Zdravím, na zpáteční cestě z Porta máme 6 hodin a 45 minut na přestup v Bergamu do Ostravy. Je reálné za tuto dobu navštívit a porozhlédnout se po Bergamu? Slyšel jsem, že je to moc pěkné mněsto co stojí za navštívení. Pokud je za tuto dobu návštěva reálná, tak co neminout, respektive co je za tento čas ideální navštívit? Moc děkuji za odpovědi  .

Bergamo - přestup 6h 45min

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

12 reakcí

Zdravím, na zpáteční cestě z Porta máme 6 hodin a 45 minut na přestup v Bergamu do Ostravy. Je reálné za tuto dobu navštívit a porozhlédnout se po Bergamu? Slyšel jsem, že je to moc pěkné mněsto co stojí za navštívení.
Pokud je za tuto dobu návštěva reálná, tak co neminout, respektive co je za tento čas ideální navštívit?
Moc děkuji za odpovědi smiley

0

Kup si 24 hodinovou jízdenku za 5 € a jeď z letiště busem 1A až k lanovce, kterou vyjedeš do Starého města (Citta Alta). Jízdenka platí i na lanovku. Zde už jak píše eremi – pizza, espresso, romantickou procházku a hurá zpět na letiště. Vše stihneš smiley

0 Citovat

Super, to rád slyším ... předpokládám, že ten bus jezdí asi cca co 30 minut ne? Jak dlouho předem doporučujete být zpět na letišti? Do Bergama i z něj přilétáme Ryanairem.

0 Citovat

no minimalne hodinu, je to asi jedine letisko, kde sme fakt skoro nestihli let, kedze na security boli dost pomali a ludi bolo par stoviek smiley

0 Citovat

Bergamo hodka a pul pro klid. Jinak doporucuju repelent, byl jsem tam pred tydnem nahore ve starem meste a tak postipany jsme nikdy nebyli... mluvim o tom parciku uplne nahore, v ulickach to bylo ok nastesti smiley

0 Citovat

Ano, Bergamo je krásné. Určitě se nechte vyvézt tou lanovkou a projděte si staré město. Pak ještě můžete nasednout na autobus, který Vás vyveze ještě nad toto staré město na takovou vyhlídku, ze které je krásný výhled do údolí a na hory. A je tam taková malá věžička. Už ale nevím jak se tato stanice jmenuje. Jezdí tam takový malý autobusík. Také můžete jet na tu 5eurovou jízdenku. Určitě vše za 6h45min stihnete. Raději bych ale na letiště dorazila dřív. Nevím jak v Itálii, ale co jsem předmin. týden letěla do Francie, tak tam byly šílené kontroly a taky v Praze. Kdyby nás nepustili přednostním nástupem, tak nám let uletí.

0 Citovat

Ono vlastně když projdete to staré město, tak tam je další lanovka, která Vás vyveze ještě výš. Když jsem tam byla já, tak byla ale zavřená a jeli jsme tím autobusem.

0 Citovat

a este jedna poznamka, ak by nahodou bolo zle pocasie a neoplatilo by sa moknut v meste, tak oproti letisku je velky shopping Orio Center do ktoreho sa dostanete podchodom cez dialnicu, tak ako na mape:
https://www.google.sk/maps/dir/45.66522 ... !3e2?hl=en

0 Citovat

ahoj,

minulý týden byl náš přestup v Bergamu deset hodin, měl jsem naplánovaný výlet, do centra, našel jsem pěkný článek na http://www.ilove-italy.cz/bergamo-stred ... tmosferou/. Ale výlet nakonec neproběhl, přiletěli jsme z Cagliari v 8:00 a začlo tak moc pršet, že byl výlet nemyslitelný...takže krásných deset hodin na letišti v nákupáku Orion... smiley Musí se počítat se vším smiley

0 Citovat

Super, takže po odečtení času potřebného k odbavení nám zbyde cca 5 hodin, což by mělo na prohlídku města stačit. Moc děkuji všem za informace. Doufám, že se vydaří i počasí a nebudeme muset trčet v nákupáku, ale i to se v takové situaci hodí vědět .... Torr2830 děkuji za odkaz na článek o městě smiley

0 Citovat

Dobrý den, prosím o radu zkušenější. Do Bergama přiletíme ve 14.05 a odlet z Bergama do Valencie máme v 19.25. Myslíte, že dáme prohlídku města?


0 Citovat

Dáte, pokud přiletíte na čas, tak by jste měli mít na to určitě cca 2 hodiny (podle toho, jak budou vycházet busy zpět na letiště).

0 Citovat

S podobným časem jsme dali loni s kamarádem prohlídku Bergama na otočku ;-) Na letiště je to autobusem necelá půl hodina. Kdyby vám ujel, tak to přinejhorším jistí taxi.

0
12 reakcí