Ahoj, na začátku prosince se chystám na deset dní do Číny. Přiletím do Hong Kongu. Budu ráda za tipy, kam se v oblasti jihovýchodní a jižní Číny vydat, co vidět atd. Zajímají mě i vaše zkušenosti s počasím, dopravou, ubytováním. Díky!  .

Deset dní v Číně. Co vidět?

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

9 reakcí

Ahoj,

na začátku prosince se chystám na deset dní do Číny. Přiletím do Hong Kongu. Budu ráda za tipy, kam se v oblasti jihovýchodní a jižní Číny vydat, co vidět atd. Zajímají mě i vaše zkušenosti s počasím, dopravou, ubytováním.

Díky! smiley

0

no to je otazka ako co vidiet za 10 dni v juznej Europe od Spanielska po Ukrajinu smiley
tak na hlavny je Hong Kong, ten si je urcite na 2-3 dni, na jednodonovy vylet Macao, v delte perlovej rieky mozes napr. pozriet Guangzhou (ak ta bavia mesta). A potom na vyber - ist na vychod a Shanghaj, hora Huangshan a mesta ako Hangzhou a Suzhou, alebo ist na zapad , "kusok" je GUilin, alebo dalej je pekna provincia Yunnan. Prip. ist pozriet cinsky "havaj" - ostrov Hainan. Doprava - najlepsie vlakmi (www.cnvol.com), lietadla pozri ctrip.com.

0 Citovat

Rouhodně doporučuji Guilin (2-3 dny) a Kunming.

0 Citovat

zalezi hlavne ci prirodu preferujes, alebo mesta smiley

0 Citovat

Ideálně kombinaci obojího. Ale předpokládám 3 dny v Hong Kongu a pak bych raději přírodu.

0 Citovat

tak to asi teda ten Guilin a mozno narodny park Zhangjiajie https://www.travelchinaguide.com/attrac ... jiajie.htm
Ale tak ci tak si pod prirodou v Cine nepredstavuj narodne parky ako u nas - vsade je kopec ludi, komercia riadna, vstupy celkom vysoke (v proovnani s cenami napr. jedla alebo ubytka a dopravy), chodnicky vybetonovane, rozne chramy a atrakcie smiley

0 Citovat

ono inak v Hong Kongu je tiez pekna priroda, tie niektore ostrovceky su pomaly opsutene smiley Ale ten Guilin urcite stoji za to a je to najblzisie k HK.
inak odporucam tu stranku travelchinaguide.com, tam je toho kopec.

0 Citovat

Asi bych se také přimlouval za trasu směr Guilin. Tam jsi za pár hodin rychlovlakem a pak můžeš klidně vyrazit do přírody. Klidně i "do hor", tedy na Dračí hřbet na terasovitá rýžová políčka nedaleko městečka LongSheng (u vesničky PingAn či jinde). Pěkná příroda je také na trase Guilin - Yangshuo a jinde, stačí zagooglit smiley

0 Citovat

indi_m píše:
To teda nezní úplně lákavě. Ještě jsem zvažovala druhou variantu 3 dny v HK a pak odletět někam do JV Asie. Ale tu mám z velké části procestovanou, takže bych ráda viděla i něco jiného smiley.


V prosinci tam davy určitě nebudou. Píšou tu: Chinese people stay home during this month...
http://www.chinahighlights.com/zhangjia ... cember.htm
http://www.chinahighlights.com/guilin/w ... cember.htm

To spíš budou davy na známých místech Thajska, Barmy atd., kde je na rozdíl od Číny hlavní sezóna.
V Zhangjiajie jsou v prosinci nižší ceny vstupného i dalších služeb, jen píšou, že nejezdí shuttle bus (což nevím, jak velký je problém, teprve se tam chystám v červnu). Spíš bude v Číně problém se vůbec domluvit. Asi to chce jim vždy ukázat názvy míst, kam se chceš dostat, v čínských znacích.

0 Citovat

Ahoj cestovatelé,
přináším čerstvé tipy a rady na cestu do Číny, mrkněte sem a počtěte si smiley http://fijalka.cz/podzimni-putovani-krasami-ciny/

0
9 reakcí