Ahoj cestovatelé,chystáme se v prosinci do Vietnamu a máme letenky s China Eastern z Prahy do Ho Či Minova Města. na cestě tam jsou 2 přestupy: Xi An a Šanghaj, na cestě zpět pouze jedn přestup v Šanghaji s technickým stopem v Xi Anu. Přestupy jsou velmi krátké, celkový čas v Číně nepřekročí 24 hodin a nechceme opouštět letiště, skuetčně jen přestup - nevíte, jestli je potřeba si vyřizovat víza do Číny nebo jestli máme nárok na 24 hod TWOV? Nikdo mi zatím nebyl schopný dát pořádnou odpověď, ve Student Agency a na zahraničních fórech tvrdí, že je to ok, že rozhodující je celkový čas na území Číny a nezáleží na počtu přestupů, v Pelikánu straší, že je nutno si víza vyřídit a že už mají nějaké negativní zkušenosti, z China Eastern mi (dle očekávání) odpověděli na něco úplně jiného, než jsem se ptala a na čínské ambasádě mi doporučují zavolat na letiště v Šanghaji.. máte někdo vlastní zkušenost? Díky .

Tranzitní víza Čína

Založila ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

osobne mne viac ucarovali "normalne" rychlovlaky v Cine... maglev hrkoce :D

0 Citovat

tonic napsal(a):

sikovny, dik ze si sa podelil s vysledkom, este keby ten Maglev az do centra jazdil:)

0 Citovat

tonic napsal(a):

osobne mne viac ucarovali "normalne" rychlovlaky v Cine... maglev hrkoce :D

Těmi jsem ještě nejel, ale přesně proto už mi může být maglev ukradenej - těžké zklamání. :-)
0 Citovat

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na tranzitní víza v Číně.

Chystáme se v říjnu letět na Bali  s China Eastern. Přestup je 3,5 hodiny  v  Kanton a  plus technická zastávka v Urumči .

Celkový čas v Číně nepřekročí 24 hodin a nechceme opouštět letiště, skutečně jen přestup - nevíte, jestli je potřeba si vyřizovat víza do Číny ? .. máte někdo vlastní zkušenost? Díky

0 Citovat

Mrkni sem https://www.cestujlevne.com/disk...n-airlines

Pokud dodržíš fakt, že se jedná jen o technické mezipřistání a pokračuješ do Kantonu pod stejným číslem letu, tak bys víza potřebovat neměla. Zkušenosti praví, že je to OK, legislativa říká, že ne... :) Je to prostě Čína.

0 Citovat

Nemusíš vyřizovat předem, vše se zařídí při přestupu, je to potřeba, ikdyž nepřekročíš 24 hodin. To nikdo nechápe. Ale vše se zařizuje při přestupu jen razítkem do pasu :-) ať už při technické zastávce nebo celkové změně letadla.

0 Citovat

Ahoj, letim MUC - PEK a PEK - TPE a mam layover 2 dny a 9 hodin. Z vaseho clanku o prestupech v Cine jsem pochopila ze nepotrebuju tranzitni vizum. Muzu se ale v ramci toho bezvizoveho prestupu zaskocit podivat na Velkou cinskou zed? 

0 Citovat

Ano, pokud je to úsek zdi v provinciích okolo měst Peking, Tianjin, Shijiazhuang a Qinhuangdao, jak se v tom zmíněném článku píše.


0