Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s žádáním o povolení k návštěvě některého z uzavřených měst v Rusku? Výhledově jsem uvažoval, že bych navštívil město Norilsk, ale zjistil jsem, že se jedná o uzavřené město, do kterého je třeba speciální povolení, které jen tak někomu nedají, takže si nejspíš budu muset nechat zajít chuť. Každopádně takových měst je v Rusku více, tak mě zajímalo, jestli už někdo nezkoušel o nějaký permit žádat? Díky za případné info  .

Rusko - povolení do uzavřených měst

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

6 reakcí

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s žádáním o povolení k návštěvě některého z uzavřených měst v Rusku? Výhledově jsem uvažoval, že bych navštívil město Norilsk, ale zjistil jsem, že se jedná o uzavřené město, do kterého je třeba speciální povolení, které jen tak někomu nedají, takže si nejspíš budu muset nechat zajít chuť. Každopádně takových měst je v Rusku více, tak mě zajímalo, jestli už někdo nezkoušel o nějaký permit žádat?

Díky za případné info smiley

Citace z Wikitravel: "Norilsk is a closed city and special permission is needed for travel (which will likely be denied unless you have a really good reason)."

0

Nebude to tak snadné. Musíš dostat pozvání buď od firmy, nebo neziskovky nebo soukromé osoby (tvého příbuzného, kterého, hádám, v Norilsku nemáš smiley ).Ten kdo tě pozve musí vyplnit formulář:http://norilsk.news-city.info/docs/sistemsw/dok_ieghgb.htm a zaslat jej na bezpečnostní úřad města a potom ti (možná) bude povolen vstup. Když jsem tak pátrala, jak to vlastně je, tak mě to taky navnadilo smiley

0 Citovat

jj, přesně tohle jsem četl a ten odkaz už mám v záložkách. smiley Moc těch informací není, tak jsem jen zkusil nadhodit, jestli už někdo něco podobného nezkoušel. Možná přes nějakou neziskovku by to mohlo jít, pokud by vyšli vstříc, ale těžko by se vymýšlel nějaký jiný důvod než ten, že bych si tam chtěl prostě zajet, prošmajdat si to tam a fotit.

Jinak mě úplně prvotně navnadily tyhle úžasné fotky: http://www.weather.com/travel/news/nori ... s-20140423

0 Citovat

Kanadský režisér Francois Jacob čekal několik let na povolení,aby mohl natočit dokument nazvaný: Life of Sunless Ice-https://m.facebook.com/LifeSunlessIce/.

0 Citovat

A ty fotky jsou fakt nádherné.

0 Citovat

podobne mesto, trosku blizsie k "nam", ale nie uzavrete
https://en.wikipedia.org/wiki/Nikel
Inak minule som na nejakych ruskych strankach videl porovnanie ruskych a finskych/norskych pohranicnych miest. Par kilometrov od seba, ale uplne ine svety.

0 Citovat

google translate pomohol pri hladani
http://vlada.io/russia-and-russians/

0
6 reakcí