Zdravím všechny, v nedávné akci jsem koupila letenky Paříž-Maui a plánuju je dát manželovi k Vánocům. Každopádně teď začínám koukat po ubytování a ceny jsou dost děsivé a v podstatě všude stejné: booking.com, hostels.com, tripadvisor..všude se prakticky nejde dostat pod 40tis, což je na nás moc. Jedeme v březnu od 9-20.3 a nějaké peníze spolkne jak pronájem auta (taky uvídám tipy na levné autopůjčovny) tak jídlo. Tudíž dotaz zní jestli nevíte o něčem levnějším? Vím, že existuje i airbnb, ale tak narychlo jsem koukala a všude samý příjezd do 17hod apod..My přiletíme až ve 21hod. Také jsem slyšela že lze kempovat,ale víc podrobností nevím, tak jestli se taky podělíte o zkušenosti, budu ráda. Ideálně bych se chtěla dostat na cca 1000 Kč/noc (pro hostely, apartmán atd..) nebo kolem 22tisíc max pro oba. Díky moc! .

Dostupné ubytování Maui

Založila ve fóru Tipy na ubytování

Zdravím všechny,
v nedávné akci jsem koupila letenky Paříž-Maui a plánuju je dát manželovi k Vánocům. Každopádně teď začínám koukat po ubytování a ceny jsou dost děsivé a v podstatě všude stejné: booking.com, hostels.com, tripadvisor..všude se prakticky nejde dostat pod 40tis, což je na nás moc. Jedeme v březnu od 9-20.3 a nějaké peníze spolkne jak pronájem auta (taky uvídám tipy na levné autopůjčovny) tak jídlo. Tudíž dotaz zní jestli nevíte o něčem levnějším?

Vím, že existuje i airbnb, ale tak narychlo jsem koukala a všude samý příjezd do 17hod apod..My přiletíme až ve 21hod. Také jsem slyšela že lze kempovat,ale víc podrobností nevím, tak jestli se taky podělíte o zkušenosti, budu ráda.

Ideálně bych se chtěla dostat na cca 1000 Kč/noc (pro hostely, apartmán atd..) nebo kolem 22tisíc max pro oba.

Díky moc!

0

tak Havaj nie je najlacnesji, to uz raz tak, ked najprv kupujem letenky a potom sa pozriem az kam som to vlastne kupil. Nieco ako Palau pred par mesiacmi. Ten marec je da sa povedat high season. Skus teda airbnb, alebo nejake tie vacation rentals napr. cez www.vrbo.com. Ale tak ci tak pod 100 USD na noc asi tazko. Este stanovat teoreticky.

0 Citovat

Nejlevnější hostel na Maui jsem viděl kolem 700 Kč za noc/člověka, z toho bych vyšel. 1000 Kč za noc za dva ti nabídne maximálně kemp (obvykle se platí zhruba 10-15 dolarů za osobu a noc), ale počítej s tím, že má svá specifická pravidla (např. že kempy jeden či dva dny v týdnu zavírají). Doporučil bych spíš důkladně projít airbnb, tam se dá najít spousta zajímavých nabídek, pokud tomu věnuješ čas.

Určitě se ale vážně zamysli, co od toho pobytu čekáš, ať pak nejste zklamaní. Low cost Hawaii je možná, ale samozřejmě vyžaduje jisté kompromisy.

0 Citovat

Nejlevnější, který jsem já na Maui našel (a nakonec i u Kahului bydlel) byl v roce 2012 "Banana Guesthouse" za 28 USD lůžko ve sdíleném pokoji. Od té doby ale trochu podražili - viz odkaz dole. Nebylo to tam nejhorší, k dispozici byla prádelna, místnost s PC a internetem, venkovní gril, každý den bylo možno zalevno absolvovat nějaký program, což bylo dobré pro ty, kteří neměli vyrentované auto (já sice auto měl, ale využil jsem dopravu a následný trek přes Haleakala kráter a dobře jsem udělal).
https://www.mauihostel.com/
https://www.tripadvisor.cz/Hotel_Review ... awaii.html

