Ahoj, máme naplánováno Thajsko (poprvé) na 16 dní v listopadu (8. - 24.11.). Nějak se mi v hlavě rozležel itinerář a nevím jestli těch přesunů není zbytečně moc, jestli něco nemám vypustit a někde spíš nějaké dny přidat. Plán jsem měl následující:3 noci v Bangkoku na prozkoumání města a okolí 9. - 12.přesun na Phuket letecky4 noci na Phuketu k prozkoumání phuketu 12. - 16.přesun na Phi Phi2 noci na Phi Phi 16. - 18.přesun na Ko Lanta2 noci na Ko Lanta 18. - 20.přesun na Krabi2 noci na Krabi 20. - 22přesun do Bangkoku letecky2 noci v Bangkoku 22. - 24. a domůCo myslíte?  .

Thajsko - pomoc s itinerarem

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Ahoj, máme naplánováno Thajsko (poprvé) na 16 dní v listopadu (8. - 24.11.). Nějak se mi v hlavě rozležel itinerář a nevím jestli těch přesunů není zbytečně moc, jestli něco nemám vypustit a někde spíš nějaké dny přidat. Plán jsem měl následující:

3 noci v Bangkoku na prozkoumání města a okolí 9. - 12.

přesun na Phuket letecky

4 noci na Phuketu k prozkoumání phuketu 12. - 16.

přesun na Phi Phi

2 noci na Phi Phi 16. - 18.

přesun na Ko Lanta

2 noci na Ko Lanta 18. - 20.

přesun na Krabi

2 noci na Krabi 20. - 22

přesun do Bangkoku letecky

2 noci v Bangkoku 22. - 24. 

a domů


Co myslíte? 

0

Ahoj, asi ti tu poradi zkusenejsi  cestovatele po Thajsku ( my byli poprve letos v unoru ) ,ovsem na prvni pohled se zeptam  proc tolik noci v Bangkoku ?  Dalsi uvaha je, zda 4 noci Phuket neni moc 

My meli  prilet do Bangkoku  , vyuzili jsme  moznosti se nepresunovat se na domaci druhe letiste a  rovnou z mezinarodniho odleteli na Krabi a z Krabi se presunuli  na Ao Nang , Stejne asi z Krabi budete chtit navstivit  Raylai  a na to mi prijde  Ao Nang vyhodnejsi  ,navic byste z Ao Nang klidne mohli na Phuket plout lodi .

My jsme Phuket nenavstivili v Ao Nang jsme byli  4 noci  ( prijez vecer  odjezd rano ) a pluli rovnou na Phi Phi ,taky 2 noci  ( doporucuju  relax beach resort na opacne strane ostrova oproti pristavu ,cimz se vyhnete davum ,i kdyz vlastne v listopadu  to asi nebyde takove divoke jako v unoru )

Pak jsme pluli na Ko Lantu ,meli jsme tam 4 noci, ale rekl bych ze staci   klidne ty 2  ,nebo  3  ,kdyz si udelate vylet po sousednich ostrovech  , my si dali celodenni po 4 jinych ostrovech

Z Ko Lanty jsme pak pluli na  Ko Mook ,kde jsme byli  3 noci  a hodne doporucuju prave tohle zaradit  a take Ko Kradan  , rekl bych ze tohle by slo na ukor toho Bangkoku  , z Ko Mooku jsme  pak pluli a jeli do Trangu a preleteli  zpet do Bangkoku kde jsme byli  2 noci

Tech presunu moc nemate i kdyz po tech 2 nocich je toho mozna moc a asi by se to dalo  upravit  tim zkraceni  Bangkoku a treba   prave  vypustit Phuket letecky  a jet do Ao  Nang ( let Krabi a pak uz tam nespat ) a k tomu pridat ten  Phuket  ale na 3 noci   My meli  rozlozeni  4-2-4-3-2 coz me prijde  pohodlnejsi , cas i penize jsme usetrili  po priletu do Bangkoku rovnou  letem do Krabi  a z Krabi je kousek do Ao Nang   Z Ao Nang  jsou vyhodne plavby  do ruznych smeru  a taky z Lanty se asi daji udelat vylety na ty okolni ostrovy , ale Ko Mook i Ko Kradan byly super  ,jen nevim jak v listopadu  ,

