Dobrý den,chystáme se s přítelkyní od pátku do pondělí do Malma. Odlétáme někdy kolem 8. hodiny ranní z Katowic a vracíme se v pondělí odpoledne. Chtěl bych se zeptat, na vaše zkušenosti s cestou na letiště jak v Katowicích, tak v Malmu. Letiště jsou vcelku daleko, tak by mě zajímalo, jestli spoje jezdí často a na kolik to tak +- vyjde. K cestě by mě už asi jen zajímalo, jestli je lepší jet do Kodaně vlakem nebo autobusem. Ani ne kvůli ceně, ale spíše kvůli výhledu.První dva dny budeme nejspíše v Malmu. V sobotu nebo v neděli by jsme chtěli přejet do Kodaně. Nejdříve začnu Malmem, kde by jsme chtěli navštívit Ribersborg, Malmo Castle, zajít k mostu přes Oresund, Turning torso,  Folkest park, určitě navštívit nějaké náměstíčka. V Kodani by jsme chtěli vidět ulice s kanály, malou mořskou vílu, zábavní park Tivoli, Christianii, v úvahu připadá i střídání stáží. Určitě jsem na něco zapomněl, protože tento příspěvek už vkládám po 3., tak snad tentokrát úspěšně! Největší nepřítel na naší cestě bude asi čas. Zajímalo by mě, jestli víte o nějakých super místech, která nejsou tak známá nebo jsem je nezmínil a mohli by jste je doporučit. Jestli víte o něčem v blízkém okruhu, kam se dá dobře dostat a stálo by to za to, tak uvítáme i takový tip. Popřípadě jestli máte někdo nějaký tip na restauraci, fastfood, bar, kavárnu, tak budeme rádi i za to. Budu ráda každou radu i jiné komentáře. A přeji Vám krásné cesty.  .

Malmö a Kodaň na prodloužený víkend

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

21 reakcí

Dobrý den,

chystáme se s přítelkyní od pátku do pondělí do Malma. Odlétáme někdy kolem 8. hodiny ranní z Katowic a vracíme se v pondělí odpoledne. Chtěl bych se zeptat, na vaše zkušenosti s cestou na letiště jak v Katowicích, tak v Malmu. Letiště jsou vcelku daleko, tak by mě zajímalo, jestli spoje jezdí často a na kolik to tak +- vyjde. 

K cestě by mě už asi jen zajímalo, jestli je lepší jet do Kodaně vlakem nebo autobusem. Ani ne kvůli ceně, ale spíše kvůli výhledu.

První dva dny budeme nejspíše v Malmu. V sobotu nebo v neděli by jsme chtěli přejet do Kodaně. 

Nejdříve začnu Malmem, kde by jsme chtěli navštívit Ribersborg, Malmo Castle, zajít k mostu přes Oresund, Turning torso,  Folkest park, určitě navštívit nějaké náměstíčka. 

V Kodani by jsme chtěli vidět ulice s kanály, malou mořskou vílu, zábavní park Tivoli, Christianii, v úvahu připadá i střídání stáží. 

Určitě jsem na něco zapomněl, protože tento příspěvek už vkládám po 3., tak snad tentokrát úspěšně! 

Největší nepřítel na naší cestě bude asi čas. Zajímalo by mě, jestli víte o nějakých super místech, která nejsou tak známá nebo jsem je nezmínil a mohli by jste je doporučit. Jestli víte o něčem v blízkém okruhu, kam se dá dobře dostat a stálo by to za to, tak uvítáme i takový tip. Popřípadě jestli máte někdo nějaký tip na restauraci, fastfood, bar, kavárnu, tak budeme rádi i za to. 


Budu ráda každou radu i jiné komentáře. A přeji Vám krásné cesty. 

0

Dobrý den, 

pro začátek, důležité info o většině letišť najdete tady na webu :)

0 Citovat

Malmo jsme navštívili asi tak na 4 hodiny při výletu z Kodaně... no a stačilo :) Takže bych spíš váš itinerář otočil a víc času strávil v Kodani.

