Ahoj,Plánuju koupit akční letenky z Vídně na Seychelly a jsem trochu zmaten pokud jde o váhu a počet na osobu.Z informací na rezervačním portálu moc moudrej nejsem :-)https://imgup.cz/images/2018/03/25/llbga.pngA popis zde: https://www.cestujlevne.com/akcn...seychelachMně taky trochu mate, protože:"Jaké jsou limity pro zavazadla? Standardní sestava dvou příručních zavazadel a 2 kusy odbavených, z nichž každé může vážit max. 23 kg"Mám tomu rozumět tak, že v ceně letenky pro 1 osobu jsou dvě příruční zavazadla (předpokládám do 5kg) a dva kufry o váze 23kg/kus ? Já jen, že jsem za druhej kufr musel pokaždé připlácet, proto se ptám...Předem děkuji za radu :-) .

Vienna (VIE) -> Praslin Island (PRI) - počet a váha zavazadel v ceně letenky

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

16 reakcí

Ahoj,


Plánuju koupit akční letenky z Vídně na Seychelly a jsem trochu zmaten pokud jde o váhu a počet na osobu.


Z informací na rezervačním portálu moc moudrej nejsem :-)

https://imgup.cz/images/2018/03/25/llbga.png


A popis zde: https://www.cestujlevne.com/akcn...seychelach


Mně taky trochu mate, protože:


"Jaké jsou limity pro zavazadla?

Standardní sestava dvou příručních zavazadel a 2 kusy odbavených, z nichž každé může vážit max. 23 kg"


Mám tomu rozumět tak, že v ceně letenky pro 1 osobu jsou dvě příruční zavazadla (předpokládám do 5kg) a dva kufry o váze 23kg/kus ? 


Já jen, že jsem za druhej kufr musel pokaždé připlácet, proto se ptám...


Předem děkuji za radu :-)



0

ano, 2x cabin (z toho jedna nieco mensie) https://www.ethiopianairlines.co...on-baggage

a odbavene 2 batoziny, kazda 23kg max.

Niektore aerolinky su stale velkoryse a predpokladam, ze vzdy si za druhu batozinu doplacal u inych aeroliniek, nie s Ethiopian :))


0 Citovat

Díky, tak to rád slyším :-) S Ethiopian letím poprvé. Budu cestovat s ročním dítětem takže extra zavazadla v ceně letenky určitě využiju :-)

0 Citovat

Ročné dieťa si rozhodne cestu užije a bude mať na čo spomínať

0 Citovat

Možná budou vzpomínat i rodiče a spolucestující. Addis a kdo? Addis Abeba... Rodina je základ státu.

0 Citovat

Já mám hodný dítě, myslím si, že tu cestu z velké části prospí a problém bude jenom při přestupech kdy ho budu muset vzbudit... Upřímně, taky mně rodiče s malýma dětma v letadle štvali, ale od doby co já sám mám dítě se na to koukám trochu jinak :-)


Vím, že 15 hod. let není bůhvíco i bez dítěte, ale bohužel, jindy než duben-květen nemám čas, takže pokud chci letět k moři (a koupat se v něm) tak jinou možnost něž takový vzdálenější destinace nemám...

0 Citovat

No nevím pane Maříku :))). Nejde o to, jestli dítě prospí let. Až mu praskne bubínek, nebo onemocní, tak to opravdu žádná sranda nebude. A z dovolené si pamatovat nebude vůbec nic. V roce určitě ne. Možná to, že se šíleně spálilo, když ho máma jednou zapomněla natřít opalovákem :). Ale je to vaše díte. Já mám ted taky malého prcka a přesto, že sám cestuju už 20 let po čertech dáblech, tak jsem se zařekl, že dokud nebude mít aspon 5 let, tak pojedem společně nejdál k rybníku. Pak dalších pár let lehce po Evropě a teprv pak někam dál. Ono i na takové Sardinii (v květnu se koupat dá) je moc pěkně. Proč letět přes půl světa a riskovat zdraví toho necenějšího, co člověk má :) Nakonec i ta ten blbý Egypt je v květnu na koupání fajn, pokud se chcete jen koupat.

