Zdravstvujte, v praci bolo dnes klud, tak nech sa paci, nieco o minulovikendovej navsteve Moskvy http://tonicov.tumblr.com/post/156407173616/moskva Orientacne naklady: Viza s poistenim a voucherom - cca 50 euro Letenka cca 40 euro Ubytko dvojka hostel 50 euro tri noci izba MHD - 10 euro na tri dni (3x 24h listok, trojdnovy sa nam nepodarilo kupit aj ked mal byt v ponuke) Vstupy - muzea okolo 4-5 euro, Ostankino 16 euro Obed v tackarni - 7-9 euro Ranajky okolo 5-7 euro Pivo - 3-4 eura Vodka 1,5-3 eura Uber z centra na letisko - 13 euro P.S.: VAROVANIE - TEXT OBSAHUJE ANGLICKU TRANSKRIPCIU  .

Zimny vikend v Moskve

Založil ve fóru Cestopisy

18 reakcí

Zdravstvujte, v praci bolo dnes klud, tak nech sa paci, nieco o minulovikendovej navsteve Moskvy smiley
smiley smiley smiley http://tonicov.tumblr.com/post/156407173616/moskva

Orientacne naklady:
Viza s poistenim a voucherom - cca 50 euro
Letenka cca 40 euro
Ubytko dvojka hostel 50 euro tri noci izba
MHD - 10 euro na tri dni (3x 24h listok, trojdnovy sa nam nepodarilo kupit aj ked mal byt v ponuke)
Vstupy - muzea okolo 4-5 euro, Ostankino 16 euro
Obed v tackarni - 7-9 euro
Ranajky okolo 5-7 euro
Pivo - 3-4 eura
Vodka 1,5-3 eura
Uber z centra na letisko - 13 euro

P.S.: VAROVANIE - TEXT OBSAHUJE ANGLICKU TRANSKRIPCIU smiley

0

opät super cestopis smiley
az mi nostalgicka slzicka vyhrkla smiley

0 Citovat

Tvé cestopisy mě baví smiley pěknej pokoj..o Moskvě jsem si rád početl. Musím počkat na akci a také vyrazit, 40 EUR za letenky je krásná cena!

0 Citovat

Díky za opět skvělý cestopis! Zrovna píšu z Moskvy, některé tvé tipy určitě rádi využijeme smiley

0 Citovat

ziadna hudobna vlozka v cestopise, horsis sa smiley

0 Citovat

toto mi aj frajerka vycitala smiley...nemali sme na izbe telku, tak som ziadny dobry videoklip nepostrehol. Ale teda dam tu sem svoj oblubeny, ktory som si pospevoval ked som siel okolo Kremla smiley
https://www.youtube.com/watch?v=IKqgeSv770o

edit: tak video pridane smiley

0 Citovat

Pěkné, rád čtu tvoje trip reporty.

Pamatuji se, jak za bolševika v té frontě na Lenina, resp. okolo chodili tajní a člověk nejen, že nesměl mít foťák, ale ani ruce v kapsách nebo třeba žvýkačku.

0 Citovat

VAROVANIE - TEXT OBSAHUJE ANGLICKU TRANSKRIPCIU

To bude smajlíkem maskovaný útok na mě.

Ta transkripce očividně nebude zásadní problém, klidně to i vyslovujte vé-dé-en-ká-há (VDNCh) nebo té-es-ú-em (CUM - centralnyj univermag), aby to vypadalo co nejsvětověji. Ovšem Teletsentr se už koukám ekloval i vám smiley

K popsanému stylu cestování "prochlastat se destinací", jezdit Uberem, sklouznout se jen po povrchu věcí, honem do nějakého "trendy" a "fancy" podniku, které jsou po celém světě stejně sterilní jako Mekáče, a nakonec napsat "insiderský" tripreport, k tomu ta transkripce vlastně docela i pasuje. Takové univerzální, globalizované cestování, Moskva nebo Monaco, vsjo ravno.

Akorát nevím, proč jste teda loudil tolik informací.

