Letime v dobe pres Novy rok do Dubaje a do Omanu ( 3 dny Dubai , 7 dnu Oman ) zajimala by me doprava v Dubai ,je nejaka slevova jizdenka po meste vcetne treba vstupu , jak vyhodne nebo nevyhodne jsou taxiky a co treba navstivit a co nema cenu ? Mame to trosku rozhozene . do Dubaje priletime 27.12 v 6 vecer transfer do hotelu mame zajisteny ( ubytovani 4 km od DXB ) co se da podniknout jeste vecer,,,? 28.12 se chceme presunout do Muscatu , asi busem i kdyz letecky jsem to jeste nezavrhnul , pokud by bylo letadlo, tak asi vyberu odlet v podvecer a meli bychom jeste cas na Dubai .. bus jede bud rano , taze uz nic, nebo odpoledne a nad tim vaham, kdyz je to 6 hodin cesty ..( nocni prijezd do Muscatu se me moc nezamlouva ) Zpet s Omanu 4.1. odlet z Dubaje 6.1. vecer , zase zalezi ,kdy se vratime z Omanu a jak jestli busem nebo letecky , zvolil jsem jsem jiny hotel nez pri priletu, je tam odvoz z a na letiste zdarma , k dispozici budeme mit tedy cely jeden den a pak i druhy s tim, ze tam uz pak bude treba jet na letise a pochopitelne i ten casovy prostor co se vratime z Omanu Hledal jsem uz v ruznych pruvodcich , zjistoval informace , neco nastudovane mam , ale presto se ptam , protoze Dubai je zrejme hodne navstevovana destinace a urcite se najdou zkusenejsi ,co by poskytli dobre tipy pro toto mesto , treba i tip zda stoji za to ,obetovat cas na koupani a kterou cast plaze doporucit ? nebo nechat koupani az na Oman a radeji poznat mesto ? Taky jsem i pri tom malem casovem prostoru premyslel o vyletu do Abu Dhabi , ma to smysl na otocku ? Diky za info .

Dubai- doprava po meste a co videt

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

10 reakcí

Letime v dobe pres Novy rok do Dubaje a do Omanu ( 3 dny Dubai , 7 dnu Oman ) zajimala by me doprava v Dubai ,je nejaka slevova jizdenka po meste vcetne treba vstupu , jak vyhodne nebo nevyhodne jsou taxiky a co treba navstivit a co nema cenu ?
Mame to trosku rozhozene . do Dubaje priletime 27.12 v 6 vecer transfer do hotelu mame zajisteny ( ubytovani 4 km od DXB ) co se da podniknout jeste vecer,,,?

28.12 se chceme presunout do Muscatu , asi busem i kdyz letecky jsem to jeste nezavrhnul , pokud by bylo letadlo, tak asi vyberu odlet v podvecer a meli bychom jeste cas na Dubai .. bus jede bud rano , taze uz nic, nebo odpoledne a nad tim vaham, kdyz je to 6 hodin cesty ..( nocni prijezd do Muscatu se me moc nezamlouva )

Zpet s Omanu 4.1. odlet z Dubaje 6.1. vecer , zase zalezi ,kdy se vratime z Omanu a jak jestli busem nebo letecky , zvolil jsem jsem jiny hotel nez pri priletu, je tam odvoz z a na letiste zdarma , k dispozici budeme mit tedy cely jeden den a pak i druhy s tim, ze tam uz pak bude treba jet na letise a pochopitelne i ten casovy prostor co se vratime z Omanu

Hledal jsem uz v ruznych pruvodcich , zjistoval informace , neco nastudovane mam , ale presto se ptam , protoze Dubai je zrejme hodne navstevovana destinace a urcite se najdou zkusenejsi ,co by poskytli dobre tipy pro toto mesto , treba i tip zda stoji za to ,obetovat cas na koupani a kterou cast plaze doporucit ? nebo nechat koupani az na Oman a radeji poznat mesto ?
Taky jsem i pri tom malem casovem prostoru premyslel o vyletu do Abu Dhabi , ma to smysl na otocku ?

