Ahojte,máte nejaký tip na pláž pri mrtvom mori teraz, keď Ejn Gedi aj Mineral Beach (obe veľmi doporučované) sú zavreté kvoli sinkholes? Jedna možnosť je Ejn Bokek, ktorá je však pri tom južnom mrtvom mori a kdesi som na to čítal takú nepeknú recenziu, že tá južná časť je vlastne iba priemyselná mláka pre Dead sea works... Viem, že sú aj ďalšie pláže na severe, ale nejak sa mi k nim nepodarilo nájsť recenzie (okrem Neve midbar, ku ktorej som ale našiel nepekné recenzie :-D) .

Mrtvé more - ktorá pláž

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

5 reakcí

Ahojte,

máte nejaký tip na pláž pri mrtvom mori teraz, keď Ejn Gedi aj Mineral Beach (obe veľmi doporučované) sú zavreté kvoli sinkholes? Jedna možnosť je Ejn Bokek, ktorá je však pri tom južnom mrtvom mori a kdesi som na to čítal takú nepeknú recenziu, že tá južná časť je vlastne iba priemyselná mláka pre Dead sea works... Viem, že sú aj ďalšie pláže na severe, ale nejak sa mi k nim nepodarilo nájsť recenzie (okrem Neve midbar, ku ktorej som ale našiel nepekné recenzie :-D)

0

ozaj, skoro by som zabudol.....Prosím :-)

0 Citovat

Ein Bokek bol fajn, pláž je zdarma, parkovanie je zdarma (31°11'35.2"N 35°21'45.0"E), sprchy sú zdarma a dajú sa prenajať ležadlá a slnečníky (cenu neviem). Okrem toho je to v "meste", takže nie je problém sa niekde ísť najesť alebo si niečo kúpiť. Nemal som pocit, že by tam more vyzeralo inak ako kdekoľvek inde, vody tam bolo dosť a bola aj dosť slaná :D Hore aj tak žiadna pláž nefunguje, takže je to bezpredmetné.

Potom keď tak bacha že na oficiálnych parkoviskách (modrý obrubník) sa všade platí, treba parknúť buď tam kde som hodil súradnice alebo na štrkovom parkovisku pri Petra Shopping center.

0 Citovat

No tak díky za tip. Asi teda skúsime tú ejn bokek. Ale myslím, že nie je pravda, že na severe nič nefunguje teraz. Podľa toho čo som zistil tak je zatvorený len mineral beach a ejn gedi

0 Citovat

Tak beriem späť, zjavne na úplnom severe už na Palestínskom území funguje ešte jeden komplex pláží, ten sme ale pri hľadaní ani nebrali do úvahy, keďže sme šli z Eilatu do Jeruzalema a v čase keď sme prechádzali okolo už bola tma.

0 Citovat

Tak ein bokek bol nakoniec fajn. A Moon Eclipse díky za tip na parkovanie, bolo to fajn, hneď pri pláži

0
5 reakcí