Caute, vdaka cestujlevne som sa na zaciatku tohto mesiaca konecne dostal (aj ked iba na 6 dni) do Kyrgyzstanu, kam som sa chcel pozriet uz dlho. Tuto kratku navstevu som spisal do strucneho cestopisu. Ak by to niekoho zaujimalo, tak link je tu: http://www.romanherda.com/category/kyrgyzstan-2016/  .

Kyrgyzstán

Založil ve fóru Cestopisy

Caute,

vdaka cestujlevne som sa na zaciatku tohto mesiaca konecne dostal (aj ked iba na 6 dni) do Kyrgyzstanu, kam som sa chcel pozriet uz dlho. Tuto kratku navstevu som spisal do strucneho cestopisu.

Ak by to niekoho zaujimalo, tak link je tu:
http://www.romanherda.com/category/kyrgyzstan-2016/

smiley

0

Kyrgyzstán v džínách smiley smiley smiley

0 Citovat

Hodil by sa skor "kostkovany rejoice" ? smiley

Sent from my M351 using Tapatalk

0 Citovat

Samozřejmě, to je přece to pravé do těchto končin,ať každý hned pozná odkud jsem smiley

0 Citovat

ja v Kirgizsku žijem s mojou manželkou ktorá je miestna a mýlia si ju s japonkou...takže to oblečenie nie je až tak smiešne,ako prejsť KG za 6 dní.to je asi ako Prahu za 60 minút a ešte sa vyfotiť na H.Nádraží,u Václava,na Staromáku...a kvôli tomu obetovať dva dni letu tam a späť mi prepáč,príde až šibnuté smiley

0 Citovat

ano, nabuduce budem teda radsej sediet doma smiley

0 Citovat

Já nechápu, že máte potřebu jen kritizovat, I kdyby tam letěl jen na dva Dny, tak vám to má být putna. Jsou to jeho čas a jeho peníze, ne vaše. A kdyby měl sukýnku, tak je to to samé. Když je mu v tom pohodlné, proč ne?

Jinak suprove napsaný článek!:)


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

Pekne napisane, ale po precitani tvojho blogu som v rozpakoch ci sa tam vobec oplati ist, nejak som tam nenasiel nic co by ma vyslovene lakalo alebo si si nezvolil tie najzaujimavejsie miesta? smiley Inac urcite sa nabuduce podel aj s dalsimi vyletmi, onicom komentare typu rifle ci 6 dni v dalekej krajine si absolutne nevsimaj to je len take zbytocne podpichovanie smiley Ja sam som bol nedavno takto (7 dni) na Filipinach a bol to z mojho pohladu megatrip, uzil som si aj balut za tie 4 h v Manile a o tom to je, no co clovek narobi ked ma len 20 dni dovolenky a naplanovane 3 "velke" dovolenky smiley

0 Citovat

Já teda jen doplním svou odpověď,protože nevím,jestli byla úplně pochopena.Byla k tomu dementnimu druhému prispevku. Cestopis super a je to zcela individuální, někdo dokáže plnohodnotně projet za týden to,co jiný za tři a oba si to užijí stejně.Mimochodem je mi blíž první varianta smiley

0 Citovat

Lol, pobavilo... uz zacinam mat pocit, ze na tieto fora chodia sami majstri sveta v cestovani, co nepotrebuju ziadne rady, ale potrebuju ostatnym povedat, ako vsetko robia zle a ze to maju robit ako oni smiley)) pred casom si spominam ako niekto chcel info o prenajme auta so soferom na sri lanke a miestni batozkari sa uz zacali navazat, aby jazdili busom lebo len to je echt cestovanie smiley

Nerieste blbosti a nekritizujte to, ako cestuju ini, neviete ake maju priority.

Co sa tyka dlzky pobytu - skoro kazda krajina by stala za cestovanie mesiac a viac, ale treba si uvedomit ze ludsky zivot je kratky a dovolenka este kratsia. Podla mna je 6 dni na Kirgistan optimalny cas, sam by som nesiel na viac....

A informacia, ze vasu manzelku si mylia s japonkou bola velmi prinosna, dakujeme za nu smiley

0 Citovat

kazdému kto vie čítať,je jasné že nikoho a nič nekritizujem,len som použil jedno prirovnanie,vyslovil svoj názor a podal osobnú skúsenosť.ak to niekoho urazilo,je mi to ľúto,bol som proste úprimný.tiež chcem dodať k ostatným múdrostiam ako napr.že krajina asi 5x väčšia ako SR sa dá poznať aj za 6 dní...že ma to neuráža a ani smiešne mi to nie je,proste len hlúposť.a keby chcel niekto spoznať tú to krajinu a chce poradiť či pomôcť,môže mi napísať.zdar borci.