Mozna by to slo takhle , let hned  Krabi   a Ao Nang  3 noci , Phuket  3 noci , Phi Phi   2 noci ,Lanta  3 noci  ,Bangkok 3 noci   a 1 noc k dobru , nebo  pak  dat jeste ten Ko Mook  a Ko Kradan a vratit se pres  Trang  misto pres  Krabi ,pripadne v Ao Nang jen  2 noci  ,tam je sice sympaticke  mestecko , ale koupani ne ,


0 Citovat

Výjimečně bych celkem souhlasil s Mikirem. Phuket, Krabi a částečně i Lanta považuji spíše jako startovní body pro island hopping než jako místa pro nějaký delší pobyt. Ony nějaké ty chrámy a Big Buddhové k průzkumu jsou v podstatě na každém tom místě a není úplně nezbytné je vidět všechny ;-). Navíc Phuket je velký, přelidněný a doprava je dost hustá, takže jen přesun z/na letiště je na hodiny. Takže bych ho vyškrtl (a třeba si ho nechal jako startovní bod pro příští návštěvu) a zařadil nějaké ty menší ostrovy. 

Bangkok se dá rozumně zvládnout za 2 dny, v nižším tempu s dostatkem času na nákupy za 3. Já bych ho ale ani nezkracoval, nákupy zvládnete v tom dni před odletem a na začátku na 11. (nebo už na 10. protože je to víkend) bych si naplánoval třeba víceméně celodenní výlet na nějaký floating market. 

Nebo bych si tam den přidal a udělal dvoudenní výlet do Kanchanaburri - ranním vlakem tam, druhý den odpoledním zpátky, já tahle byl letos v únoru, v BKK jsem měl levné ubytování takže jsem ho nerušil, nechal jsem si tam věci a do Kanchanaburri jel jen na lehko s jedním tričkem. 

Celkově vám v tom plánu chybí nějaké alespoň trošku autentické Thajsko - něco z přírody, něco kde není turistů 10x tolik jako místních. 

0 Citovat

Ahoj, díky a odpovím oběma současně. Ten Bangkok je tam proto protože z něj chci jeden den výlet do Ayutthaya a další den do Erawan national park. Ten phuket potom taková ta klasika jak říkáte Budha, nějaké chrámy, ,pláže, sloni a hlavě záchraná stanice gibonů. Navíc jsem myslel, že v listopadu tam nebude zas tak přelidněno jako v následujícíh měsících. Nad těmi Ko Mook a Ko Kradan zauvažuji, je tam něco co člověk musí navštívit? To autentické thajsko najdu prosím kde? :) 

0 Citovat

Atrakci  Ko Mooku  je proplavani Smaragdove jeskyne  ( Emerald cave ) , pak je pekne koupani  na Charlie beach , bydleli jsme v prijemnem resortu  Montra  na strane pristavu,  na Charlie  se sice  muselo pres ostrov, ale pro vecer bylo lepsi bydlet na strane pristavu, navic jsme vedeli, ze potrebujeme odplout hned  prvni  lodi v 8 rano na pevninu, abychom stihli let z Trangu do Bangkoku

Ko Kradan je vyslovene ostrov na koupani a snorchlovani , z Charlie je na nej videt , koupali jsme se i  na druhe strane ostrova

Otazka je ,coz uz jsem zminoval , jake tam bude  v listopadu pocasi.  Rozhodne me ale prislo i pres vrchol sezony na Ko Mooku a  Ko Kradanu mene lidi  ( nepocitam  lodni vylet y  z  jinych mist )

Sloni jsou i na Lante  ( nevyzkouseli jsme ) Jinak opice byly jak na Raylai  tak pak na Ko Phi Phi  Relax resort je spis dostupny  lodi  pres  vyhlidku je  zdlouhava cesta ,,ale vyhlidka stoji za to , jinak hodne dobre snorchlovani na  sokurome plazi resortu  kde  byli jen ubytovani
0 Citovat

1-denní Erawan z Bangkoku bude muset být tour s místní CK, takže půjdete pralesem mezi vodopády ve skupině nejspíš s asijskými turisty s jejich neustálým focením selfie. Doufejte, že tam nebudou Čínani s nahlas puštěnou hudbou. Při dvou dnech v Bangkoku s dvěma celodenními výlety toho moc z města neuvidíte.