Přikládám ještě průvodce Kodaní https://www.cestujlevne.com/pruv...nsko/kodan + se nám velmi líbil Aarhus https://www.cestujlevne.com/pruv...sko/aarhus

0 Citovat

co se Kodaně týče, možná místo Tivoli bych volila jiný kodaňský zábavní park - jmenuje se Bakken a je to nejsatrší zábavní park na světě, podle mě i zajímavější než Tivoli, protože není tolik cílený na turisty. Při hezkém počasí je příjemný oběd jako piknik v zahradách zámečku Rosenborg v centru města. Dobré je také vidět Kodaň z výšky - což je možné bud z Rundetaarn (s menším vstupným) nebo věž Christiansborg (která je zdarma) a pod ním jsou neméně zajímavé katakomby. Ještě jako levější možnost jídla je Copenhagen street food také v centru. Cenově přijatelná a super atmosféru má studentská kavárna Paludan.

0 Citovat

Taky bych doporučila více času věnovat Kodani, v Malmö toho k vidění až tolik není. A nebo ještě lépe si půjčit třeba na den auto a podívat se po Skåne.  Rozhodně bych doporučila kamennou loď Ales stenar  kousek od Ystadu. A dole ve vesničce mají v Fiskgörsäljning výborného uzeného lososa , což říkám jako někdo, kdo se rybám vyhýbá obloukem.

0 Citovat

Mozno by som radsej navstivila univerzitne mestecko Lund ako Malmo.

0 Citovat

Děkuji všem za reakce! Tak šla by stihnout Kodaň, Malmo, i Lund. Dokážete z hlavy říct, kam se v Lundu podívat, než začnu googlit. O Bakken jsem něco letmo viděl, ale nějak jsem tomu nevěnoval pozornost, tak se na to hned kouknu. Jinak výhledy mám rád, ale nevím, jestli Rundetaarn(35m) je moc výška, ale to nevadí, jak jsem říkal beru všechny nápady a tipy. Kdyby kohokoli ještě něco napadlo, tak piště dál. Děkuji

0 Citovat

Mi se v Kodani libila zoo :) Ale ja mam rad zoo obecne, takze je to trochu zkreslene

0 Citovat

Hele, uprímně. Teď jsem tam byl na dvě noci na začátku Května. Odlet brzy ráno z PRG. CPH jsme prošli za celý den komplet celý, viděli několik parků, málo turistů docela na exponovaných místech.  Chtěli jsme v jednom kostelíku vyjít na věžičku nahoru, bohužel kvůli silnému větru zavřené.

Druhý den jsme jeli od Malmo, no, celé jsme to prošli za půl dne. Pak jsme se vidali k tomu " věžáku". Přítelkyně ho chtěla nutně vidět, krásná procházka tam i zpět. Hlavně zpět, jsme to vzali k majáků. Jinak tam nic není.

Celkově, jo, na prodloužený víkend to ušlo. Počasí teda bylo něco, v CPH během půl dne zasněžilo, popršelo a kroupy :D  

0 Citovat

Ahoj, za týden letíme s kamarády na stejný výlet Kodaň+Malmo. Máte někdo zkušenosti jak to nejlépe vyřešit s měnou?  Vystačím si s eury pro obě destinace nebo doporučujete vyměnit od každé měny aspoň něco (například kvůli wc)? Jinak plánuji primárně platit kartou, když to bude možné.

0 Citovat

Platiť kartou sa v dá platiť prakticky všade v obidvoch krajinách, častokrát aj na WC. Pozor vo Švédsku, za požitie niektorých WC sa môže platiť prostredníctvom SMS.

0 Citovat

Víceméně všude i ve většině stánků šlo platit kartou, že by brali někde eura jsem neviděla. My všude platili kartou a nakonec jsme málem zapomněli utratit vyměněnou hotovost.

