Chtěl bych absolvovat trochu větší výlet: Uruguay , Argentina , Chile .....prostě jižní Ameriku na cca 8 až 9 měsíců ( 2 až 3 měsíce na stát) . Budou už při příletu do Montevidea nebo Buenos Aires vyžadovat zpáteční letenku do Evropy nebo jim bude stačit navazující letenka mezi zeměmi jižní Ameriky ? Díky předem Stan .

Nutnost zpáteční letenky - jižní amerika . Poraďte,díky předem

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

6 reakcí

Chtěl bych absolvovat trochu větší výlet: Uruguay , Argentina , Chile .....prostě jižní Ameriku na cca 8 až 9 měsíců ( 2 až 3 měsíce na stát) . Budou už při příletu do Montevidea nebo Buenos Aires vyžadovat zpáteční letenku do Evropy nebo jim bude stačit navazující letenka mezi zeměmi jižní Ameriky ? Díky předem Stan

0

V Santiagu po me nic nechteli... ikdyz jsem mel. Jen se ptali jak jaky mam plany. Pokud umis spanelsky tak v pohode

0 Citovat

Určite musí stačiť letenka do inej krajiny. Južná Amerika nie je žiadny administratívny celok, nie je žiadny rozdiel či letíš z Argentíny do Chile alebo do Nemecka.

0 Citovat

Při příletu s největší pravděpodobností nebudou chtít nic, ale pokud poletíš na 1-směrnou letenku nebo zpáteční s návratem po dlouhé době, nemuseli by tě pustit už na checkinu do letadla v Evropě, pokud bys neměl další letenku v době, kterou můžeš být bez víza. To se mi stalo ve Frankfurtu při letu s TAM do Brazílie. Měl jsem další letenku za 4 měsíce, takže mě donutili si koupit levnou letenku z Brazílie do Uruguaye. Toto se může stát kdekoliv a později po mě mnohokrát následnou letenku při letu s 1-směrnou chtěli vidět. Při letu do některých států následné letenky kontrolují na checkinu častěji, do některých států asi jen málokdy. Pak samozřejmě stačí jakákoliv letenka z té země nebo i třeba ze sousední země nebo jiné v oblasti.

To fakt chceš létat mezi Chile, Argentinou a Uruguayí? Mezi Argentinou a Uruguayí je to kousek po vodě a když máš na cestování dost času, logické je přejíždět po zemi. Asi nebudeš navštěvovat jen pár velkých měst, aby mělo smysl letět. Já jsem při mé cestě po Jižní Americe strávil celkem 3,5 měsíce v Chile a 2 měsíce v Argentině, hranice jsem přejel 8x na 7 různých přechodech, ale letadlo bych nepoužil ani kdyby byly mezinárodní lety levné (což v Jižní Americe obvykle nejsou). Ani jinde jsem za 13 měsíců v Jižní Americe neměl mezinárodní let, když nepočítám přílet a odlet domů. 2 měsíce mi přijde na Uruguay trochu dost.

0 Citovat

Díky za odpovědi :-) . Takže pokud budu mít jednosměrku z Barcelony do Montevidea a pak za cca 3 měsíce další jednosměrku z Buenos Aires třeba do Chile nebo jinam bude to celníkům stačit ? Já prostě nevím jak dlouho budu cestovat po Jižní Americe :-)

0 Citovat

Áno, akurát Uruguay má maximálnu dĺžku pobytu 90 dní - t.j. môžu od teba požadovať letenku do inej krajiny najneskôr 90 dní po prílete. Naozaj je úplne jedno či je to spiatočný sektor letu do Barcelony alebo prelet do Chile. Mal by stačiť aj autobusový lístok... prípadne ak to dobre zdôvodníš a podložíš, nemusí byť potrebné nič (napr. plánuješ ísť stopom a hranicu prekročiť pešo...). Všetko je na imigračnom úradníkovi a na tvojich presviedčacích schopnostiach :) Rovnako ako v USA, úradník má posledné slovo.

0 Citovat

Díky MoonEclipse :-)........6.ledna frčím z Barcelony a zkusím to s jednosměrkama :-)

0
6 reakcí