Zdravím cestujlevňáci, rád bych začátkem května s přítelkyní vyrazil na nějaké poznávání, spojené s lehkým odpočinkem (max 10 dní). Ideálně bych kombinoval tak 3 - 4 dny poznávání a 4 dny u moře, ale není to podmínkou. Válení u moře klidně oželíme. Máte nějaké doporučení kam se v tomto období podívat v rozumné cenové hladině? Kam bývají dobré akce na letenky? Odlet ČR, Vídeň, Katovice či Krakow. Jde mi hlavně o dobrý poměr cena/kvalita. Děkuji za případné rady a také odkazy na Vaše cestopisy v podobném období. Mějte se. Tomáš .

Kam na začátku května?

Založil ve fóru Zájezdy s CK

3 reakce

Zdravím cestujlevňáci,

rád bych začátkem května s přítelkyní vyrazil na nějaké poznávání, spojené s lehkým odpočinkem (max 10 dní).
Ideálně bych kombinoval tak 3 - 4 dny poznávání a 4 dny u moře, ale není to podmínkou. Válení u moře klidně oželíme.

Máte nějaké doporučení kam se v tomto období podívat v rozumné cenové hladině? Kam bývají dobré akce na letenky? Odlet ČR, Vídeň, Katovice či Krakow. Jde mi hlavně o dobrý poměr cena/kvalita.

Děkuji za případné rady a také odkazy na Vaše cestopisy v podobném období.

Mějte se.
Tomáš

0

Co třeba Maroko?

My jsme byli minulý rok. Chytli jsme akci na letenky, myslím že to bylo za 4 tisíce zpáteční za osobu, z Prahy s přestupem v Miláně. Byli jsme tam 8.-18.5. Navštívili jsme města Casablanca, Rabat, Marrakech, Ouarzazate, Meknes. Bylo to super a na jihu bylo už docela vedro, hlavně v Ouarzazate, co je na okraji pouště.

V Maroku se da i k moři, nejpopulárnější je Agadir. Ale tam jsme nebyli.

Cestopisy zrovna nemám, spíš jen praktické info smiley http://www.travelgeekery.com/category/b ... on/africa/

0 Citovat

Maroko je doporučeníhodné, mě Agadir moc nenadchnul, ale špatné to taky nebylo.

Já bych doporučil Zakarpatí / Ukrajinu. Je tam levná doprava z ČR, doprava po samotné Ukrajině je prakticky zadarmo (např. lůžkový vlak Užhorod - Oděsa stojí asi 180-200 Kč) a zároveň exotika téměř se vyrovnávající Maroku, ovšem relativně za humny smiley Doporučil bych si prohlédnout Užhorod (případně si udělat nějaké výlety do okolí - Mukačevo, nějaký výlet do hor, ...), Lvov (překvapivě krásné a kulturní město) a pak si zajet třeba do Oděsy, pokud jste otužilí, tak by šlo i to koupání, jinak i bez koupání je Oděsa skvělá. Bezpečnostní situace je v pohodě, prakticky nijak nezatížená těmi nepříjemnostmi na východě Ukrajiny (může se to samozřejmě do května zhoršit, ale taky zlepšit).

0 Citovat

Jooo taky chceme nekam jet na zacatku;-)) ale ne egypt a tunis a tyhle zeme a chceme nekam do teplicka;))

0
3 reakce