0 Citovat

My si udělali výlet z Malmö vlakem do Landskrony a odtud lodí na ostrov Ven. Nádherný severský venkov jen kousek od velkých měst.

0 Citovat

Ahoj, taky se chystáme do Švédska. Využiju tak tento příspěvek a chtěla bych od Vás radu. Kromě Malma se rozhodujeme jestli navštívit město Ystad nebo Helsingborg. Které je podle vás hezčí a je zde více míst k vidění? Nebo byste mi doporučili ještě nějaké lepší švédské město, kromě Stockholmu, to už je pro nás trošku z ruky. Díky za radu. 

0 Citovat

vo Svedsku som bol poriadne iba raz, leteli sme do Nykopingu (Skavsta). Ak tam nahodou letite, tak kludne den obetujte na prieskum mestecka a okolia. Mne sa napr. pacil nedaleky Oxelosund a pobrezie plne ostrovcekov. 

0 Citovat

Začátkem června máme pár dnů Goteborg, Halmstad, Tylosand...tak pak můžu napsat, jaký to bylo.

Jinak Stockholm rozhodně stojí za to, byli jsme loni 4dny a nestačilo nám to, letos musíme zas :-D
0 Citovat

Nykoping je asi trochu od ruky :) Tak asi 500-600 km. 

Inak dala by som si trochu pozor na vyber ubytovanie, teda hlavne stvrte, kedze Malmo ma vo Svedsku dost zlu povest. Minimalne by som sa vyhla vsetkym miestam spomenutym v tomto clanku:

https://www.thelocal.se/20170621...aeas 

0 Citovat

ja som to uplne zle precital :D

0 Citovat

Katka napsal(a):

Nykoping je asi trochu od ruky :) Tak asi 500-600 km. 

Inak dala by som si trochu pozor na vyber ubytovanie, teda hlavne stvrte, kedze Malmo ma vo Svedsku dost zlu povest. Minimalne by som sa vyhla vsetkym miestam spomenutym v tomto clanku:

https://www.thelocal.se/20170621...aeas 


Doufám, že to nebude až tak divoký. Chci navštívit Malmö za tři týdny. Každopádně nemám v plánu překračovat Rörsjökanalen, ale zůstat ve starém městě, v přístavu a okolí univerzity, popřípadě ještě pláž Ribersborgsstranden. 

0 Citovat

Ono to zasa nie je nejake strasne. Centra miest su v pohode prakticky vzdy, akurat niektorym stvrtiam je lepsie sa vyhnut. 

0 Citovat

Též jsem byl začátkem měsíce Kodaň a Malmö a můžu jen souhlasit. Malmö celkem nezajímavé mrtvé město, půl dne je na prohlídku až až. Kodaň ideální na jeden celý nabitý den nebo dva dny lážo plážo. Určitě nevyměňujte peníze, je to zbytečné, karty berou všude. Cenově je Švédsko o dost levnější než Dánsko. Jinak Malmö nemá nic moc pověst, ale vůbec mi to tak nepřipadalo, bydleli jsme u té velké věže (která je teda z dálky mnohem hezčí než zblízka) a OK.

0 Citovat

Lucie napsal(a):

Ahoj, taky se chystáme do Švédska. Využiju tak tento příspěvek a chtěla bych od Vás radu. Kromě Malma se rozhodujeme jestli navštívit město Ystad nebo Helsingborg. Které je podle vás hezčí a je zde více míst k vidění? Nebo byste mi doporučili ještě nějaké lepší švédské město, kromě Stockholmu, to už je pro nás trošku z ruky. Díky za radu. 


Mně přišlo, že není nic moc ani v Ystadu, ani v Helsingborgu. Víc se mi líbilo v Ystadu, což ovlivnilo hodně i jeho okolí, které jsme navštívili (Ales stenar a celkově pobřeží). 

0
21 reakcí