Zdravím cestovatelé,pomalu začínám plánovat naší cestu do Thajska a rád bych znal vaše názory. Procházel jsem jak česká, tak zahraniční fóra a nyní mám sestaven tento hrubý plán:čtvrtek 28. září 2017 9:25 odlet z Prahy, přílet do Doha 16:25, odlet z Doha 17:35pátek 29. září 2017 4:25 přílet do Bangkoku, ubytování, prohlídka Bangkokusobota 30. září 2017 Prohlídka Bangkokuneděle 1. říjen 2017 Prohlídka Bangkokupondělí 2. říjen 2017 Přelet do Chiang Raiúterý 3. říjen 2017 Chiang Raistředa 4. říjen 2017 Chiang Raičtvrtek 5. říjen 2017 Přelet z Chiang Rai do Bangkoku, z Bangkoku dále na Krabipátek 6. říjen 2017 Krabi - Phi Phisobota 7. říjen 2017 Phi Phineděle 8. říjen 2017 Phi Phipondělí 9. říjen 2017 Phi Phi - Ko Lantaúterý 10. říjen 2017 Ko Lantastředa 11. říjen 2017 Ko Lantačtvrtek 12. říjen 2017 Ko Lantapátek 13. říjen 2017 Ko Lanta - Krabi, přelet z Krabi do Bangkokusobota 14. říjen 2017 Prohlídka Bangkoku, nákup suvenýrůneděle 15. říjen 2017 2:05 odlet z Bangkoku, 4:45 přílet do Doha, 8:00 odlet z Doha, 13:10 přílet do PrahyRozhodoval jsem se dlouho mezi Chiang Mai a Chiang Rai, ale nakonec jsme se dohodli, že chceme spíše vidět Chiang Rai. Dále nějaké 3-4 dny na Bangkok jsou snad dostačující. Nad čím stále váhám jsou ostrovy. Láká nás potápění, co nejméně lidí a rád bych znal vaše doporučení. Přelety v rámci Thajska budu řešit nejspíše s Thai Lion Air, kde je 15kg zavazadlo v ceně a mají teď nejnižší ceny. Je to zatím hrubý plán, koupené máme pouze letenky z Prahy do Bangkoku a zpět. Díky za vaše názory, Petr .

Thajsko a názory na můj plán cesty

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

7 reakcí

Zdravím cestovatelé,

pomalu začínám plánovat naší cestu do Thajska a rád bych znal vaše názory. Procházel jsem jak česká, tak zahraniční fóra a nyní mám sestaven tento hrubý plán:

čtvrtek 28. září 2017 9:25 odlet z Prahy, přílet do Doha 16:25, odlet z Doha 17:35

pátek 29. září 2017 4:25 přílet do Bangkoku, ubytování, prohlídka Bangkoku

sobota 30. září 2017 Prohlídka Bangkoku

neděle 1. říjen 2017 Prohlídka Bangkoku

pondělí 2. říjen 2017 Přelet do Chiang Rai

úterý 3. říjen 2017 Chiang Rai

středa 4. říjen 2017 Chiang Rai

čtvrtek 5. říjen 2017 Přelet z Chiang Rai do Bangkoku, z Bangkoku dále na Krabi

pátek 6. říjen 2017 Krabi - Phi Phi

sobota 7. říjen 2017 Phi Phi

neděle 8. říjen 2017 Phi Phi

pondělí 9. říjen 2017 Phi Phi - Ko Lanta

úterý 10. říjen 2017 Ko Lanta

středa 11. říjen 2017 Ko Lanta

čtvrtek 12. říjen 2017 Ko Lanta

pátek 13. říjen 2017 Ko Lanta - Krabi, přelet z Krabi do Bangkoku

sobota 14. říjen 2017 Prohlídka Bangkoku, nákup suvenýrů

neděle 15. říjen 2017 2:05 odlet z Bangkoku, 4:45 přílet do Doha, 8:00 odlet z Doha, 13:10 přílet do Prahy

Rozhodoval jsem se dlouho mezi Chiang Mai a Chiang Rai, ale nakonec jsme se dohodli, že chceme spíše vidět Chiang Rai. Dále nějaké 3-4 dny na Bangkok jsou snad dostačující. Nad čím stále váhám jsou ostrovy. Láká nás potápění, co nejméně lidí a rád bych znal vaše doporučení. Přelety v rámci Thajska budu řešit nejspíše s Thai Lion Air, kde je 15kg zavazadlo v ceně a mají teď nejnižší ceny. Je to zatím hrubý plán, koupené máme pouze letenky z Prahy do Bangkoku a zpět. Díky za vaše názory, Petr

0

Nevím co teda máte v plánu v Chiang Rai, ale je to tam tak max na 2 dny - město a Wat Rong Khun. Osobně bych se teda rozhodně na 3 noci směřoval do Chiang Mai, kde je toho k vidění a dělání mnohem víc, včetně třeba možnosti půjčit si motoroky a projet Samoeng Loop nebo si vyjet na Doi Inthanon.