Autentické dnešní Thajsko (ne nějaké původní) je v podstatě kdekoliv mimo populární plážové destinace a turistické atrakce. Stačí i procházka po Bangkoku nebo Ayutthaye, když půjdete i mimo hlavní památky přes nějakou tržnici nebo běžnými ulicemi.
0 Citovat

mikir napsal(a):

Jinak opice byly jak na Raylai 

Pozorování hulmanů tmavých (spectacled langur) zblízka na nízkém stromě na pláži Phra Nang viz foto před 6 lety v září bylo moc pěkné, ale nevím, jestli tam ještě chodí, když je tam čím dál víc lidí (i tehdy to bylo jen jednou z 5-denního pobytu na Railay). Makakové tam kradli hostům restaurace velmi drahého resortu jejich jídlo a pití a personál je zaháněl koštětem, ale makakové jsou běžní na mnoha místech JV Asie. Giboni jsou mnohem vzácnější a ani v tom centru na Phuketu nejsou vidět volně žijící (jen nové příchozí jedinci za plotem).


cimg3617a.jpg

0 Citovat

Víceméně souhlasím s Liborem. Erawan za den z BKK si neumím představit, to bych raději dal výlet do Kanchanaburri na dvě noci (já byl na jednu a před Erawan dostal přednost železnice, takže jsem byl v Tham Krasae). 

Před pár lety jsem byl na jednodenním výletě v Ayutthaya s místní cestovkou a úplně nadšený jsem z toho nebyl - výklad o ničem, vše moc organizované, pořád na něco čekáš... Navíc po dřívější návštěvě Angkoru byla jedna hlava zarostlá do stromu tak nějak málo :-)

Autentické Thajsko vidím podobně jako Libor - místa kde žijí místní a neživí je turisté, když se při cestě odnikud nikam stavíš do náhodné hospody nebo koupíš ananas z hromady vedle cesty... Místa kde není na dohled 7Eleven ;-)

Původně napsaný plán bez detailů vypadal jako Město - pláže na Phuketu, koupačka na PhiPih... Pokud plánujete nějaké (ideálně neorganizované) výlety, pak OK. A pokud máte ambice se do Thajska ještě někdy vrátit, pak raději uberte a nechejte si něco na příště. 


0 Citovat

Ayutthaya se dá stihnout za den z Bangkoku individuálně vlakem a je tam toho k vidění víc než ta hlava (jistě ale Angkor nebo třeba Bagan jsou lepší).

0 Citovat

Ayutthayu rozhodne odporúčam požičať na mieste bicykel. Dajú sa požičať aj na druhej strane rieky a tým ušetriť poplatok za prepravu cez rieku. Pri každom chráme sú "parkoviská" priamo na bicykle a z celého miesta máte potom úplne iný zážitok. S cestovkou nemá zmysel, vlaky; busy chodia každú chvíľu za pár centov.

0 Citovat

Díky za ty rady, na základě nich jsem to tedy kompletně překopal (a že už jsem měl zarezervovaná ubytování). 

9.11 Přílet do BKK a rovnou přelet na Krabi  

9.11 - 12.11 Ao Nang - 3 noci

12.11. - 15.11. Phi Phi - 3 noci

15.11. - 20.11. Ko Lanta - 5 nocí

20.11. Přelet z Krabi nebo Trangu zpět do BKK (z Ko Lanty bude asi lepší Trang předpokládám)

20.11. Pokud to bude možné tak rovnou přesun do Kanchanaburi jinak noc v BKK a přesun až ráno

20. 11(21.11.) - 22.11. Kanchanburi (Erwat pokud by vyšly 2 noci)

22.11. - 24.11. BKK 


Ještě se nabízí varianta že bych ubral jeden den na Ao Nang a jeden na Ko Lanta a přidal tyto dva dny ke konci na BKK, Kanchanburi a Ayutthaya


Co myslíte?

Ještě bych měl jednu otázku, dělal jsem si hrubý rozpočet a zajímalo by mě jestli na stravu, dopravu a případnou kulturu/zábavu pro 2 lidi stačí 15 000,- na těch 16 dní?   


Díky

0 Citovat

Tak jestli budeš mít ženskou svojí - tedy za zábavu něco ušetříš, pak by to při troše skromnosti  mohlo stačit:-)

0 Citovat


7500 tis na jednoho a 16 dni. No stačit to asi bude, ale ze by to byla nejaka hitparáda se rict nedá. Obzvlaste když chces tolik cestovat. Dost zalezi, jestli mas ubytka aspon se snídani, jak budeš řešit transporty atd.Nepises nic o pití. To by ten rozpočet mohlo dost nabourat. A ze by to bylo lepší do Trangu si taky nejsem jistý.  Letenky budou mozna maličko levnější z Trangu.Ale to hádám.

