Ahoj, konečně se mi podařilo najít čas a sepsat něco k severní Indii, kterou jsme s kamarádkou projely díky říjnovému megahitu. Trasa byla (po mnoha změnách a přizpůsobeních) následující: Lucknow-Varanasi-Agra-Jaipur-Delhi-Haridwar-Rishikesh-Haridwar-Delhi-Lucknow. Pokud máte zájem, mrkněte. http://travellingkitkat.blogspot.cz/201 ... -cast.html http://travellingkitkat.blogspot.cz/201 ... -cast.html Na blogu najdete mimojiné i zápisky z Brazílie, rychlotripu do USA a Kanady či dalších cest. .

Cesta po severní Indii

Založila ve fóru Cestopisy

19 reakcí

Ahoj,

konečně se mi podařilo najít čas a sepsat něco k severní Indii, kterou jsme s kamarádkou projely díky říjnovému megahitu.
Trasa byla (po mnoha změnách a přizpůsobeních) následující: Lucknow-Varanasi-Agra-Jaipur-Delhi-Haridwar-Rishikesh-Haridwar-Delhi-Lucknow.

Pokud máte zájem, mrkněte.
http://travellingkitkat.blogspot.cz/201 ... -cast.html
http://travellingkitkat.blogspot.cz/201 ... -cast.html

Na blogu najdete mimojiné i zápisky z Brazílie, rychlotripu do USA a Kanady či dalších cest.

0

Super cteni smiley

0 Citovat

Díky smiley

0 Citovat

Porad stejna nemoc smiley

0 Citovat

Mně je dobře, Truhlíku, ale můžeš ty říct totéž? Každopádně ve svém prvním příspěvku bych zdůraznila tu část "Pokud máte zájem", je celkem stěžejní :-*

0 Citovat

Truhlika si nevsimej..to je jen mistni kret*n, ktery by mel byt uz davno zavreny nekde na samotce smiley

0 Citovat

Já vím, místní troll, kterého za dobré chování pouštějí na internet smiley Jako mně je jasné, že je v těch článcích hrozně "omáčky", proto to rozhodně nesedne každému, ale zcela sobecky se přiznávám, že je píšu taky proto, abych si za x let tohle všechno sama připomněla, až vzpomínky lehce vyblednou. A snažím se tam psát i praktické informace (ceny za jednotlivé ubytování atd.), tak snad to někomu pomůže. Mně se to třeba osvědčilo, spoustu hotelů jsem viděla jako zmínku někde na blogu, tak jsem si k nim jen vyhledala adresu a nechala se tam zavést rikšou. Někdo má možná vybranější plánování, ale já jsem na to moc času neměla a stačilo to smiley

0 Citovat

Náhodou je to super , mě to přijde dobře napsané. Podle mě je mnohem lepší když tam dáš svoje postřehy , pocity a zážitky , než jen strohé konstatovaní přesun, hotel a ceny.

0 Citovat

Jojo, jsou tam super informace, ktere se mohou hodit smiley celkove vas ale obdivuju, ze jste jely takhle jen dve holky..prece jenom tech pripadu z Indie, co se tyce nasili na zenach cestovatelkach, je posledni dobou hodne smiley

0 Citovat

Ja sem se v tom chvilema trochu ztracel - ja mam zase radsi ten strohy "german style" smiley kterym psal Dave to Polsko, ale kazdy ma rad to svoje, nechci tim rozhodne rict ze to bylo spatne (urcite to bych to soupnul do lepsi poloviny zdejsich blogu smiley).. Tak me pls nepranyrujte za trolling smiley

Mozna si ale neodpustim jeste jeden comment - dneska jsem koukal na svoje oblibene weby po 14 denni pauze takze jsem shledl par cestopisu a prijde mi ze ten soft do ktereho ten blog pises ti trochu kazi fotky a dava je tam male (nevim co pouzivas a jestli je to mozne nejak ovlivnit) - pritom kdyz se do nich prokliknu (coz ale nedelam protoze to strasne zdrzuje a clovek pak ztraci souvislost s textem) tak jsou hezke (vetsina smiley) - nebylo by mozne je nejak lepe do te stranky zakomponovat? Viz. zase treba ten Daveho post, nebo treba u nejmenovane konkurence jsou krasne fotky Honzy Kabrta z Dubaje - oba ty clanky maji fotky roztazene na celou sirku textu - to mi prijde mnohem lepsi a clovek si ty fotky mnohem vic uzije.