0 Citovat

Ahoj Michaelo, nevěš hlavu, i na Maui se dá cestovat celkem levně. Pokud tam nejedete válet se celou dobu na plážích, ale spíš navštívit krásnou přírodu, máte možnost přespat zdarma ve 2 kempech (tábořištích) v NP Haleakala:
https://www.nps.gov/hale/planyourvisit/ ... amping.htm
Jen počítejte, že tam může hodně pršet a v Hosmer Grove být i lehce pod nulou (nám dokonce v půlce března večerní déšť zmrznul ráno na stanu, ale to se stává vyjímečně). Pokud byste šli na 2-denní výlet po Haleakale, tak tam se dá také spát zdarma. Limit na 1 kemp je 3 noci za měsíc, což úplně stačí, a nikdo to ani nekontroluje. Tyto kempy jsou otevřeně každý den. 2. kemp je na východním pobřeží, ale není tam pláž. Více o kempech jsem psal tady:
http://www.hedvabnastezka.cz/diskuse/us ... auai-maui/

Perfektní hostel je tento:
http://www.mauihostel.com/reservations/
Vejdeš se i s daní do 1000 Kč na osobu a noc, což je dost (za krize před 7 lety to bylo něco přes 20 USD), ale nemusíš si pronajímat auto, protože hostel pořádá každý den v týdnu free tours (za dýško):
https://www.mauihostel.com/free-tours/
Hlavní free tours jsou v úterý a v sobotu. Ty jsem projel s hostelem i s půjčeným autem (Hana road) či stopem (Haleakala). Pondělní výlet jsme nejeli s hostelem (nestihli jsme včas), ale dá se na Iao Needle dojít i pěšky (zpět nás vzali jiní turisti). Doporučuju i páteční výlet na velryby (loď za příplatek, jinak jsou velryby vidět i ze břehu na jižním pobřeží, ale z lodi jsou blíž) a zbylé dny v týdnu jsou pláže.

Kromě výše uvedených výletů a cestě stopem na trek na Haleakale jsme si půjčili starší Ford Focus kombi tady:
http://www.mauivans.com/what.htm
Starší auta mají omezení, že by se s nimi nemělo jet do odlehlých částí ostrova včetně Haleakaly nebo si při poruše zaplatí drahý odtah člověk sám, takže je lepší si půjčit novější.

0 Citovat

Ještě k autu - já si jej zamluvil předem přes "Dollar", který má půjčovnu přímo u letiště, kde se dá dojet kousek letištním busem zadara, tak i pěšky. Jak píše Libor_S, byla určitá omezení, že nesmíš zajíždět do písku na plážích, dále byl co si vzpomínám zakázán na konci "Road to Hana" úsek, kterým se dá projet ostrov kolem dokola, a to z důvodu, že zvrchu ze skály občas padají na cestu kameny a hrozí poškození střechy auta...tak běžně tam místní jezdí, takže jsem to taky projel a v pohodě smiley

0 Citovat

Pozdní příjezd u airbnb je vždy na dohodě. Třeba na Ibizu jsme dorazili ve dvě ráno. Vyber zajímavé nabídky a pošli dotaz. Třeba ti někdo vyjde vstříc.

0 Citovat

Děkuji všem za tipy a rady smiley

Nakonec asi zvolím airbnb, měli jste pravdu, že se lze domluvit i na pozdnějším příjezdu.
Ještě k tomu půjčení auta - stačí klasický "evropský" řidičák? a pojištění je v ceně nebo musím platit zvlášť?

Na některých stránkách to není úplně zřejmé, tak se radši ptám na Vaše zkušenosti.
Děkuji,
M.

