Ahoj, letíme (jsme 3 včetně 12-ti leté dcery) v létě poprvé do New Yorku, vím, že je tady hezky popsáno co vidět za 5 dní ale my jedeme na 14, proto jsem vás - zkušené chtěla poprosit o praktické rady - nejenom co navštívit ale i co v NY pořídit - new york pass-pro 3 to vypadá draze, opravdu ušetříme?, metro? výlety?... Na první týden máme už zarezervovaný hotel dle vašeho doporučení Ramada Long Island City. Myslím, že je dostatek času vydat se i mimo NY - Určitě bychom rádi viděli Washington, Niagarské vodopády - půjčit si auto nebo lepší vlak/megabus?, je to tam na přespání? A co výlet na Miami - doporučíte, není to daleko? vyplatí se na pár dní? Jak se tam nejlépe a levně dopravit? ubytování? Předem Vám všem moc děkuji!!  .

NEW YORK po prvé na 14 dní v létě - rady? kam a jak mimo NY?

Založil(a) ve fóru Cestopisy

12 reakcí

Ahoj, letíme (jsme 3 včetně 12-ti leté dcery) v létě poprvé do New Yorku, vím, že je tady hezky popsáno co vidět za 5 dní ale my jedeme na 14, proto jsem vás - zkušené chtěla poprosit o praktické rady - nejenom co navštívit ale i co v NY pořídit - new york pass-pro 3 to vypadá draze, opravdu ušetříme?, metro? výlety?... Na první týden máme už zarezervovaný hotel dle vašeho doporučení Ramada Long Island City. Myslím, že je dostatek času vydat se i mimo NY - Určitě bychom rádi viděli Washington, Niagarské vodopády - půjčit si auto nebo lepší vlak/megabus?, je to tam na přespání? A co výlet na Miami - doporučíte, není to daleko? vyplatí se na pár dní? Jak se tam nejlépe a levně dopravit? ubytování? Předem Vám všem moc děkuji!! smiley

0

NEW YORK smiley smiley smiley

0 Citovat

Miami se na par dni vyplati, ale v zadnem pripade v lete - je tam strasne vedro, komari a prsi tam.. Z pohledu ubytovani se to naopak vyplati znacne - da se sehnat okolo $60+ za noc, ale doporucil bych ti spis Montauk, jestli budes v NYC..

0 Citovat

Ahoj, za 16 dni jsem stihl NYC, Phi, DC i Niagary a Boston.
S deckem to asi bude trochu slozitejsi, ale 14 dni zabit v NYC asi nema cenu.

Cestu busem na Niagary moc nedoporucuju, tech X hodin v buse bylo silenych.
Zkuste mrknout na letenky, zas tak drahe tam prelety nejsou (i kdyz kdo vi v lete).
Autem byste asi zabili 2 dny, to uz je asi fakt lepsi nocni bus.

Uvidite, jak tam bude v lete, ale ja v te "betonove dzungli" uz na zacatku kvetna chcipal vedrem.
Na NYC jsem mel ve finale tyden a navstivil jsem toho docela dost, par zapisku najdes na http://jency.info/tag/usa/

0 Citovat

Danielo,

mohla bys mi, prosím, třeba jen ve stručnosti napsat, jak dopadla Vaše cesta do NY? Chystáme se tam s přítelem za měsíc a právě řeším, zda pořídit ten New York pass nebo je to zbytečné. Případně jak to funguje - koupím si 3-denní pass a pak můžu kdykoliv kamkoliv? Nebo je nutná nějaká rezervace předem? Jak to se dělá?
Poradí, prosím, někdo?

Díky
Veronika

0 Citovat

Ahoj Veroniko,

v září 2013 jsme byli s kamarády v NYC a NY PASS byl super. Byli jsme na 10 dní s tím, že chceme vidět všechno, co k NY patří (základ - Empire State Building, prohlídka Rockeffelerova centra, MoMA a další muzea a výstavy), tak jsme si koupili 7 denní pas za cca 4 tisíce a vychodili "atrakce" které by normálně stály přes 8 tisíc Kč. Vyplatí se koupit to online, když to párkrát zadáš do googlu, začnou se ti na různých webech nabízet reklamy na NY PASS se slevovým kódem na 15-20% (nebo si zkus na google najít aktivní kód pro získání slevy na objednávku online, nemělo by to být složité). Na místě si to pak dojdeš vyzvednout do některého z výdejních center (jedno je hned u Times sq.).

NY Pass se vyplatí, když to chcete fakt využít, je dobré si spočítat, co chcete vidět a na kolik vás to vyjde a porovnat s cenou NY Passu. My chtěli vidět hodně, takže jsme z toho vytěžili, co se dalo smiley. Funguje to tak, že některý "atrakce" máš s NY Passem úplně zdarma (https://www.newyorkpass.com/En/new-york-attractions/#0), u jiných je sleva (https://www.newyorkpass.com/En/new-york-attractions/#1). Některé si musíš rezervovat dopředu třeba telefonicky, jinde jen přijdeš a ukážeš.

Často jsou v NY Passu věci, které by tě nenapadli, že by člověk mohl využít - my si třeba zadarmo půjčili kola a jezdili po central parku smiley

Užijte si v NYC! smiley
Honza

0 Citovat

mrkněte zde - třeba se vám budou hodit nějaké kupónky http://www.destinationcoupons.com/new_y ... _index.asp

btw můžu vám dát přímý kontakt na paní původem z Chrovatska, ubytování má na airbnb, ale třeba se domluvíte - Čechy má ráda
metro 39Av - na Time Square za 25minut https://www.airbnb.cz/rooms/2420026

0 Citovat

Dekuju za tipy smiley

Ubytko už máme vyresime! Jen musíme poradne promyslet,kdy,co a jak... dnes jsem třeba zjistila,že vstupenky do koruny Sochy svobody jsou az do ledna totálne vyprodáne smiley

0 Citovat

Letím do států porvé a kdo ví, možná i naposledy... určitě nechci vynechat Sochu Svobody ani Ground Zero...
Zimy se nebojím - kvalitní oblečení a obuv to jistí. Jenom kvůli zimě si přeci nenechám něco takového ujít smiley

0 Citovat

Na internetu je kdyztak hned nekolik stranek kde si clovek naklika, ktere atrakce chce videt a vyjede mu cena jednotlivych atrakci a porovnani se vsemi druhy passu.

Naklikavaci srovnani http://www.passcomparison.com/newyork/n ... omparison/
Graficke srovnani http://www.smartdestinations.com/compar ... rison.html

PS: Stare skandinavske rceni pravi ze neni spatneho pocasi, jenom spatneho obleceni smiley

0 Citovat

(To psal protoze jsem tam ty odkazy doplnil az zpetne smiley )

0 Citovat

1.Ceka me NY po 23 letech a Statue of Liberty a Ground Zero si nenecham ujit, to preci nelze.
2.Pred 23 lety jsem tam byla v lednu a byla zima a bylo to uzasny, krasny suchy mraz. Mam na to zive vzpominky a proto tam jedu zase v unoru smiley, urcite teple obleceni a obuv.
3.Mrzi me jen, ze NYSE uz neni pristupna pro navstevniky.
4.Nejaky tip, co neni v turistickych priruckach? Hospudka, jidlo, kavarna, zasita galerie nebo kostel? Dejte neco, co stoji zato!

0 Citovat

Super odkaz Cechu v Ca. Diky.

0
12 reakcí