Ahoj, chci se zeptat na ideální místo v Thajsku, pokud hledáte krásné pláže, moře a chcete si opravdu odpočinout? . Maximálně se dopravit na nějaké jiné ne moc vzdálené místo? Pokud možno cenově dostupné. Chtěli bychom jet nejlépe v březnu. Už jsem pročetla pár diskuzí, jenže když už myslíte, že máte vyhráno, druhý to nekompromisně zkritizuje. Nicméně i tak mi dobře vychází Krabi, možná i Phi Phi?díky za odpověď .

Thajsko pro neználky

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

7 reakcí

Ahoj, chci se zeptat na ideální místo v Thajsku, pokud hledáte krásné pláže, moře a chcete si opravdu odpočinout? . Maximálně se dopravit na nějaké jiné ne moc vzdálené místo? Pokud možno cenově dostupné. Chtěli bychom jet nejlépe v březnu. Už jsem pročetla pár diskuzí, jenže když už myslíte, že máte vyhráno, druhý to nekompromisně zkritizuje. Nicméně i tak mi dobře vychází Krabi, možná i Phi Phi?

díky za odpověď

0

Krabi i Phi Phi jsou krásná místa. Březen je už pomalu konec sezóny, tak by tam nemělo být moc lidí, ale chcete-li mít liduprázdné pláže, hledal bych jinde a víc na jih. Navíc na vámi zmíněných místech počítejte s vyššími cenami asi jako ve Španělsku.

0 Citovat

Asi ostrovy mezi Koh Lanta a Koh Lipe.

Ale co preferuje jeden, druhý nemusí.

Pro klid doporučuji

0 Citovat

Děkuji.

A když tedy člověk pojede na vlastní pěst, kolik tedy tak myslíte pro jednoho cenově, počítám letenka kolem těch 11tis, nevím, jak se tam pohybuje jídlo, ubytování bude přes booking.com, výlety moc nebudou, spíše si třeba půjčíme skutr, zda to tam jde nebo doprava taxíkem.

Jsou tam velké cenové rozdíly mezi ostrovy, co se týče výše zmíněného? Myslíte třeba, že Koh Lanta vychází levněji než Krabi?

děkuji

0 Citovat

Zapomněla jsem napsat, že chceme jet tak na 10 dnů.

0 Citovat

Ceny ubytování, jídla i služeb jsou tam hodně nízké, v pohodě se dá fungovat za 1000-1500 THB pro dva na den včetně ubytování, jídla, vstupů a přesunů atd., pokud budete šetřit, tak i za výrazně méně. Skůtr půjčíš za několik set THB na den (200-400), ostrovy jsou obecně o něco dražší než pevnina, z logiky věci.

0 Citovat

Pokud jste v Thajsku nikdy nebyli, je to asi jedno. Jiný kraj uchvátí tak jako tak. Spíš bych to vybíral podle letenek – když Phuket, tak Phuket. Když Krabi, tak Krabi a pokud Bangkok? Tak asi Koh Chang?

0 Citovat

Pokud hledáte krásné pláže, tak určitě ne Krabi. Tam jedině Railay, ale zas tam si odstřihnutá od světa (dostaneš se tam jen lodí). Kromě pláže tam není co dělat.

Lanta mi přijde ideální. Pláže jsou pěkné, i když třeba Long beach na Phi Phi nebo pláž na Koh Ngai se mi líbila víc. Na Lantě je určitě taky pěkná koupačka. Navíc ostrov je poměrně velký - je možnost vybírat lokaci podle toho, zda chcete méně lidí, ale taky třeba méně restaurací nebo raději něco živějšího. Ono ale celkově mi Lanta v porovnání s Phi Phi přišla v pohodě a ne tak turistická. Navíc je tam co dělat - dá se půjčit skůtr a projet si ostrov. Na jihu je národní park, jsou tam tuším i nějaké vodopády. Nabídka výletů je taky široká.

Ceny na Lantě v porovnání s Phi Phi úplně v pohodě. Měli jsme večeři i za 70 THB. Stejné jídlo na Phi Phi 100 - 120 THB, ale viděl jsem ho i za 200 THB.

Pokud Phi Phi, tak bych nezůstával v centru ostrova kolem Ton Sai Pier. To je pořádná divočina, plno lidí. Pláž mi taky přišla taková nic moc. My zůstali na Long Beach - parádní pláž. Je tam pár hotelů i restaurací. Dalo se vybrat. Večeře v restauraci tady byla 100 - 150 THB jídlo.

Pokud se nechcete moc přesouvat, tak z Lanty se dá odskočit třeba na 2 noci na Koh Ngai nebo Ko Kradan. Oba mají nádherné pláže a je to kousek - cca hoďka lodí. Byli jsme na Koh Ngai a parádní klid. Ostrov je maličký, jsou tam snad jen 4 hotely, jinak nic. Člověk je omezený kam si zajde na jídlo, ale zase relax to byl skvělý :-)

Co se týče celkové útraty asi záleží, jak moc jste nároční či nenároční na ubytování. Já loni vybíral řekněme na thajské poměry nadprůměrné hotely. Cena za noc 2000 - 3000 THB a musím uznat, že hotely byly mnohem mnohem lepší než stejná kategorie někde v Řecku nebo Španělsku. Zároveň po loňské zkušenosti si myslím, že kdybych vybíral hotely s cenou kolem 1500 THB/noc, tak pořád by to bylo slušné a čisté ubytování. Samozřejmě to jde pořád ještě levněji.

Útrata na místě potom hodně záleží na tom kolik výletů, případně transferů byste absolvovali. To je ta největší položka. Jídlo je fakt levné. My cestovali dost - 4 místa, půjčená motorka, 2 celodenní výlety a celková útrata vyšla na cca 1000 THB/ osoba a den. Přičemž jen třeba transfer lodí je za kolem 400 THB. Výlety 600 - 1500 THB. Na druhou stranu jsme si nijak neomezovali, nic nepočítali. :-) Byli jsme tam 12 dní.

0
7 reakcí