0 Citovat

Aky je svet maly, tie fotky som uz videl na FB, mas medzi priatelmi moju spoluziacku zo strednej smiley Idem si to teda precitat, mozno ma tam nieco vyhecuje ist si vybavit viza do Budapesti smiley

0 Citovat

Telecenter som jedine nepozeral v googli smiley
je mi jasne ze za 3 dni nedokazem preniknut do taja sirokej ruskej dusem, ale neviem preco vytka voci uberu? keby som si volal Yandex taxi cez appku, tak to by bolo originalenjsie? Ci radsej zverit svoju penazenku taxikarovi, ktoreho si odchytim na ulici? Az tak bohaty nie som.
A ak si cital, tak sme skoro vsade chodili metrom, busom a monorailom, takze ako miestny, Uber len na usetrenie casu dokopy 3x smiley

A k tym podnikom...Grabli/y a Mu Mu su predpokladam miesta, kam chodia jest Moskovcania, kedze na to ake to je obrovske mesto, tak musis uznat, ze turistov tam az tolko nie je. A vsade kde som pozeral menu, od GUMu, po chinkalnju na Kvetnom bulvari ... tak som sa len cudoval, ze kto za tie ceny tam chodi jest.

A preco by som nezhanal info? Rad ti podakujem za vyborny tip s detskym obchodnym domom a vyhliadkovu terasu.

Ale stale nechapem aky mas problem...predpokladam ze aj ty keby si siel povedzme do Prahy, tiez nepojdes obdivovat Juzne mesto a chlastat pivo pred Penny Market a vytahovat utopenca z plastoveho kelimka.

0 Citovat

750 356-8: Asi všichni kromě Tebe pochopili, že to byla legrace ta transkripce. Jinak ten Tvůj výlev naprosto nechápu, jelikož v tom cestopise tonic rozhodně ani trochu nenaznačuje, že by to mělo být něco jiného než popis jeho krátkého pobytu v Moskvě, během kterého se snažili vidět toho co nejvíc. K tomu"fancy" podniku to opět byla nadsázka, stejně jako jsem teda nikde v textu neměl pocit z "prochlastávání se destinací" (i když nevím, co zrovna na tomhle Tobě jako takovýmu znalci může vadit) - mám pocit, že Ti dlouhodobý pobyt v zemi kde včera znamená zítra nesvědčí ohledně chápání smyslu pro humor.
Ale celkově to zapadá do kontextu Tvých příspěků tady, pokud člověk nemluví plynně rusky, nezná azbuku, používá anglikanismy a enhodlá strávit v Moskvě měsíc, aby ji poznal "do hloubky", tak není hoden Moskvy a Tvých rad. Jen bych popřemýšlel, jestli to co vyžaduješ neznamená trochu ustrnutí mimo realitu.

0 Citovat

Ale stale nechapem aky mas problem
JÁ mám problém? Já tu potřebuju neustále zdůrazňovat, že používám anglickou transkripci? Kdo tu má tvrdit něco o ruské duši a ROH? O ovládání ruštiny na Gorkého v originále? Spíš bych řekl, že se mi snažíte něco podsunout a horečně s tím polemizovat do mého úplného potření, protože vám ruším kruhy slavného cestovatele.

Jezděte si kam chcete, v Uberech a fancy podnicích se zaplaťpánbůh nepotkáme a místní si aspoň rejžnou na tourist scamech.

Jasně, na Jižáku u Penny bacha.

0 Citovat

0 Citovat

0 Citovat

Còn ai thuê nữa k vậy ?

0 Citovat

Aký je rozdiel medzi kvalitným a menej kvalitným vízami? Inak odporúčam ísť na ich stránku, zobrať email kontakt a používať ho na registráciu a mailing listy podobných spamov

0 Citovat

Ohledně vízy mohu doporučit tuto firmu https://www.rusko-viza.cz/ Zde jsem dělala vízum již dva krát a vše bylo vždy udělano rychle a kvalitně! :) 

0 Citovat

To jsou trapáci :-D

0 Citovat

Uz zase 😀

0
18 reakcí