Ahoj, byli jste nekdy v Oslu? Jak se vam mesto libilo a myslite, ze se vyplati ho videt? Popr. vylet spojit jeste s Helsinkama protoze byt celych 5 dni jen v Oslu je mozna prilis? Chtela bych vyjet i z mest ven a videt i nejakou prirodu, je tam neco k videni? Diky!   .

Oslo + Helsinki?

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

11 reakcí

Ahoj, byli jste nekdy v Oslu? Jak se vam mesto libilo a myslite, ze se vyplati ho videt? Popr. vylet spojit jeste s Helsinkama protoze byt celych 5 dni jen v Oslu je mozna prilis? Chtela bych vyjet i z mest ven a videt i nejakou prirodu, je tam neco k videni? Diky! 

0

5 dní je hodně (centrum je malé, zato zajímavý okolí má stovky km), ale spojovat s Helsinkami taky nedává smysl. Mezi oběma metropolemi je spousta zajímavých míst, dle vkusu každého. 

0 Citovat

S Helsinkama? Ty jsou skoro 1000 km daleko přes dva státy. 

0 Citovat

Lepší je to spojit se Stockholmem. Každopádně je tu na všechna jmenovaná města obsáhlý průvodce. 

0 Citovat

Turku

0 Citovat

Alebo s nejakym narodnym parkom?

0 Citovat

Ad Oslo a příroda - stačí dojet metrem linkou 1 na sever a vystoupit někde za Holmenkollenem. 

Jinak k tomu kombinování - s Helsinkama proč ne, pokud toužíte vidět Oslo a Helsinki, nebo Vám to dává smysl zkombinovat z hlediska už koupených nebo naplánovaných letenek. Tohle je veskrze dost individuální a pokud neznáme důvod rozhodnutí, nelze to rozporovat. Já jsem třeba kombinoval Gdańsk + severní Norsko, protože byla letenka z GDN do Evenes výrazně levnější než jakákoliv vnitrostátní z OSL :-)

0 Citovat

S Helsinkama proto, protože jsme v tomto hl. městě ještě nikdy nebyli a je to také na severu, tak mě to jen tak napadlo… Stockholm a nebo třeba Kodaň už máme prochozenou. Ale klidně uvítám tip na jiné místo které s Oslem zkombinovat v rámci těch 5ti dní 😊 samozřejmě příroda výš na severu Norska mě zajímá hodně, ale to spíš plánujeme někdy naší obytnou dodávkou a rozhodně na dýl.

0 Citovat

Ahoj no za mě Helsinky jedno z nejméně zajímavých měst kde jsem kdy byl. Na jednodenní otočku lodí z Talinnu je to ok, ale že by dávalo smysl tam cíleně letět, to si nemyslím. To město nemá žádné historické centrum, je tam jedno náměstí s kostelem a to je vše. Po pár hodinách nebudeš vědět co tam dělat a žádný útěk do hor jako v Oslu tam není. Zároveň ceny všeho jsou astronomické, ale to v Oslu taky.

3 Citovat

Jo, jeden celý den v Helsinkách stačí. Včetně cesty na Suomenlinna, což teda při pěkným počasí je moc příjemný místo.  

0 Citovat

Tromso nebo Bergen. Z Osla se dá do Bergenu vlakem přes jednu z nejkrásnějších železnic Bergensbanen.

1 Citovat

Tak i v Helsinkách se dá najít pár dalších zajímavostí..za mě tipy kromě Suomenlinny: budova hlavního nádraží, budova pojišťovny Pohjola na Aleksanterinkatu, Skalní kostel. Ale taky bych spíš doporučil kombinovat s nějakým dalším norským městem. Kromě Bergenu např. Trondheim

0
11 reakcí