Ahoj, Sháním letenku z Prahy do Nagoya Chubu, odlet 10-15.7. a návrat cca. o měsíc později. OD minulého týdne, když jsem se koukal cena dost vzrostla. Nemá někdo zkušenosti, jestli bych měl kupovat co nejdříve, nebo se může stát, že cena pujde ještě dolů. Děkuji za jakoukoliv radu. .

Praha-Nagoya

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

12 reakcí

Ahoj,
Sháním letenku z Prahy do Nagoya Chubu, odlet 10-15.7. a návrat cca. o měsíc později. OD minulého týdne, když jsem se koukal cena dost vzrostla. Nemá někdo zkušenosti, jestli bych měl kupovat co nejdříve, nebo se může stát, že cena pujde ještě dolů.
Děkuji za jakoukoliv radu.

0

Nemusí to být zkušenost konkrétně s Nagoyou, stačí obecně jak to chodí s letenkami do Japonska nebo Asie

0 Citovat

Obecně platí, že když máš takto přesné termíny a nejsi flexibilní, asi nemá moc význam čekat. Nákup 2-3 měsíce dopředu se zdá být ideální. Může se stát, že se objeví nějaká akce do Tokya-NRT, ale dost pravděpodobně ne z Prahy, těžko říct, jestli ve tvých termínech a čekala by tě ještě dlouhá cesta autobusem nebo ne zrovna levným shinkansenem do Nagoji. Takže aktuální nabídku s Lufthansou kolem 18 tisíc asi o moc dolů nedostaneš

0 Citovat

díky za odpověď. Právě minulý týden, když jsem se koukal, tak byly ty letenky od Lufthansy za 15 a půl... Udělal jsem chybu, že jsem to nekoupil hned, nenapadlo mě, že by to během týdne o tolik skočilo. Myslím si, že cestovat z Tokia by vyšlo taky draho a to nepočítám další komplikace. Ještě tam lítá Finair, který na ten let měl občas akci a stálo to pak okolo 15ti tisíc, ale na to asi nemá smysl spekulovat.

0 Citovat

Ahoj,
nevim jestli jeste hledas, ale nasel jsem letenku s Emirates, ktera by vysla asi na 14300 korun. Odlet 12/7 a navrat 12/8 an letiste Haneda.

0 Citovat

Ahoj,
Aha je to Haneda, musím najít cenu dopravy z Tokya do Nagoji , sice bych ušetřil 4 tisíce což je hodně, ale ten přesun může taky vyjít draho a nebude to nic jednoduchého se tam zorientovat.... Zkusím na to mrknout. Díky za typ !

0 Citovat

Tady mas s emirates z prahy do haneda i nagoya za 14400 - plati do 30.4. - ale pak zas bude hned nova akce - meni se to v radu stokorun - predtim bylo moznost koupit az do podzimu - sleduji to a po skonceni akce vzdy do dvou dnu maji zase novou - takze myslim ze je to jasny - ty ceny jsou porad +- stejne

http://www.emirates.com/cz/czech/destin ... 518-222298

0 Citovat

Tak pardon nagoya neni - smiley

0 Citovat

S těmi Emirates je to o ničem... musíš skoro 9 hodin tvrdnout na přestupu v Dubaji a navíc přiletíš do Tokia až někdy v 11 v noci.
Jednosměrná jízdenka na vlak Tokio-Nagoya stojí min. 2000 Kč, takže oproti letence přímo do NGO neušetříš vůbec nic a letenka s Lufthansou (13.7. tam a 13.8. zpátky) s krátkým přestupem ve FRA za nějakých 18,500 je nesrovnatelně komfortnější. http://tinyurl.com/o85p3ed
Nicméně je teprve duben, takže bych to risknul a dva, tři týdny to sledoval jestli se neobjeví něco zajímavého. Za 18,500 to koupíš na konci měsíce nejspíš taky.

0 Citovat

Z Tokya (z moderní části Shinjuku) jezdí denně poměrně pohodlné autobusy společnosti Willer Express (http://willerexpress.com/en/) do Nagoji za docela dobré ceny, koukám že jezdí v 8:00 ráno a příjezd do Nagoji je 13:30, cena okolo 3000Y, což je necelých 600 Kč za jeden směr. Mám s nimi dobrou osobní zkušenost. Takže můžeš zvážit i tuto možnost. Pak by mělo asi smysl ještě chvíli počkat, jestli se objeví nějaká akce na Tokyo, často bývá výhodně s Alitalií z dobře dostupného Milána nebo Říma, občas i další akce a chyby (viz SAS z minulého týdne).

Takže shrnuto - pokud seš ochotný jet přes Tokyo, asi můžeš ještě do konce dubna počkat a sledovat a když se neobjeví nic do 12 tis. tak koupit tu Lufthansu

0 Citovat

Díky za všechny rady. Chtěl bych se zeptat ještě na ten spoj mezi Tokyem a Nagojou. Potřeboval bych se totiž ideálně dostat na Centrální letiště v Nagoje. Přeci jen neumím Japonsky a už jsem jednou v Japonsku byl tak vím jak jsou na tom s Angličtinou. Tak se trochu bojím abych pak neskončil někde v centru Nagoji. Další alternativa mě napadla Osaka, to by mělo být ještě blíž, ale vyjde podobně jak Nagoja, tak leda by se ukázala nějaká super akce.
Každopádně teda počkám, ale bojím se aby to všechno nešlo hodně nahoru, jak říkám ještě minulý týden to stalo necelých 16 tisíc, tak aby to nešlo přes 20 během dalšího týdne.

0 Citovat

Tak to opravdu nevím, ale očekávám, že spoj bude jezdit do centra města na nějaký hlavní terminál. Nikdy jsem tam nebyl, tak nemůžu říct, ale určitě se to dá na tom webu dohledat. Kdyžtak ještě zkus prověřit JR Bus nebo nějaké další společnosti. Předpokládám, že něco přes letiště jezdit bude. A kdyby ne, tak z toho centrálního nádraží určitě, ale to už se zase protahuje časově a zvyšuje cena.

0 Citovat

Další varianta je kombinace obojího. Jedna cesta do Nagoji a zpátky z Tokia, tuhle variantu jsem našel za 16 tisíc z Finnairem. Dál jsem našel Osaku za 15 a půl, třeba budu mít štěstí a bude tam nějaké dobré spojení mezi Nagojou a Osakou. Pak jsem ještě do zítra rezervoval přímý do Nagoji za 17 300 s Finnairem, to je asi zatím nejlevnější přímá co jsem viděl.
Ale ideální by bylo to Tokio za 12 tisíc a ještě bych si udělal výlet do Itálie a pak roadtrip z Tokia smiley

0
12 reakcí