0 Citovat

Já bych zkrátil Ko Lantu klidně o 2 dny (nebyl jsem tam, ale co jsem četl a dle fotek). Ao Nang nezkracujte (spíš bych den přidal) a dejte aspoň 1 celodenní výlet na ostrůvky (stály by za to 2 různé výlety na ostrůvky, pokud byste tam byli déle) a jiný den ráno lodí na Railay (nejdřív Phra Nang, než tam budou davy a pak projít zbytek poloostrova Railay).

0 Citovat

Presne jak pise Libor, my jsme to meli hlavne jako Tour of Beach -) ,coz v listopadu asi u vas tak zhave nebude .Na Ko Lante je asi opravdu zbytecne byt 5 noci  a  dal bych radeji  misto toho  noc v Ao Nang ,kde se da plout i na jina mista nez Railay  ,jen si musite pohlidat  rezervaci a dny ,taky se da podniknout neco po pevnine

Muzu doporucit ubytovani v Amorn Mansion pres booking,com ,vyborne umistene ( sotva 5 minut pesky od nastupiste lodi na Railay i jinam ) vcetne snidane i vedle mistni restaurace , sice to tam trvalo hodne dlouho ,ale dobre ceny i vyborne mistni jidlo ,prijemna ochotna recepcni  u ktere jsme pak koupili i listky na lod  na Phi Phi i  s odvozem do pristavu, vubec je dobre kupovat listky na lod v ubytovani , ceny jsou stejne jako v pristavu a vetsinou je  v tom zahrnuta  i  preprava do pristavu 

Na Lante sice muzu doporuci  Hana Lanta resort  i s bazenem ,snidani  i sirokou nabdkou vyletu ,ale byli  jsme tam  4 noci a myslim , ze by stacily 3  Na Lante nam nabizeli  listky na prepravu  s pristavu na ubytovani  uz na lodi  s Phi Phi , vedel jsem  s Hany cenu a tak jsem trval na svem  a ne na  drazsi nabidce , na coz nakonec pristoupili

Pokud uvazujete  o letu do Bangkoku  z Trangu , tak bych  tam dal ten Ko Mook , z Ko Lanty bude asi vyhodnejsi se vratit na Krabi , ja ten  Ko Mook a Ko Kradan i Trang zaradil taky na doporuceni  odsud ( puvodne jsem uvazoval o  Ko Lipe ,ale byl jsem nakonec  rad  ze jsme dali tohle  a nejeli az tak daleko a Ko Lipe mame na priste, treba spolu s Malajsii  a Langkawi

Jinak mam pocit ,ze tohle vypada lepe nez to puvodni , z Lanty si nakonec  ten Ko Mook i Ko Kradan udelate  celodennim vyletem .a muzete tedy udelat jeste  vodpad  , slony  ,

Nepises nic o letenkach  , predpokladam ze mas  dany termin  tech do /z  Bangkoku  a to ostatni dotvaris , takze pak je asi nejlip hledat cenu  z Bangkoku na Krabi  s  Bangkok Airways a tam prave asi bude  dobra i  ta zpatecka z Krabi  , z Trangu  je tam Air Asia  nebo Thai Lion , my leteli s Lionem, z cehoz jsem zrovna radost nemel i  kdyz nemuzu  nic na let rict negativniho  ,nevim jak mas ubytovani  ,my jsme volili lepsi  ,pres booking,com , prave v Ao Nang byla vyborna  cena /vykon,  Lanta uz byla drazsi  a da se asi najit levneji 

Rovnez Phi Phi bylo drahe ,ale tam jsem to  volil umyslne ,abychom se vyhli tem davum co jsou na strane pristavu  a nelitovali jsme  ,protoze jsme si uzili super ubytovani i  snorchlovani  ,( z mola nas vyzvedla placena lod )


0 Citovat

Byl jste nekdo ma Ko Bulon Le?

0 Citovat

Mĕ ten itinerář přijde hroznĕ chudý....Kde je Sukothai, Chiang Mai s horskými treky a další památky, které dĕlají Thajsko Thajskem .Chybí mi tu ten pocit "nasát tu pravou atmosféru", nechat se dovéz místním autobusem do vesnice mimo turistické trasy, v pralese objevit ženský budhistický klášter,večer se zúčastnit večerní motlitby s mnichy a brzy ráno pozorovat,jak vycházejí do ulic,aby je lidé mohli obdarovat jídlem.

0 Citovat

Já bych jen upozornil,že Ao Nang je špinavá,přelidněná a předražená díra! 