0 Citovat

Netvrdím, že nejsem nervózní - z toho, že cestuji s dítětem. Jenže to budu asi pořád, dokud mu nebude tak 11.  Stát se může cokoli a kdekoli a být to v ČR, tak uznávám, že budu o dost klidnější. Ale pokud jde o koupací destinace, tak tam je jedno, jestli bude potřebovat lékařskou péči v Řecku, Itálii, Španělsku nebo na Seychelách - špatně by mi z toho bylo asi ve všech případech stejně. Do toho Egypta bych právě z tohoto důvodu neletěl vůbec. Takže kdybych si to měl tak brát, s ohledem na to, že plánujeme další děti, bych musel 20 let sedět doma na zadku...

0 Citovat

Niemandos: a proc budete s ditetem do 5 let jezdit k rybniku, kdyz si to nebude pamatovat? Sedte doma. Proc diteti do 5 let davat darky k vanocum nebo narozkam, kdyz si to nebude pamatovat? Proc diteti kupovat hracky, kdyz si to nebude pamatovat? Proc jim kupovat zmrzlinu, chodit s nimi na hriste, ucit je jezdit na kole, na lyzich, jezdit k babicce a dedovi, kdyz si to nebudou pamatovat...

To, ze si neco v dospelosti nebudou pamatovat, jeste neznamena, ze si to neuziji v momente, kdy to zazivaji.

0 Citovat

kajamarik723 napsal(a): tak tam je jedno, jestli bude potřebovat lékařskou péči v Řecku, Itálii, Španělsku nebo na Seychelách 


Sorryjako, ale to je naprostá blbost.

0 Citovat

Musím se trochu usmívat... Až budete mít pánové dítka na prahu dospělosti a něco nacestováno, pak lze dávat rozum ostatním. LukasAK - vždy jsem s tebou souhlasil, ale tady jsi prostě vedle, resp. z tebe moc mluví takový, jak to nazvat prvorodič... To není nic špatného, sám jsem byl stejný, ale jednou po letech opravdu vše uvidíš v trošku jiném světle, řekněme blíže názoru niemandose. Všem přeji pohodové cestování a rodičům klídek a pohodu. Věřte, všechno jsem si osobně prožil a udělal soustu blbostí, proto si dnes dovolím k tomu napsat vlastní názor.

0 Citovat

Už teď je na planetě kde se pohodlně uživí 5 mld. lidí skoro 8 mld. lidí.

Když děti, tak jedině v Rusku - mají tam na to prostor a nebudou je rozmazlovat kapitalistickými vymoženostmi.

0 Citovat

Naděžda Krupská napsal(a):

Už teď je na planetě kde se pohodlně uživí 5 mld. lidí skoro 8 mld. lidí.

Když děti, tak jedině v Rusku - mají tam na to prostor a nebudou je rozmazlovat kapitalistickými vymoženostmi.


Padrino postoosmdesateseste? :-)

0 Citovat

Cali, zivotni zkusenosti jsou neprenositelne a kazdy si tim musi projit sam, treba ti za 10 let dam za pravdu;-) Ale my s dcerou zase necestujeme tak moc, jako ty se svyma holkama. Kazdopadne kdykoliv jedeme kolem Ruzyne, tak se mne dcera pta, jestli bychom nemohli nekam letet:-)

V den jejich 4. narozenin jsme ji vzali do Magic Kingdom na Floride. Sice si to nebude pamatovat, ale v ten moment to pro ni byl nejlepsi den v zivote. Ze setkani s zivou Ariel byla tak nadsena, ze jsme tu frontu museli vystat jeste dvakrat. Pro mne sice peklo, ale co bychom pro deti neudelali, ze:-)))

0 Citovat

Jasně, pochopil jsi to správně. Znám ten pocit, u nás to byl Scooby Doo v Disney a Spider-Man v Universal... Navíc to bylo v době, kdy jsme řešili složitou životní situaci a i proto jsem si myslel, že dělám to nejlepší na světě. Ale právě, že mám teď za sebou těch 10 let:-)

0 Citovat

Ještě jedna věc, s dítětem letím poprvé, tak nevím, jestli mi při mezipřistání vydají kočárek ? Chtěl jsem poslat dotaz na Ethiopean, ale formulář jim nefungoval (už se těším na online odbavení :-) ) Našel jsem sice kontakt na kohosi ve VIE, ale podle jména někdo z Etiopie, takže nevím, jestli se dočkám odpovědi...

0 Citovat

Tak let byl v rámci možností OK, jediná osoba která se vypala bylo právě to dítě :)


Bole Intl. nakonec nebylo tak hrozný jak se podle recenzí na google zdálo. Lidí sice hodně, ale vyloženě přeplněno nebylo. Ještě se uvidí, jestli to bude jinak při letu zpět a přestupu v noci.

0
16 reakcí