Dobrý den, chtěla bych se zeptat, v září se chystám na erasmus do Portugalska do Porta a tak by mě zajímalo, zda to vyjde vlakem či letadlem levněji a popřípadě, kdy je vhodné koupit letenku, jestli na last minute a nebo už nyní.  .

Praha - Porto

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

1 reakce

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, v září se chystám na erasmus do Portugalska do Porta a tak by mě zajímalo, zda to vyjde vlakem či letadlem levněji a popřípadě, kdy je vhodné koupit letenku, jestli na last minute a nebo už nyní. smiley

Děkuju,

Gábina

0

Ahoj,

záleží, jestli ti jde více o pohodlí, nebo cenu. Když jedeš na Erasmus, tak asi budeš mít s sebou velké zavazadlo, to je třeba taky uvážit (často se za zavazadlo navíc platí).

Nejlépe se mi jeví cesta z Brna do Eindhovenu s Wizzairem a pak z Eindhovenu do Porta s Ryanairem. Cena pod 2000 Kč + cca 1000 Kč zavazadlo (např. 5. září 2014), přestupy celkem ideální.

Další možností je pak let Praha (Wizzair) nebo Brno (Ryanair) -> Milán/Bergamo -> Porto za cca 1500-2000 Kč + cca 1000 Kč za zavazadlo, ale nevýhodou je, že je tam nutnost nocování na letišti v Miláně, protože tam přiletíš z Prahy nebo Brna večer a z něj letí Ryanair až v 6:45 ráno. Další možností pak máš let Praha -> Milán -> Lisabon okolo 2500 Kč včetně zavazadla s příjemným časem na přestup, ale musíš si přičíst ještě 2,5 hodiny cesty vlakem nebo busem z Lisabonu do Porta (anebo si po příletu udělat párdenní zastávku v Lisabonu a až pak se přesunout do Porta - tak bych to asi udělal já).

Vlak určitě levně neseženeš a nic přímého taky nejezdí. Plus ta vzdálenost... leť.

Ceny letenek u nízkonákladovek nemají jasná pravidla, kdy nakupovat... asi se vyplatí to chvíli sledovat, mění se často... ale na last minute se nevyplácí čekat, nejdýl tak v červnu bych kupoval...

0
1 reakce