Nejhorší místo,které jsem v Thajsku viděl!  ..ne nadarmo je často zmiňován ve fóru " kam bych se nikdy nevrátil"

Co se Koh Lanty týče tu na koupání můžu doporučit.

0 Citovat

Koh Bulon je panenský a klidný malý ostrov s překrásnou pláží. Jezdím sem z Langkawi přes Koh Lipe. Ubytování je hezké v Pansad resort hned u pláže.Nečekej lehátka na pláži. Otevřený je od listopadu do května, potom se resorty zavřou je sem  omezená doprava a ubytovat se můžeš u místních kteří zde bydlí a pronajímají. Krásné jsou východy a západy slunce. Po ostrově je pár krámků a restaurací. Elektrika jde v resortu od 18 hod do 9 hod. Pro mě je to nejhezčí ostrov. 

0 Citovat

@Ima

Nechci aby se to svrhlo v hadku,ovsem nazvat Ao Nang   spinavou prelidnenou dirou a doporucit na koupani Ko Lantu mi prijde  hodne prehnane hodnoceni a z meho pohledu nesmysl   ,mozna ze na Lante je lepsi misto na koupani  nez  jsme meli  asi uprostred  ostrova  ( Hana Lanta resort ) kde   se odpoledne pro silny odliv  nedalo koupat  vlastne vubec  , pomohli jsme si tim ze jsme poposli  asi 10 minut po plazi ,kde bylo vybagrovano  u nejakeho hotelu zrejme pristaviste ( nic tam ale  nekotvilo ,ani nebylo molo ,  tam se koupat dalo .ale zadne krasne snorchlovani  a pruzracna voda jako jinde, Ani dopolodne, kdy bylo vody dost to nebyl zadny zazrak , plaz hezka s hospudkami  a  lezenim ,ovsm koupani jako takove slabsi 

A  k tomu Ao Nang  nesli jsme daleko smer pristav kde odplouvaji velke lode , tam   nas pak vezli, pohybovali jsme se  jen v oblasti  clunu   ktere jesdily   na Railay   u prodejny listku a info centra , ubytovani jsme meli kousek zpet po hlavni ze smetu od  Krabi  a  do kopecka  stranou ruchu  a naprosto  v pohode ,prijemne  klasicke mestecko s  obchudky  trznici  a restauracemi ,  cenove naopak dobre a ochotni prodavaci ,ne jak na hlavni  tride v Bangkoku  ,kde vladla neochota  ,nezajem  a predrazeno , vnucovani tuk tuku za nehorazne ceny apod ,.v mestecku jsme byli ale az k veceru kdy jsme se vratili z lodnich vyletu

Prave naopak na prvni navstevu Thajska  je   Ao  Nang naposto idealni misto

@ Renata  , s 58 navstivenymi zememi  a  cestou kolem sveta  se nepovazuju za  zacinajiciho cestovatele , ovsem ,kdyz pojedu kamkoliv poprve , tak si  asi spis  vyberu proflaknute  turisticke mista ,nez  neco  neznameho  a ne kazdy zrovna touzi  zucastnovat se motlidby s mnichy  ,nebo pozorovat jejich ranni zvyky , nakonec ,navstevy odlehlych mist mimo  turismus ,nemusi byt zrovna vzdycky  uplne bezpecne , tim  netvrdim , ze by se mel  tomu  cestovatel vyhybat ,ale spis az  si tu zem i jejich obyvatele trosku  osaha  a  nabude  urcite zkusenosti z jejich mentalitou zvyky atd

Nezastavam nazor, ze na prvni ceste  do kterekoliv zene, se maji vynechat jejich hlavni  atrakce  a vrhnout se hned na neco co se turistum vlastne nenabizi Naopak na prvni  navstevu se mi ten itinerar  jevi  jako naprosto idealni , v Thajsku jsme byli poprve letos  v hlavni  sezone a presto ze jsme nastivili  same zname  mista  ,nemam povit ,ze bychom byli nejak o neco osizeni a meli chudy programi

0 Citovat

Renata napsal(a):

Mĕ ten itinerář přijde hroznĕ chudý....Kde je Sukothai, Chiang Mai s horskými treky a další památky, které dĕlají Thajsko Thajskem .Chybí mi tu ten pocit "nasát tu pravou atmosféru", nechat se dovéz místním autobusem do vesnice mimo turistické trasy, v pralese objevit ženský budhistický klášter,večer se zúčastnit večerní motlitby s mnichy a brzy ráno pozorovat,jak vycházejí do ulic,aby je lidé mohli obdarovat jídlem.

