Ahoj, mám na vás dotaz ohledně tranzitního víza v Šangaji. PRAGUE - SHANGHAI - SIEM REAP a zpětMám v šangaji 11h přestávku a při cestě zpět 20h zastávku. Na stránkách čínské ambasády píší, že pokud chci opustit letiště, mám to předem nahlásit letecké společnosti v mém připadě China Eastern. Nevíte náhodou zda to mám řešit již v Praze před odletem nebo až v Šangaji v jejich kanceláři? Je potřeba k tomu pasová fotka?Děkuji předem za pomocFajn denAndrea .

Tranzitní vízum Shanghai - Čína

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

7 reakcí

Ahoj,

mám na vás dotaz ohledně tranzitního víza v Šangaji.

PRAGUE - SHANGHAI - SIEM REAP a zpět

Mám v šangaji 11h přestávku a při cestě zpět 20h zastávku. Na stránkách čínské ambasády píší, že pokud chci opustit letiště, mám to předem nahlásit letecké společnosti v mém připadě China Eastern. Nevíte náhodou zda to mám řešit již v Praze před odletem nebo až v Šangaji v jejich kanceláři?

Je potřeba k tomu pasová fotka?

Děkuji předem za pomoc

Fajn den

Andrea

0

ohladom cinskeho tranzitu je otazka asi kazdy tyzden, neriesi sa nic vopred:)

0 Citovat

Prapodivná věc, ono se o tom píše i tady v průvodci. ;-) https://www.cestujlevne.com/pruv.../cina#viza Dokonce i na webu MZV.

Tady je přehled různých bezvízových tranzitů v Číně, možná by stálo za to permanentně vylepit někam nahoru. :) https://www.travelchinaguide.com...24hour.htm

0 Citovat

Děkuji,

já to všechno načtené mám, ale bohužel jsem z toho všeho nepochopila s kým to řešit, všude se píše trochu něco jiného. Tak mi šlo o osobní zkušenost, někoho kdo tam nedávno byl. Zda v kanceláři aerolinek v šangaji nebo jít rovnou na imigrační jak se píše v posledním odkaze travelchinaguide...

Řešit tedy nic nebudu a zeptám se letušky na místě :-D

Fajn den

0 Citovat

Osobní zkušenost: ranní přílet do Pekingu, nalezení speciální přepážky pro udělení dočasného povolení k pobytu bez víza, čekání na laskavý příchod úředníka, předložení pasu a letenek, aby věděl, že jen přestupujeme, obdržení razítka a hurá do města. Myslím, že v Šanghaji to nebude jinak. :)

0 Citovat

Nepamatuju si, že bych něco oznamoval dopravci při check-inu, spíš jsme si asi jen před přistáním řekli o tu kartičku a vyplněnou odevzdali u přepážky. V žádné kanceláři aerolinek v Číně jsme nebyli. Každopádně nahlásit to při check-inu/nástupu nic nestojí. :)

0 Citovat

ten pokyn o informovani prepravcu stale nejak rezonuje od zaciatku tychto visa free navstev Ciny z roku 2013 myslim

0 Citovat

Moc , moc děkuji :)

0
7 reakcí