněji.

0 Citovat

Můj subjektivní názor - uvolnění embarga je jedna věc, druhá věc jsou klasické celní předpisy US, tedy limit 100 cigars. I když vézt třeba 100 ks gran corona bych se už bál. Pochopitelně nesmí být náznak toho, že nejde o osobní potřebu a doporučoval bych mít doklady o nákupu. Pokud koupíš od pingla z hotelu, mohl by být problém. A taky bacha na šméčka, viděl jsem, co se teď taky z Kuby vozí:-)

0
2 reakce