0 Citovat

ak mas cas vodicak si vybav medzinarodny. Aj ked asi sami nebudu vediet co to je na Havaji, ale tych par korun naviac nezabije smiley

0 Citovat

Ja som mal klasicky vodicak a na hawaiii s tym v oboch pozicovniach(obe national) kde sme poziciavali auto nebol ziadny problem.
Policajti nas ale nestopli, takze neviem co by oni povedali na to.
A ako traz pozeram
https://www.hawaiicarrentals.net/driver ... ments.html
Tak nie je potrebne mat medzinarodny vodicak
"Your valid foreign license is good to drive in Honolulu, Hawaii one year upon entry. You will need your valid passport to show admission date. "
Plus ale podmienky u pozicovni sa mozu lisit.
http://www.honolulu.gov/faqs/118-site-c ... cense.html
Kazdopadne myslim ze EU vodicaky vidia velmi casto tak s hviezdickami na vodicaku problem mat nebudu.

0 Citovat

V USA (Texas - pri prevozu auta pres "Driwe Away") me kdysi zastavili policajti za rychlou jizdu v pustine, kdyz jsem na ne vyrukoval s mezinarodnim ridicakem, koukali na to jak urednik do hodin, snazili se v tom jakoze listovat, ale dali mi to celkem rychle nazpet, vice je zajimal muj CZ ridicak. Ja si sice vzdy poctive za tech 50 Kc mezinarodni udelam (spise ale kvuli pripadnym problemum pri nahodne nehode atd.), ale jeste nikdy se mi nikde nestalo, ze by ho po me chteli. Pouze jedenkrat za zivot jsem se setkal s tim, ze si jej policajt zadal (ne po me), a to bylo v Indonesii na Bali.

0 Citovat

Ahoj Michaelo,
pokud se Vám nechce spát v kempu, tak bych Vám doporučil hostel http://www.northshorehostel.com/index.php/the-hostel.
Spal jsem tam rok a půl zpět asi 4 noci a bylo to tam fajn. Zaměstnanci fajn, přátelská atmosféra a k snídani zdarma palačinky v prášku.
Koukal jsem se teď na jejich stránky a cena vychází 29 dolarů na osobu v dormech.
Pokud pojedete na Haleakale, tak Vám doporučím spánek někde v polovině kopce klidně i v autě. Já jsem tam spal a tolik hvězd na nebi
jsem nikde jinde neviděl. Spal jsem tam hlavně z důvodu, že jsem jel na východ slunce.

0 Citovat

Havarijní pojištění (CDW, případně LDW na ukradení auta) v ceně asi nebude při půjčení přímo u půjčovny a dokonce ani povinné ručení (Bodily injury liability insurance, Property damage liability insurance) asi nebude v ceně, což je rozdíl USA a Kanady od většiny jiných zemí (vztahuje se k řidiči a ne k autu). Cenu za půjčení to zvedne třeba na 2-násobek. Při objednávání přes nějakého zprostředkovatele/agregátora na internetu být zahrnuto může a vždy to píšou, případně za příplatek nabízí. U malých rodinných půjčoven v ceně být také může. Pak je ještě spoluúčast, která se dá za příplatek snížit třeba až na nulu.

0 Citovat

Děkuji za další příspěvky -ubytujeme se přes airbnb nebo bychom zkusili ten Northshore..

Ohledně auta - s jakou půjčovnou máte zkušenost?
Osobně počítám za auto na 11dní cca 11000 Kč - je to reálné nebo jsem úplně vedle? smiley

Ideálně aby byla půjčovna na letišti, protože přiletíme večer tak ať je to co nejjednodušší.

Děkuji

0 Citovat

na pronájem auta doporučuju kontaktovat discounthawaiicarrental.com, kromě toho, že se dostali s cenou o 30% níž, než se mi povedlo najít kdekoliv jinde, tak ještě krásně napsali možnosti a obsah jednotlivých balíčků => byl jsem si opravdu jistý, co kupuju a co si případně doplatit na místě.