Souhlas s mikirem. Tazatel si sám naplánoval hlavně pláže a cpát do 16 dnů ještě sever Thajska na pár dní nemá smysl. To by stejně neznamenalo nasátí atmosféry, i kdyby o ty popisované zážitky měl zrovna zájem. Objevování klášterů v pralese asi myslíš s průvodcem (radit toto začátečníkovi na vlastní pěst, doufám, nechceš), ale o takovém místě jsem ani neslyšel, že by se to běžně navštěvovalo (nemám ale severní Thajsko příliš procestované). O modlitby s mnichy má zájem jen malé procento lidí a pozorování jejich ranního obdarovávání jídlem se někde v Barmě a Laosu stalo turistickou atrakcí.

Horské treky u Chiang Mai jsou podle mě poměrně turistická atrakce. To už bych doporučoval zajet při dostatku času do Laosu do Luang Namtha, kam to není z Chiang Rai zas tak daleko. Dá se dojet za 1 den 2 busy, silnice je dobrá. A když do Laosu, tak to spojit i s Luang Prabang a vodopády Kuang Si.

https://www.zonerama.com/liborst...um/5351605

0 Citovat

Já bych se vyhnul Phi Phi je tam blázinec nebo musíš bydlet na severu ostrova kde je drahé ubytování ale krásné korály a zahledneš i žraloky. Koh Lanta 3 dny stačí. Jeď raději na okolní ostrovy. 15 000Kč je málo pro dva, jelikož chceš cestovat. 

0 Citovat

On těch 15000 Kč myslí bez ubytování (a možná i bez letenek). Jídlo a pití je na ostrovech dražší než jinde v Thajsku a bude hlavní možnost ovlivnění výše rozpočtu, jak a kolik budou jíst a pít (nejen alkohol). Pro lepší odhad rozpočtu by to chtělo, kdyby někdo napsal, jaké jsou na ostrovech obvyklé ceny běžných položek a on si to dle toho odhadnul. V severním a středním Thajsku jsem loni v prosinci utratil za vše včetně dopravy a spaní v hostelech (někdy i vlastní pokoj) v průměru 500 Kč denně.

0 Citovat

Phi Phi bych nevzdaval, radeji investoval do toho lepsiho ubytovani ,  Phi Relax Beach resort neni levny vzali jsme ho jen na  2 noci  ,ale nemelo to chybu ,,nejhezci  snorchlovani  a prakticky prazdna  plaz s par lidma a to jsme byli v unoru

Z hlediska toho rozpoctu jsem se loni pri planovani taky ptal,  tak nejak vseobecne ,vcetne  letenek ,ubytovani  ,cestovani  i  jidla  zda se vlezem   do 2000 euro pro dva na 15 noci ,tak vlastne po odecteniletenek a ubytovani nam  tech  15000 Kc pro  dva  stacilo 
0 Citovat

Jak píšete Sever by mě lákal na pár dní, ale během 15 dní projet sever, jih + BKK je blbost (nechci říkat nemožné). Takže radíte zkrátit Ko Lanta o den a přidat den na Ao Nang? Já úplně nevím co a kam se tam dá podniknout, 1 den den - ten první bych dal odpošinek na pláži a průzkum okolí, potom Railay a Phra Nang což je na celý den a dojít pěšky tam nejde. Další den někam do vnitrozemí na slony (ne se na nich vozit ale strávit s nimi pár hodin nebo celý den) - to mám 3 dny. 


Ohledně toho rozpočtu - letenky tam do toho samozřejmě nepočítám (letenky BKK na krabi a zpět podle situace - jestli se do toho rozpočtu vejdou nebo mě moc netrápí) a ubytování taky ne (to už mám zarezervované (500 - 1000 za noc). Jen Jídlo a pití a přesuny mezi ostrovy, případně na přesun na/z ubytování + půjčení skůtru atd. Ptám se taky proto, že nevím jak je to na Krabi a ostrovech s výběrem hotovosti? Jsou tam banky nebo alespoň důvěryhodné bankomaty? Měl někdo někdy problém s výběrem, že by mu bankomat odmítl kartu? Ptám se proto že máme oba stejnou banku/vydavatele karty - tak jestli má smysl řešit nějaký backup účet s jinou kartou.  


@mikir Phi Relax Beach resort - jsem koukal ale tam se dá dostat jen lodí? Silnice tam nevede jsestli jsem koukal dobře. 

0