Phi Phi pokud chcete málo lidí, tak vyberte resort mimo Ton Sai, sice se tam jinak než lodí nedostanete, ale zase tam bude relativní klid, nicméně je třeba počítat, že vše budete muset kupovat v resortu a ceny tam jsou vyšší. Jinak Phi Phi není úplně destinace na co nejméně lidí :)

0 Citovat

Taky bych to více viděl na Chiang Mai. O Chiang Rai jsem neslyšel úplně dobré reference.

Nechcete to udělat jako my? Letět z Bangkoku do města Mao Hong Son. Tam se kouknout po okolí vzít skůtr a prozkoumat čínské vesnice na sever od města (je tam fakt nádherně a není tu moc velký provoz).

Na cestě z Mao Hong Sonu do Chiang Mai je městečko Pai. Je to sice trochu továrna na turismus (je tu hromada backpackerů hlavně z Anglie a Německa), ale příroda kolem je nádherná. Na takový západ slunce nad Pai Canyon se nezapomíná.

Potom můžete skočit na mikrobus a jste v Chiang Mai. Zde tipy moc nemám, byli jsme zde sice dva dny, ale město jsme trochu odbyli. Určitě se sem musím vrátit.

Jinak snad brzy napíši cestopis a pak ho jsem prásknu. Ostatní cestovatelé dali Thajsku kratičké recenze, tak třeba tě inspirují.

Kdybys potřeboval, tak se klidně ptej.

Honza

0 Citovat

my jsme projeli sever, a parádní je Sukhothai, a okoli Chiang Mai, kde je nejvyšší hora Thajska. V Chiang Rai toho moc není a v okolí jen pár věcí.

http://www.mikibeth.cz/severni-t...jsi-mista/

Na jihu pak mnohem vyšší ceny, PhiPhi asi nejdražší ubytování a dost lidí. V Thajským zálivu z těch tří ostrovů bych se vrátil asi jen na Ko Tao, kde je nejčistší nejprůhlednější voda.

http://www.mikibeth.cz/jizni-tha...evynechat/

0 Citovat

Myslím, že se nás tazatel spíš ptá, jestli je program zvládnutelný, co se týče přesunů. To určitě se dá. Nejspíš bude překvapený, že většina dne, který má teď vyhrazeny na přesuny mu zůstane.

Určitě se dají najít i zajímavější místa. Všichni do něj šijete kvůli Chiang Rai. Chiang Mai je pěkné, nejspíš má nějaký dobrý důvod, proč chce zrovna Ch. Rai. Můžu doporučit kompromis. Přiletět do Chiang Rai a odlétat z Chiang Mai. Mezi městy se dá přepravit mikrobusy. Cesta myslím trvá 3 hodiny a stojí pár set bathů. Jedou ale jen přes den. Tak si bude moct prohlídnout Chiang Rai a až ho bude nudit přesunout se do Chiang Mai.

Tři noci na Phi Phi je svým způsobem dost. Jestli má rád party, davy lidí, tak si to užije. Jinak pro vyjití na viewpoint, poprocházení pláží stačí i jeden jeden a půl dne.

0 Citovat

Tak pokud si přečteš začátek dotazu, tak se ptá na názory. Nevím z čeho jsi nabyl dojmu, že do něj někdo "šije", prostě mu tady lidi sdělují názory. Zase, kdyby jsi četl pozorně, tak si všimneš, že preferuje málo lidí a potápění, takže asi nemá rád party a davy lidí. Nicméně Phi Phi není jen Ton Sai a okolí, takže i tam se dají najít klidná místa. Nicméně na klid a potápění je mnoho lepších ostrovů.

0 Citovat

Díky moc všem za odpovědi. Chiang Rai nakonec zkrátíme o jeden den. Moc nás láká vidět Wat Rong Khun a to je důvod, proč chceme sem. Chiang Mai je taky výzva a šlo by to teoreticky i spojit, když už budeme "kousek". Ostrovy byly takový nástřel a vypadá dle vašich odpovědí, že to pozměním :-) Dále uvidím po pročtení odkazů.

Škoda, že jsme letos poměrně dost limitováni délkou dovolené, jinak bych jel minimálně o týden déle a ještě na týden přeletěl do mého velmi oblíbeného Hanoje :-)

0 Citovat

Wat Rong Khun opravdu stojí za to, mně se líbil opravdu moc, je neuvěřitelný to spojení moderny s budhismem a fakt stojí za to prohlídnout si všechny detaily, člověk tam najde až neuvěřitelný věci :)

Není to ale daleko od Chiang Rai a spolu s procházkou městem se to opravdu dá zvládnout během dne, dne a půl, jelikož samotný Chiang Rai je fajn, ale Chiang Mai je jinde :)

0
7 reakcí