Nabídly tři varianty - no insurance, basic a plus (ceny 454, 560 a 608) s tím, že jsme nakonec vzali tu nejdražší a dokoupili k ní 24/7, tu stejnou nabídku mi házelo na všech možných i nemožných portálech přes 900 USD a ještě jsem měl kolikrát pochybnosti, co obsahuje...
(nepozastavujte se nad tou cenou smiley dlouhý pronájem na Oahu pro moc lidí).

Nejlépe to vyšlo u Dollaru, vše v pohodě, včetně výměny auta.
Balíček byl: DOLLAR PLATINUM PLUS FREE GPS/NAV
Inclusive items:
1- Unlimited miles
2- Taxes and Fees included
3-LDW Loss Damage Waiver- Zero Excess
4-Supplemental Liability Insurance $1 Million
5-Uninsured Motorist Protection
6- Free GPS/Nav System
7- Two Free extra drivers over age 25
8- Free tank of fuel

0 Citovat

já se na Havaj připravuji dlouhodobě (letenky koupeny tady v jedné z předchozích akcí), jedeme v lednu, v plánu mám tři ostrovy:
Oahu - hostel
Big Island a Maui v kempech.
Airbnb jsem zavrhla, přijde mi dost drahé, spoustu toho navyšuje závěrečný úklid a poplatky, na Maui zvlášť. A to už procházím všechny možné nabídky hotely, hostely, vrbo atd. už 4 měsíce. Taky zkoumám jejich (havajské) nabídky pro vojáky, neb mám chlapa s průkazem Aliance. Ale pořád to vypadá spíš na stan smiley. Rozhodně chceme vidět spoustu věcí a spíš se přesouvat denně autem.
auto mám vyhlídnuté na billiger-mietwagen (6 dní kolem 250 euro/ Big Island). Ale zkusím ještě discounthawaiicarrental.com. Díky za tip.

0 Citovat

Také jsme si půjčovali přes discounthawaiicarrental.com, pojištění jsme měli zvlášť od I4CH (ale dnes už bychom si ho nemohli sjednat a ani bychom do toho asi nešli). Půjčovali jsme si jednou u Thrifty, dvakrát u Alamo - kde jsme pokaždé dostali upgrade na lepší auto (např. Camaro). Ubytování jsme řešili přes Vrbo, vyšlo by to skvěle zejména při více lidech, protože v našich condech byla vždy nějaká další postel nebo rozkládací gauč v obýváku. Jen ve Volcano Village jsme bydleli v bed and breakfast se snídaní, což nám trochu zvedlo průměrný rozpočet;-) My jsme se ve dvou v roce 2015 dostali na průměrně 100 dolarů/noc včetně těch jejich daní, což považuju na hodně drahou Hawaii za dobrou cenu. Rozhodně nelitujeme, protože výhodou bylo, že jsme ve všech ubytováních měli k dispozici plážové vybavení, šnorchly atp, a taky pračku a sušičku (využívali jsme) a také jsme pokaždé dostali wellcome kit- základní potraviny v lednici, mléko, juice, kafe, což je určitě příjemný bonus.

0 Citovat

mandarinko, díky, já to vrbo i airbnb sleduji dál. Fakt je, že ty drobnosti jsou nakonec příjemné - pračka, lednička a třeba i nádobí, co si budeme povídat..

0 Citovat

jj, my taky pouzili vrbo a airbnb, ale byli jsme v 6ti lidech, coz prave neuveritelne snizilo naklady jak na ubytko tak na auto.
Na Oahu a pobyt na Waikiki doporucuji tohle: https://www.kokoresorts.com/
2+kk, v loznici dve ooooobri postele plus rozkladacka v obyvaku, vyhled na Diamond head a Waikiki ve 32.patre vcetne parkovani v primo pod rezortem v cene za 125 USD vcetne tax smiley
tudiz nas noc na osobu pul bloku od waikiki (VYNIKAJICI!) vysla na 21 USD smiley

po tomhle nam uz nekdo uveri, ze nas vysly dva tydny na Havaji vcetne letenky a vsecho 25 tis.? smiley
ale byla to nahodicka, pocitali jsme mnohem vic, pouze shoda nahod a okolnosti pri hledani, plus "správná velikost" skupiny předem neplánovaná, nám zajistili tohle.

