Ahoj, v březnu letíme do Malajsie a chystáme se taky do NP Taman Negara.  Nemá někdo aktuální info o tom, jak to tam funguje s těmi vstupy? Od letoška je prý vstup 30myr za osobu, ale když se koukám na stránky NP tak jsou tam jen ceny balíčků, ale ne samostatný vstup - https://www.tamannegara.asia/pac...an-negara/ Prý není problém dojet až do Kuala Tahan a tam si u rangerů kupit jednotlivé vstupy. Díky.  .

NP Taman Negara | vstupy

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Ahoj,


v březnu letíme do Malajsie a chystáme se taky do NP Taman Negara. 


Nemá někdo aktuální info o tom, jak to tam funguje s těmi vstupy? Od letoška je prý vstup 30myr za osobu, ale když se koukám na stránky NP tak jsou tam jen ceny balíčků, ale ne samostatný vstup - https://www.tamannegara.asia/pac...an-negara/


Prý není problém dojet až do Kuala Tahan a tam si u rangerů kupit jednotlivé vstupy.


Díky.


0

My dojeli do Kuala Tahan z Jerantut a za vstup jsme platili az primo v parku za rekou. Stalo to tenkrat 1 MYR, za fotak dalsich 5 MYR. Prevoz pres reku byl za 1 MYR, jedine dalsi penize jsme jeste (opet na miste) dali za vstup 5 MYR na nektere ty lavky nad bahnem co jsou u nekterych turistickych tras.

Pravda, bylo to pred 7 lety, ale myslim, ze 30 MYR za nejaky "balicek" je zlodejna. Listek bych kupoval az na miste, platil bych nasledne pouze za to, co presne chci.

0 Citovat

do minulého roku to bylo za vstup 1myr/osoba, ty balíčky ale startují od 300myr/osoba jako 2day/1night viz odkaz.

Samostatný vstup sem právě nikde nenašel, ale na fórech sem se dočetl právě o tom samostatným vstupu za 30+5 za foťák.

Určitě bychom tam chtěli přespat, ale od 300myr/osoba mi to přijde celkem dost (začali bychom přímo z  Kuala Tahan, kde NP začíná a startují ty tůry)

0 Citovat

Balíčky nabízí, protože sis našel web cestovky: https://www.tamannegara.asia/about-us/

Ten park se jmenuje oficiálně asi Kuala Tahan National Park, Pahang a web má tady (i když tam uvádí ten název zase trochu jinak):

https://www.wildlife.gov.my/inde...uala-tahan

Další info třeba tady: https://wikitravel.org/en/Taman_...ional_Park

0 Citovat

skvělý díky. já si říkal, že je to nějaký přemrštěný :)

0 Citovat

Pokud budete ochotni jit na trek do dzungle, neni na to treba myslim kupovat nejake "balicky" - my absolvovali sami  dva kratsi treky (8 km a dalsi den 7 km - oba nam nabizeli den predem za penize), vystacili jsme si s Osmandem a pohoda. Jinak jsme si priplatili jen 5 MYR za ty Canopy - visute lavky na stromech, jsou kousek od prevozu. Na druhe strane, kdyz vas prevezou se da lehce chodit po vybudovanych lavkach nad hlinou, pokud se jako my pustite do dzungle, chce to kotnikove boty nebo alespon kvalitni, vyssi ponozky. Ja mel na nohach lehke trekove Merrely s dirkama na odvetravani a pijavice se pres ne bez problemu dostavaly :-) Oni nuti vselijake vylety, ale netreba se ukvapovat.

Ubytujte se pred rekou, je to tam o dost levnejsi, za rekou je drahota. Dobry byl tenkrat  Yellow Guest House za 70 MYR/noc/dva, byly tam ale i mnohem levnejsi.

0 Citovat

ano, plánujeme to stejně, tedy přijet na místo co nejblíže NP, tam se poblíž ubytovat a dát si nějaký trek skrz džungli (max do 10 km/den vzhledem k vlhkosti a neznámému prostředí). s pijavicema počítáme, boty, legíny a dlouhý rukávy připraveny :)

0
6 reakcí