Čaute, dostal sem za úkol příjemnou povinnost. Vybrat dovolenou all inc na podzim někde za exotikou. My jsme nebyli s CK na all inc resortu několik let, neuznáváme to a raději cestujeme tak jako většina z Vás tady, ale přišla nabídka, která se neodmítá.Dle našich kritérií a požadavků vyšly 3 země.MauriciusKeňaDominikánaKterá země z těch 3 je nejlepší na to 10 denní povalování v rezortu a určitě aspoň ze 2 výlety a průzkumné cesty na které jsme zvyklí z "normální" dovolené :) Přiznám se o Keňi nemám ani tucha.Mauricius je dost členitý a né všechny části jsou topové a Dom. rep. má taky jižní a vých pobřeží a jedno je lepší, ale nevím které.Prosím Vás o jednoduchý tip jakou zemi preferovat a příp. jakou oblast. Díky .

Příjemná starost, ale poraďte mi !

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

 Čaute, 

dostal sem za úkol příjemnou povinnost. Vybrat dovolenou all inc na podzim někde za exotikou. 

My jsme nebyli s CK na all inc resortu několik let, neuznáváme to a raději cestujeme tak jako většina z Vás tady, ale přišla nabídka, která se neodmítá.

Dle našich kritérií a požadavků vyšly 3 země.

Mauricius

Keňa

Dominikána

Která země z těch 3 je nejlepší na to 10 denní povalování v rezortu a určitě aspoň ze 2 výlety a průzkumné cesty na které jsme zvyklí z "normální" dovolené :) 

Přiznám se o Keňi nemám ani tucha.

Mauricius je dost členitý a né všechny části jsou topové 

a Dom. rep. má taky jižní a vých pobřeží a jedno je lepší, ale nevím které.


Prosím Vás o jednoduchý tip jakou zemi preferovat a příp. jakou oblast. 

Díky

0

Už jsem to tu psal, ale v současném fóru to nemůžu najít :-(

Byl jsem v Dominikáně. 4* hotel s AI, jižní pobřeží (Bayhibe - Karibské moře). Lokalitu jsem řešil taky hodně a nakonec zvolil Bayahibe oproti Punta Cana a to hlavně z důvodu kvality moře. Mělo by to na jihu být lepší. Za sebe můžu říct, že koupání opravdu paradní, voda čistá, krásná. Nemůžu porovnat s Punta Cana, tam jsem nebyl, ale co jsem se bavil s lidma na výletě, kteří bydleli v Punta Cana, tak říkali, že koupačka je v Bayahibe opravdu lepší. Stejnou věc mi potvrdili i lidi co tam žijou přes 10 let a pořádají výlety.

Další věc je, proč jsem volil Bayahibe bylo, že je tam jen několik hotelů a není to několika kilometrový pás hotel vedle hotelu jako v Punta Cana, takže méně lidí. Navíc kousek je městečko Bayahibe, kde se dá zajet, nic moc tam sice není, ale možnost tady je :-)

Byli jsme tam 9 dní a 2 výlety jsme taky dali. Určitě doporučuju výlet na Saonu - to jsou ty pravé karibské pláže, opravdu paráda. Jako druhý výlet je možností spousta - hory, vodopády, byla tam tuším možnost návštěvy nějaké destilérky nebo čokoládovny. Už přesně nevím, ale našel bych to. Možností je opravdu spousta. My vyrazili do Santo Dominga (hlavní město).

Hotel byl skvělý. Asi 3 bufetové restaurace, 7 ala carte restaurací (asijská, mexická, středomořská, ...), pizzerie která jede celou noc. Několik barů s výborným místním rumem. No nenudil jsem se :-D

Ač nerad jezdím na stejné místo vícekrát, tady bych s tím neměl problém. Pro mě ideální spíše "válecí" dovolená.

Jestli s cestovkou, tak doporučuju německé - větší výběr, nižší ceny.

0 Citovat

Moc pěkné, děkuji za tip.

Mauricius už si člověk vyčte toho je všude plno, ale ta Keňa to je pro mě neznámá. A lákavá

PS: Nemohu Německou CK, poukaz je od fischera, takže jsme limitovaní Fischerem :)

0 Citovat

Moc pěkné, děkuji za tip.

Mauricius už si člověk vyčte toho je všude plno, ale ta Keňa to je pro mě neznámá. A lákavá

PS: Nemohu Německou CK, poukaz je od fischera, takže jsme limitovaní Fischerem :)

0
3 reakce