Diky za info

0

Koukam , ze nikdo se nechce se svymi zkusenostmi o Dubaji pochlubit, ani dat nejaky tip ... smiley

0 Citovat

o dubaji uz bolo tolko popisane...
viewtopic.php?f=29&t=3394
viewtopic.php?f=29&t=3459
viewtopic.php?f=29&t=2987

U Dubajhu si hlavne uvedomit ze to je strasne rozthane, od letiska a stareho mesta v Deire k Burj Khalifa to kludne hodinu rataj a este dalej je Dubai Marina, takze treba si dobre zvolit trasu. Inak klasika Nol silver karta a ides. Taxiky v pohodem, najma ak je vas viac.

0 Citovat

Spis by mne zajimalo jestli mel nekdo v Dubaji pujceny auto? Metro, aspon podle mapy vypada v Dubaji na prd a okolo hotelu, kde pravdepodobne budu bydlet poradne nic neni. Tudiz bych rad auto.

0 Citovat

Ahoj,
pokud budes jen v Dubaji tak bych auto nepujcoval..pokud ale aspon na jeden den chces dat Abu tak uz bych do toho sel. Jinak v Dubaji je siroka sit mhd.

Jirka
www.jorgus.webnode.cz

0 Citovat

Prave to mame tak, ze priletime do Abu Dhabi a potom jedeme autobusem do Dubaje.

0 Citovat

Po Dubaji je nejjednodušší se dopravovat se Metrem případně tramvají v okolí Mariny. Po Dubaji sice jezdí taky busy ale přišlo mi to trochu zmatený. Kolikrát bylo vůbec těžký najít zastávku natož pak zjistit jaký busy tam jezdí a jakým směrem.

Doporučuju navštívit Jumeirah Mosque, kde jsou komentované prohlídky. Konají se každý den kromě pátků myslím od 10 nebo 11 hodin. Stojí to myslím 10 AED a bylo to hodně zajímavý.

0 Citovat

ked uz tu rozoberame ten Dubaj, da sa vyhnut tomu priplatku 25 AED pri nastupe na letisku? Minuly rok som ho zaplatil, o tretej rano aj tak nebolo nad cim rozmyslat, ale idem znovu a tak ci sa da niekde "naboku" zobrat taxi (Terminal 1/3) s nastupnym 6AED

0 Citovat

Neber taxi na stanovisti na letisti a popojdi dále od letiste - mavni na taxi a s ridicem si domluv jizdu mimo mereni - z letiste te každý druhy ridic do centra hodi za cenu 20 dirhamu - když uz musim taxíkem tak jezdim jedine takto - a v noci te vezme kazdy - nemaji stim problém a radi si privydelaji.

0 Citovat

Ahoj, jak píše Kubi, ten úsek pláže je vlastně tak nějak jediný dostupný veřejný, a je to tam fajn, moře je čistý a teplý.

Co se týče nakouknutí na sjezdovku v Mall of Emirates: pro vstup musíš zaplatit, ale je tam prosklená stěna, takže se dá v pohodě něco vidět i z toho obchoďáku - minimálně kousek vleku a pár dětí na saních smiley

Zbytek nevím, byla jsem tam jen krátce. Ale kdybyste chtěli a měli čas (cca 5-6 hodin), můžu doporučit let balonem v poušti při východu slunce. Je to drahota, ale zážitek smiley Případně mrkni na můj blog (v podpisu), mám tam fotky a info.

0 Citovat

Diky za dalsi info no svah me zajima jako profesionala i kdyz se tomu uz ted nevenuju ,ale treba prukaz licencniho trenera alpskych disciplin otevre moznost zhlednout vic, nez jen deti na sanich a kousek vleku smiley
Balonove letani je urcite zazitek , ovsem jednak asi nebudeme chtit tolik financne vykrvacet , myslim ze to uz pak radeji vymenime 6 hodinovou cestu busem do Omanu za hodinovy let ..no a pak tolik casu nebude pokud do toho zahrneme i Abu Dhabi a to vykoupani se

0
10 reakcí