Uvažuji si odskočit teď v červenci na pár dnů z CA zarelaxovat do Cabo. Byl z vás někdo? Má to smysl, nebo to je jen další Cancun nebo Puerto Vallarta? Znám to jen z filmů a vždy jsem to chtěl vidět. I spousta amíků o tom básnilo, když jsme se bavili o Mexiku. Jen se právě bojím, že to bude takové americké  .

Cabo San Lucas? Byl někdo?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Uvažuji si odskočit teď v červenci na pár dnů z CA zarelaxovat do Cabo. Byl z vás někdo? Má to smysl, nebo to je jen další Cancun nebo Puerto Vallarta? Znám to jen z filmů a vždy jsem to chtěl vidět. I spousta amíků o tom básnilo, když jsme se bavili o Mexiku. Jen se právě bojím, že to bude takové americké smiley

0

Cabos je Cancun.Party mesto. Ak hladas vacsi klud, tak chod do La Paz. To je skor rodinna destinacia, aj ked sa ani tu Americanom nevyhnes.
La Paz je na strane zalivu, cize more je teplejsie a pokojnejsie. Do Cabos je to dve hodiny autom, takze sa tam mozes kedykolvek vybrat na celodenny vylet.

Ak hladas rezortove kupanie v teplom mori a nechces chodit az dole, tak skus Puerto Penasco, 3,5h z Calexica.

0 Citovat

Ahoj, v Cancunu a PV jsem nebyl, ale asi to nebude tak americké, i když samozřejmě většina turistů jsou Američani. Stačí jít kousek od promenády v zálivu a hotelových komplexů u hlavní pláže. Tradičně mexické to ale také není, tradiční mexická architektura se najde v San José del Cabo. Více mexický je La Paz s nedalekým krásným zálivem Puerto Balandra a doporučil bych tam celodenní výlet lodí na Isla Espíritu Santo se šnorchlováním s lachtany kalifornskými (sea lions). La Paz ale není vhodný na koupání kvůli znečištěné vodě v zálivu. Možná se to od roku 2009 změnilo, ale tehdy se místní dost divili, když jsem se tam jednou jako jediný koupal. Je škoda do té části Mexika letět jan na pár dní. Mně se nejvíc líbil vícedenní trek v horách východně od Todos Santos na Picacho de la Laguna s unikátně různorodou vegetací včetně palem a kaktusů:
http://www.summitpost.org/sierra-de-la-laguna/563612
https://en.wikipedia.org/wiki/Sierra_de ... ak_forests

Super je v Cabo San Lucas hlavně pláž na mysu, která je vhodná na koupání směrem do zálivu (Lovers beach), ale na jih směrem do oceánu má velké nebezpečné vlny (Divorce Beach). Dá se na ni dojet lodí přes záliv nebo dojít pěšky se závěrečným snadným přelézáním skal. U této pláže je ten známý skalní oblouk, ale musí se k němu plavat (moc lodí okolo) nebo spíše dojet lodí.

0 Citovat

Super, díky oběma, dali jste mně brouka do hlavy:-)

0
3 reakce