0 Citovat

ja som sa neurazil, je mi jasne, ze 6 dni je malo, ale holt, dovolenky je malo a do prace chodit musim smiley

v kazdom pripade, vzdy som razil teoriu, ze akykolvek vylet je lepsi ako ziadny a tym sa planujem riadit aj nadalej smiley

0 Citovat

Lepsie 6 dni v kyrgyzstane ako 14 dni v hurghade smiley

Sent from my M351 using Tapatalk

0 Citovat

Nějaké tipy, jak využít 2,5 dne v červenci v Oši a okolí? Budu rád i za kontakt na někoho místního s autem a nějakou cimrou na přespání ;-)

0 Citovat

Pred 20 lety jsme jeli busem na prusmyk Taldyk, prespali ve stanu a sli na hreben, odkud byl asi nejkrasnejsi vyhled, co jsme meli za cestu po Stredni Asii - pres 50 km siroke udoli s mnoha rekami na Pamir s Pik Lenina a hory v Cine. Na hreben a zpet se to da jit radove za nekolik hodin a klidne mimo cesty (ty tam nebyly). Busem by to trvalo spise necele 3 dny, autem by stacilo asi 1,5 dne. I ta cesta stoji za to (pres travnate sedlo, skalnate oblasti). V Osi jsme prespali v levnem pokoji na autobusovem nadrazi.

0 Citovat

Tak jsem si právě dočetl cestopis a nejradši bych tam hned vyrazil :-). Jenom Romane (Cizy), drobná rada pro příště k pdesátikoruně sežrané automatem při návratu z Kyrgyzstanu v Praze ... dopravní podnik na to má jednoduchý reklamační formulářek, který vyplníš a do pár dní ti tu pajcku pošlou na účet. Osobně vyzkoušeno a funguje ;-)

0 Citovat

Kdyby se někdo letos chystal scénickým vlakem z Biškeku k jezeru Issyk-kul, tak mám od kyrgyzských železnic potvrzené, že budou na léto vypravovat vlaky ve stejné sestavě a časech jako v roce 2017.

http://www.kjd.kg/ky/train-schedule/

0 Citovat

Zajímavé sousto pro ultra zarytého fandu železnice, ale tu nejhezčí část trasy to jede v podstatě vedle silnice, kterou jezdí auta a tedy maršrutky.

0 Citovat

Asi si budu muset prosvištět azbuku, času mám dost, jedu tam až za rok.

0 Citovat

A tak dal by som si povedať, len škoda, že koľajnice nepokračujú aj ďalej,len po Balykčy.

Zase v Arménsku koľaje majú popri celom Sevane a čo z toho, keď vlaky nepremávajú.



boom-gorge-2te10m-diesel-locomotive-01.jpg

0 Citovat

V plánu je přelet s TEZ JET z Oše přímo k jezeru na letiště Tamchy, proto jsem řešil cestu zpět do Biškeku. Stejně jako cali jsem zarytý fanoušek železnice, takže si možnost projet se tímhle vlakem nenechám ujít. 

0 Citovat

Ehmm, já tedy se musím přiznat, moc zarytý fanoušek zrovna nejsem:-) Na přesun do Biškeku dobré a levné, jen panorámata stejná jako z maršrutky. Kdo chce svižně a zevrubně poznat KG, myslím bez hodně času nebo auta se neobejde.

edit: Výhoda nádraží v Balykči je, že je přímo na pláži a nad ním je  na kyrgyzské poměry pěkný a levný hotel Aliya. A až tam budete, nezapomeňte načerpat trochu vědomostí v místním "Agitpunktu" a pak je tady předat:-)




img-20170825-193945.jpg
img-20170825-193815.jpg

0 Citovat

Máme na KG asi týden, takže to bude takové rychlokolečko Biškek - Oš - Issyk-kul - Biškek. Díky za tip na agitační středisko a hotel ;-)

0 Citovat

Moc se s tim patláš - za týden to dám i s Kazachstánem.

Co se tam vlatně pije?
0 Citovat

Pokud myslíš alkohol tak místní vodky, skvělý koňak (nejvíce nám chutnal tento Biškek) a pivo místní + kazašské + ruské + export. Pokud myslíš místní speciality, tak kromě kvasu , kumysu je populární šoro - ukrutný hnus...

edit: Jen jsou to většinou muslimové, takže jsou restaurace, kde ho nemají, ale pošlou tě koupit si jej přes ulici do magazínu...

 


kg1.jpg
img-20170826-181404.jpg
img-1670.jpg
20180610-232252-resized.jpg

0