0 Citovat

To spani v aute je celkem zajimave smiley Na nejake noci mezi hotely, proc ne.... ale v nekterych zemich je to treba zakazane. Mate s tim zkusennost?

0 Citovat

Na Maui poznam mistecko kde sa da spat mimo kemp, zadara. (sice trochu hucia letadla ale nam ako vyznavacom lowcost tripu a hippie stylu nic nevadilo)
je to u Kanaha beach park. slepa cesta pri letisti ktora konci nedostavana. popri ceste je travicka kde sa da odparkovat a prespat popri aute. Par krat tam prejde nejake auto ktore asi zabludi lebo stejne sa otoci kde to konci a odide prec. niekedy sa tam zastavia domorodci na autach zahulit si travu. nezdrzia sa dlho a tiez odidu prec. V tom parku kusok od cesty je sprcha, zachody, grily. takze ked to tam v 19h zavru (to byl únor) šli sme autom von z arealu, odparkovali to pri tej ceste a spali pod sirakom na karimatkach a v spacakoch. opodal boli aj dalsi ludia ktori to takto riesili (pride mi ze je to tam takto tolerovane) co som si robil taky prieskum tak najlacnejsie ubytko nejaky hostel cca 30-40usd/den.
ale co sme uuuplne najviac vychytali bola pujcovna auta na 3usd/den. jak na Maui tak Kauai. chyba v naceneni jako v pripade letenek (proste zabudli pripisat nulu k tomu smiley))) 1000 kč auto na 2 týždne??!!

Na Kauai sme tiez prespavali zadara v kempoch. ak nas nacapal Ranger vysvetlili sme mu ze sme prisli v noci a nevedeli sme sa orientovat (proste take omacky, vyhovorky) tiez boli vsetci v pohode, vypise vam permin na 3usd a spite dalej. Bez platenia sme spali v Hanaley bay na plazi, pri aute. a na Polihale (dost tam ale fuka)

0 Citovat

3 USD na osobu stojí jen county kempy na Kauai, jinde na Havaji (kromě pár kempů zdarma) jsou kempy (včetně state kempů na Kauai) mnohem dražší:
http://www.to-hawaii.com/kauai/camping/
Nedoporučoval bych takový přístup se spaním zdarma v kempech moc zneužívat. Jednak jsou zprávy, že policajti trvají při nezaplacení předem na opuštění kempu i v noci (a jim to zaplatit na místě nelze), jednak kontrolují rangeři i večer a také by při častějším výskytu takového nerespektování pravidel asi přitvrdili i na ty, kteří se ocitli v nouzi opravdu.

K dotazu Roomstra: Pokud jde o spaní v autě zmíněné výše na svahu Haleakaly, tak tam to nemá moc smysl, když je tam ve výšce asi 2100 m n.m. kemp (tábořiště) zdarma. Jinde je to vhodné asi jen tehdy, pokud jste zašití v místě, kam se běžně nechodí, ale takových vhodných míst tam moc není.

0 Citovat

kto setri ma za tri (dolary) smiley

0 Citovat

Tohle už nemá se šetřením nic společného, tohle je vychcanost a pak se divíme, kde se bere tahle negativní pověst našich národů jako vyčuránků. Jak už bylo řečeno, pak na takovéhle chytráky doplatí lidi, kteří opravdu jsou v nouzové situaci.

0 Citovat

vo vlaku uz mas povinnost vyhaldat revizora smiley

no ono to vyznieva, ze ste ste o plateni vedeli, ale ste sa potom nejaky vyhovorili
ak nas nacapal Ranger vysvetlili sme mu ze sme prisli v noci a nevedeli sme sa orientovat (proste take omacky, vyhovorky) tiez boli vsetci v pohode, vypise vam permin na 3usd a spite dalej

0