0 Citovat

Aguero: Přiznám se, že jsme s tím problém neměly, pro mě nejtraumatičtější byly akorát ty segregované lajny. Ale pravdou je, že jsem si osvojila něco, čemu jsem říkala "rambo walk", což naznačovalo všem okolo, že nejen obtěžování, ale například i catcalling je na vlastní (velmi vysoké) riziko smiley Jednou se mi chlapec pokusil šáhnout na břicho, ale to mu podle mě šlo o money belt, a když jsem na něj houkla (možná trochu drsněji, než bylo třeba), tak se omluvil, zakopl a utekl. Celkově bych řekla, že to není tak horké, jak se to medializuje, ačkoli těch případů násilí na ženách je bezpochyby mnohem víc než v našich končinách. Ale "nejezdi do Indie, tam tě stopro znásilní a zabijou", jak by řekli na Novinkách, tak to určitě ne.
Kickassone: Je mi to jasné, každému sedí něco jiného. Kamarádka mi už taky říkala, že když už to musí být tak obsáhlé, ať to aspoň rozdělím na víc částí. Jinak pranýřování za trolling si zaslouží jen trollové, ne ti, co mají jiný názor smiley Co se týče fotek, díky za připomínku, mám tam na výběr z různých velikostí a tohle byl "velký" formát, ale existuje ještě i "extra velký" a máš určitě pravdu, taky se mi to s ním zdá lepší. Díky za tip!

0 Citovat

Zápisky jsou hezky čtivé, příjemně mi to zpestřilo večeři smiley
Jinak teda opět jsem rád, že jsem muž a nemusím už k tak běžným starostem řešit, jak je pro mě daná země riziková, jsem-li žena. Na společné fotce je patrné, že jste obě hezké holky a být to moje přítelkyně, měl bych i strach ji do "násilnické Indie" pustit.

0 Citovat

Ako sa vola ta restauracia vo Varanasi a kde ju tam najdem? Siel by som kuknut smiley

0 Citovat

hezké holky smiley smiley smiley

0 Citovat

Stafhaf: Díky, jsem ráda, že ti to zpestřilo večeři smiley Jinak jak říkám, ze své pozice jsem neměla pocit, že by to bylo tak horké. Pochopitelně být Indkou, velmi pravděpodobně bych na věc měla jiný názor, ale jakožto female traveller jsem to tak rizikově nevnímala (a i když jsem zrovna vyrazila do města sama, nepřipadala jsem si v nebezpečí).
Kamco: Přiznám se, že jsem si tam to jméno restaurace napsala na ubrousek, který jsem pak na hotelu vložila do cestovního deníku, ale obávám se, že teď ho úplně nemůžu najít. Ještě se po něm podívám, ale trochu se obávám, že ho potkal nemilý osud, jelikož ubrousky, kapesníčky a jim podobné byly během cesty nesmírně vzácnou a žádanou komoditou smiley

0 Citovat

Dík za bezva čtení Katko, několikrát mě to připomnělo nás, byli jsme tam vloni dvakrát a už zase pasu po nějaké super letence smiley
Jo a přátelé nenechte se zblbnout tím co u nás čtete a vidíte ve zprávách, pokud se v Indii holka chová normálně a možná trochu tvrději, nemyslím že jí hrozí nějaké extra velké nebezpečí. Indové jsou v drtivé většině velmi přátelští a příjemní lidé, magoři se přece najdou všude, vidíte to na tom letadle teď a to se stalo za humny.

0 Citovat

Díky, jinak s příspěvkem absolutně souhlasím! smiley

0 Citovat

Vďaka za čítanie. Mne takto písaný travelblog tiež vyhovuje viac ako spomínaný "german style" (na to mám Lonely planet).
Na Srí Lanke sme vravievali - "Tu existujú dva druhy peňazí - dobre prejedené rupie a zle prejedené rupie".

Stále sme tam totiž jedli a ochutnávali niečo nové. Podľa čítania ste to mali v Indií podobné smiley

0 Citovat

Ahoj vsem, prosim o radu zkusene:-), je rozumny jet v pulce cervence do Indie - Dillí, Jaipur, Agra, Varanasi? Diky:-)

0 Citovat

Neviem za skusenych, no odpoviem Ti za tych neskusenych. Som prave v Radjastane, v meste Nagaur. Vyrazili sme na cestu ktoru sme planovali v Norsku stylom, ze sme si v atlase pospajali mesta a miesta a cau, snad to nejako dopadne. A este nas napadlo, ze by sme to mohli dat na vlastnych motorkach. Organizacne sme len pozreli, ci nebude vtedy monzun - vobec nas nenapadlo pozerat napriklad aj teplotu smiley

S ubytkom problem nieje, motorky idu, aj zdravie sme vyladili, vsetko naparadu, len pocasie je masaker - cez obed tu mame 50°C, v noci sa bez AC neda spat (fakt neda). Vstavame o 4 za tmy, aby sme sa vobec niekam na tych motorkach pohli.

Inak, po 6 tyzdnoch v Indii mozem povedat, ze sa mi tato krajina paci viac mimo preflaknutych atrakcii. Vcera sme boli v Jodhpure, modrom meste a tam uz maju na turistov algoritmus. Ovela viac sa mi pacilo napriklad predvcerom v Abu Road...

Cize, za mna. Pozri si aspon, ake bude vtedy pocasie smiley
Bon Voyage !

0
19 reakcí